sylwia142 10.09.07, 22:25 oprócz TSH chciałabym zrobić inne wyniki m.in. prolaktyne czy może to być 2 dnień cyklu czy lepiej inny? pomocy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tlustaklucha Re: TSH w który dc? 11.09.07, 00:58 Tsh to chyba obojętne, w którym dniu cyklu zrobisz, a prolaktyna najlepiej na początku cyklu. Drugi dzień będzie dobry. Zresztą w laboratorium zapytają Cię, w którym dniu cyklu jesteś i dopasują do norm odpowiednich właśnie dla tego dnia. Słyszałam, że prolaktynę trzeba robić na czczo i że wynik bez obciążenia bywa niemiarodajny. Odpowiedz Link
silje.lind Re: TSH w który dc? 11.09.07, 11:30 To prawda, najlepiej zrobić prolaktynę w teście pod obciążeniem metoclopramidem (chyba dobrze napisałam ) Odpowiedz Link
sylwia142 Re: TSH w który dc? 11.09.07, 19:24 najlepiej zrobić prolaktynę w teście pod obciążeniem metoclopramidem proszę wytłumaczcie co to znaczy test pod obciążeniem???? dziękuje Odpowiedz Link
sylwia142 lekkie przeziębienie -Pilne 11.09.07, 21:55 mam jeszcze jedną prośbę czy podczas przeziębienia można robić wyniki czy lepiej sobie teraz podarować i poczekać z badaniem krwi?????? dziękuje Odpowiedz Link