martique 04.07.07, 08:04 Jaki jest dobry endokrynolog w Gdansku na kase chorych? Myslalam o akademii medycznej, ale nie wiem do kogo sie tam zapisac. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siedzibabanaulu Re: Gdansk - endokrynolog 04.07.07, 09:18 na kasę dobrego szukałam i nie znalazłam dr Anna Lewczuk jest oblegana - najblizszy termin to wrzesień i bierze 100 zł. za wizytę w invikcie i swiss medzie. zarejestrowałam się do dr Sharmy w invikcie 80 zł za pierwszą wizytę, kolejne 60 zł. ale go nie znam. dr SZczurowicz w invikcie przyjmuje na kasę, jest gin-endo,ale jest bardzo oschła tak słyszałam, kiedy szukałam... Odpowiedz Link
mala_diablica Re: Gdansk - endokrynolog dr Szczurowicz ODRADZAM 22.10.07, 18:24 Do dziewczyn z Gdańska: jeżeli chodzi o dr Szczurowicz to baaardzo odradzam. Wieszcie mi, że odwiedziłam juz wielu lekarzy gin-endo i ta Pani dobitnie zapadła mi w pamiec i to niestety w złym tego słowa znaczeniu. Wizyta trwa bardzo krótka a do tanich nie należy (chodziłam prywatnie) Lekarka nie potrafi nic wytłumaczyć, przekazać informacji co ci dolega jak bedzie wygladac leczenie. Do miłych niestety też nie należy. Bardzo szybko pozbywa się pacjenta przepisując mu górę leków i mnóstwo badań do zrobienia. Żałuje że nie zajrzałam na zadne forum i nie poczytałam o tej pani doktor (nie traciłabym czasu i pieniędzy) Dostałam od niej mnóstwo tabletek do łykania. konsultowałam jej diagnoze a także przepisane leki z innymi lekarzami. Pozostała trójka kazała mi to jak najszybciej odstawic i nie była przekonana o jej diagnozie. ) Moja watroba ma sie wiec dobrze Odpowiedz Link
mary_lu Re: Gdansk - endokrynolog 04.07.07, 12:17 Nie wiem, może i gdzieś się ukrywa takowy, osobiście nie spotkałam Na NFZ to tylko tygodniami czekałam w kolejkach, popatrzyłam jak "oszczędza się" na badaniach - ale wypisuje się potem coś kilkukrotnie droższego (mało, że niepotrzebnego - szkodliwego) i ponad rok hodowałam sobie dalej niedoczynność... Wszystkim polecam moją panią doktor: dr Krystyna Mizan-Gross, ul. Chrobrego 6 Gdansk-Wrzeszcz Rejestracja telefoniczna pon. i śr. w godz. 19-21, tel. 501-945-889 Odpowiedz Link
marianna76 Re: Gdansk - endokrynolog 04.07.07, 12:41 Ja bym lekarki, którą poleca mary-lu nikomu nie poleciła. Nie chcę pisać na forum takich rzeczy, ale bardzo zaszkodziła moim dwóm znajomym, a i mnie nie pomogła. Ilość dyplomów w poczekalni nie zawsze świadczy o byciu dobrym lekarzem z ludzkim podejściem do pacjentów. Za to znam dr Sharmę i uważam, że jest dobrym specjalistą. Odpowiedz Link
mary_lu Re: Gdansk - endokrynolog 04.07.07, 12:51 Hmm, chyba już napisałaś o tym na forum Dr Mizan od kilku lat leczy moją ciotkę, od roku mnie, oprócz tego kilkoro znajomych (również z forów internetowych) i jak na razie nie mamy zastrzeżeń. Ale nie wierzę w kryształy bez skazy i chętnie się dowiem, co w przypadku Twoim i Twoich znajomych poszło nie tak. Odpowiedz Link
martique Re: Gdansk - endokrynolog 04.07.07, 14:04 Zaczyna mnie to coraz bardziej przerazac. Zapisalam sie tutaj specjalnie do doktora rodzinnego, ktory mial mi dac skierowanie do endokrynologa i miedzy innymi skierowac na badania tak zeby juz miec cos na poczatek. Pani doktor wypisala mi badania tsh i badanie krwi na poziom cholesterolu(nie mam zielonego pojecia do czego mi sie to moze przydac). Z tego co tu czytalam to podstawowe badania to wlasnie tsh, ft3 i ft4 plus badanie usg tarczycy. Jesli jak piszecie nie ma dobrych lekarzy z NFZ, a ci prywatni tez potrafia schranic sprawe, to moze lepiej samemu kontrolowac poziom hormonow i ewentualnie sie zglosic do lekarza jesli bedzie przekraczalo norme. Dodam ze ostanie wyniki tsh mialam na poziomie 1,6. Reszty nie znam, bo nie dostalam skierowania, ale bede musiala o tym pomyslec. Odpowiedz Link
mary_lu Re: Gdansk - endokrynolog 04.07.07, 14:12 Martique, ZAWSZE obowiązuje zasada ograniczonego zaufania. Mimo tego, że uważam, że trafiłam wreszcie na porządnego lekarza - dalej grzebię w internecie, porównuję swoje wyniki z tym, czego się dowiedziałam na forum. Odpowiedz Link
tarczycaaa Re: Gdansk - endokrynolog 02.10.07, 22:36 Skoro masz takie dobre TSH to tylko pogratulować!!!! I zamiast się martwić - ciesz się, bo na prawdę z endokrynologami w trójmieście jest kiepsko!!! A z NFZ to ...klęska Odpowiedz Link
adraa Re: Gdansk - endokrynolog 22.10.07, 19:44 Względnie mogę polecić dr Lewczuk. Skrupulatnie wypytuje/zapisuje o wszystkie objawy,niedogodności itp,cierpliwie odpowiada na pytania acz jeśli chodzi o dobór dawki radzę hmm jasno sformułować 'prośbę' o jej zwiększenie/zmniejszenie... Ja konieczność zmniejszenia 'zawdzięczam'chyba zbytniemu 'naciskowi'na kwestie samopoczucia natury psychicznej stricte wałkowanie o nerwowości/drażliwości co (na dodatek przy spadku tsh nawet porządnym) uznała ,że przy przy dalszym łykaniu 50tki popadnę w nadczynność . o.O Odpowiedz Link
mary_lu Re: Gdansk - endokrynolog 22.10.07, 20:32 No to każdy ma inne doświadczenia... Byłam u dr Lewczuk w czasach, gdy jeszcze nie wiedziałam co mi jest i łaziłam po różnych gabinetach lekarskich aby ktoś mi wreszcie powiedział co się ze mną dzieje. Objawy Hashi miałam pełne... Pani doktor nic o tarczycy nie wspomniała, badań nie zleciła, tylko mi zapisała Luteinę... Odpowiedz Link