06.01.14, 10:26
Kupujecie w Tchibo ?
Mam portfel i jestem mega zadowolona, zamówiłam torebkę, Starsza ma słuchawki z Vaderem-co sądzicie o ubraniach, ich jakości i rozmiarowce (zawyżona/zaniżona), o przedmiotach do domu itp. ?
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: tchibo 06.01.14, 10:31
      Miałam jedną sukienkę i była beznadziejna. Taka szmatka. Rozmiarówka ok. Nic więcej nie kupiłam, bo nie zrozumiałam fenomenu czibo tongue_out
    • maja-02 Re: tchibo 06.01.14, 10:38
      ja lubie ciuchy z tchibo - nie wszystkie oczywiscie ale te co mam sa naprawde super i nie do zdarcia smile
      z tym ze np dzinsow mialam dwie pary super (tzn dwa fasony) a jedne ostatnio oddalam bo byly takie "sztywne" - wiec to chyba jak się trafi...
      w domu mam tez sporo dupereli tchibowych i wszystkie w zasadzie sa ok i bez zastrzezen
      a co do rozmiarowki - zalezy od kolekcji ale mam wrazenie ze raczej zawyzaja...
    • aga9001 Re: tchibo 06.01.14, 10:56
      Ja kupuję ciuchy. Dla mnie jakość ok, a rozmiarówka zawyżona tongue_out
      • zales239 Re: tchibo 06.01.14, 13:10
        Rozmiarówka zawyżona ,tam na mnie nic nie ma,bo rzadko nawet 34 pasi.
        Takie trochę szmaty jakościowo.
        Oprócz ciuchów i butów mają wiele fajnych gadżetów do domu.
        Mam blisko, za miedzą sklep z Tchibo to se grzebię .
        • zales239 Re: tchibo 06.01.14, 13:12
          A jeszcze fajne mają jakościowo-aż się boję napisać smile sportowe rzeczy:
          ciuchy
          przybory sportowe itd. smile ufffffffffffff
          • prigi Re: tchibo 06.01.14, 18:22
            nie brnij Zales, nie brnij
            stąpasz po kruchym lodzie big_grin
          • totorotot Re: tchibo 06.01.14, 19:19
            ...a krem?

smile))
    • amoreska Re: tchibo 06.01.14, 12:33
      Kupiłam dziecku pudełko śniadaniowe. Rozwaliło się po kilku tygodniach uncertain

• wilowka Re: tchibo 06.01.14, 13:06
        Rozmiarówka zawyżona. Kupuję ciuchy na przecenach. Najbardziej trafiłam z dżinsową sukienką za 35 zł i koszulą dłuższą białą za 29. A i jeszcze sportowe mają świetne, tylko zawyżone, no ale zawsze można odesłać, albo do sklepu oddać. smile aa jeden spodnie były kiepskie - legginsowate a tylko 5 % lycry - ledwo zad wcisnęłam. Jak by dżinsy były - bym wzięła rozmiar większe i git a tak legginsowate 38 jak 36 - dzinsy z 5 % lycry - czasem w nie wchodze ale na krótko big_grin
        • sewa.49 Re: tchibo 06.01.14, 13:21
          Jestem fanka tchibo. Kupuje regularnie kawe, mam swoje ulubione smaki. Czasami ciuchy jakies pierdy do domu. Ciuchy i bielizne moge z zamknietymi oczami kupowac. Wszystko pasi bez przymierzania. A tak na marginesie to kiedys pracowalam w Tchibo wink
          • guderianka Re: tchibo 06.01.14, 13:27
            zawyżone-czyli rozmiar 36 to jest 34 ? a 38 to 36 ?
            zales- a jaki jest Twój rozmiar (w większości ubrań)

wlasnie ciuchów trochę się boję kupować-torebka ze skóry-skóra to skóra czy w Tchibo czy gdzie indziej , szmatki niektóre mi się podobają ale mam obawy (raczej wysoka cena a nie wiem jaka jakość)
            • zales239 Re: tchibo 06.01.14, 13:38
              Guder wszystko kupuję 34 .
              Buty wkładka 23cm-rozmiar 36
              Ja też z tych niskich 158 i 47 kg.
    • andziulec Re: tchibo 06.01.14, 13:26
      lata temu kupiłam u nich torbę i jestem bardzo zadowolona bo torba trwa i nic się z nią nie dzieje. Ciuchy jakieś ma młody i też wszystko ok. Nie rzucam się do ich sklepu ale czasem jak idę to coś padnie w oko to wchodzę i oblukuję.
      • jk3377 Re: tchibo 06.01.14, 18:28
        przeciez tchibo to kawa!!! hahahaha jak w reklamie, swietna ehhehe

ale fajnie by miec w szafie taki niski rozmiar ahhaah
        nie mam nic, nawet kawyuncertain
        • monia_1981 Re: tchibo 06.01.14, 18:44
          Ale się uśmiałam miałam to samo napisać jk popłakałam się ze śmiechu widzisz mnie.
        • totorotot Re: tchibo 06.01.14, 19:21
          Ja mam spodnie 34 smile)
          Świetnie na mnie leżą
    • bei Re: tchibo 07.01.14, 19:00

Kupiłam kilka rzeczy polarowych, mięciutkich, miluchnych przez dziesiątki prań, teraz inne dzieci nimi zachwycone.
      Bawełna mięsista. Body po maluchu mimo uplywu czasu ciągle w obiegu
      Dobre rzeczy do biegania, bluzy, legginsy.
      Mam kilka obrusów. Zakardowych, polyestrowych, mięsistych, grubych i cieńszych bawełnianych.
      Mam stalowe miski dekoracyjne z podwojnymi sciankami.
      I szafkę w lazience.
      I bieżniki z grubej bawełny.
      Kupowaliśmy jeszcze kombinezony dziecięce ( bardzo dobry gatunek )
      Już nie pamiętam co jeszcze....aaaaa skarpetki, też OK

olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
      • bei Re: tchibo 07.01.14, 19:01
        I buty zimowe dziecięce. - super!
        Nigdy nie przemokły, pięknie dopierały się po błotnistej glinie.
      • guderianka Re: tchibo 07.01.14, 19:02
        o, bei- dzięki, !
      • gaga-sie Re: tchibo 07.01.14, 21:50
        Kombinezony Tchibo we wcześniejszych latach robiły furorę, na forum Zakupy są już przysłowiowe. Używane schodzą na allegro jak buty eccowink
        Ja na Tchibo kupiłam kombinezon, t-shirty dla syna, kurtkę p/deszczową i kalosze. Dla siebie turban frotte do zawijania włosów po myciu. Kiedyś widziałam puszki w kształcie pralki na proszek do prania i w kształcie zmywarki na tabletki.
    • olinka20 Re: tchibo 07.01.14, 19:07
      Mam troche sportowych ( takich fitnessowych) ciuszkow ( ale własnie doczytałam, ze chyba nie wolno sie przyznawac). Jakosc ok, nic mi sie nie rozpadło ( a piore, och piore).
      Bluze mam taką czerwoną z fjuterkiem w kapturku, cudowna, mieciutka. Jakies polarki tyz ok, nie mechacą sie.
      Ale kupuje na przecenach, bo jednak wyjsciowe ceny sa wg mnie za wysokie.
      • amoreska Re: tchibo 07.01.14, 19:15
        olina, tu nie chodzi, że nie wolno się przyznawać do aktywności fizycznej i do tego, że w czymś się ćwiczy. Problem w tym, żeby nie robić tego nachalnie i ostentacyjnie.

Wiem, że ćwiczysz, a jakoś nigdy nie odczułam tego tonu wyższości u ciebie, mimo że pewnie jestem daleko w tyle.
        • olinka20 Re: tchibo 07.01.14, 19:36
          Dyć wiem kulizanko, nie wiedziaalm, ze to tak srogo zabrzmiało wink
          Widac nie mozna zapominac o usmieszku na koncu zdania wink
    • solejrolia Re: tchibo 07.01.14, 19:24
      do tej pory kupiłam
      1 piżdżamę dla chłopa- z takiego cienkiego poliestru, zaryzykowałam, nie sądziłam, że w tym się da spać, ale chłop nawet ją lubi i śpi, nie do zdarcia
      2 córce kupiłam czapkę i komin, uwielbia ten zestaw
      3 sobie tez kupiłam czapkę- jest bardzo przyjemna w noszeniu.

czyli niewiele tam kupiłam ubrań, za to wszystkie trafione i nosimy z dużym zadowoleniem, jednak uważam, że ceny wyjściowe są zbyt wysokie, i jeśli kupować to po obniżce.
      • woezel_pip Re: tchibo 07.01.14, 19:45
        Moja córka ma sporo rzeczy z Tchibo, głównie bluzki, polary. Wszystko po córce przyjaciółki, więc używane- są naprawdę ok, nie widać śladów zużycia. Ja nigdy w Tchibo nie byłam wink.
        • anormalia Re: tchibo 07.01.14, 20:07
          mam koszulkę nocną
          fajna i niedroga była
          nic złego z materiałem się nie dzieje
          • bei Re: tchibo 07.01.14, 20:39
            Najczęściej kupuję przecenione, a przeceny mają często smile
            • aqua48 Re: tchibo 07.01.14, 21:19
              Nie, wszystko co mogłabym ewentualnie kupić jest na mnie tam za duże..
              • nie_wiem_nie Re: tchibo 08.01.14, 00:31
                córka ma koszulę nocną (pierwsza koszula w życiu małej panienki) - czasem oddaje ją do prania- nic się nie dzieje, nawet szwy za bardzo się nie skręciły;
                ja mam leginsy - rzadko je noszę i tunikę - też rzadko bo mi w niej gorąco (wełniana z golfem) - jakość na te parę razy noszenia ok.
                za to lubię ich kawę do ekspresu, a gdy jestem w sklepie nie odmówię sobie ciasteczka (i nic dziwnego, że w leginsach rzadko chodzę)wink
    • magjug Re: tchibo 08.01.14, 09:40
      taksmile jak są promocje, albo jest coś, co natentychmiast mieć muszęsmile ciuchy dla Młodego kupuję, sobie to najczęściej coś do domu, albo zabawki dla całej młodzieży rodzinnej, o słuchawki mam cudne, duże, miękkie i chroniące uszysmile a jak jestem już w sklepie, to obowiązkowo tort wiśniowy i duża lattebig_grin no i ten zapach kawy przy wejściu...... mniamsmile
      • anetchen2306 Re: tchibo 08.01.14, 09:50
        Ja tez kupuje u nich, glownie gadzety do kuchni (formy i foremki do ciach i ciasteczek, takie rozne pierdoly w sumie), rajstopy dla mlodej (niezniszczalne, jak dla nas, nie mechaca sie, zwlaszcza te ocieplane sa swietne).
        W ciazy kupilam u nich 2 pary spodni: na wieloryba chyba ta rozmiarowka byla (normalnie nosze 38, zamowilam wiec 38 ciazowe, a kuzwa przytylam owczas juz chyba z 15 kg), bo wymienilam na 36 a i tak jeszcze prawie do konca ciazy musialam poczekac, coby mi na tylku i udach lezaly ... Kurtki dla dzieci maja dobrej jakosci, z odpinana podszewka, wielofunkcyjne, latwe w praniu. Chlopaki moje sobie u nich bielizne czasem kupowaly.
        Czasem jednak zdecydowanie troche drogawo maja, wiec czekam na przeceny.
        A po kawe to za miedze, do Luksemburga jezdze big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka