zales239 07.01.14, 10:16 Warsiawianki ,czy Centrum Kopernika jest czynne w niedziele na przykład? I czy tak z bomby kupię bilet i wejdę z dzieciem? Mam zamiar przyjechać z Młodym na weekend,tylko jakiś fajny,przyjemny nocleg muszę załatwić. Idę paczeć na grupoona Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewczyna_bosmana Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 10:42 W niedziele jest czynne od 10 do 19 ale czy z biegu kupisz bilet nie wiem bo długo były straszliwe kolejki. Bilet kupisz przez internet: bilety.kopernik.org.pl/ Odpowiedz Link
monia_1981 Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 11:28 My może w Maju zaliczymy jak pojedziemy do siostrzenicy na komunie Odpowiedz Link
melancho_lia Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 12:19 czynne w niedziele. Rano o 10 kolejka zwykle nie była wielka (ale nie wiem jak wygląda kupno biletów, my mielismy karnety roczne- wtedy jest osobna obsługa i w kolejce się nie czeka). Odpowiedz Link
kai_30 Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 12:36 Jak się kupuje bilet przez internet też się nie czeka w kolejce. Naprawdę warto, ogonek potrafi być masakryczny. Odpowiedz Link
zales239 Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 13:32 Jak znajdę fajny czyt.tani nocleg to kupię per internet Coś z tego styczniowego urlopu się należy ,krótki wyjazd nie jest zły Odpowiedz Link
totorotot Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 13:48 W tyn roku trz planuje przyjechać do wawy celem tego kopernika. W ubiegłym roku niestety tradycyjnie narobilam głupot Odpowiedz Link
dlania Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 14:46 Może i ja zaplanuję ponowne robienie głupot? Odpowiedz Link
totorotot Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 19:29 a widzisz, czasem to cos mundrego nawet wymyslisz ) Odpowiedz Link
jk3377 Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 18:16 oj tez sie wybierzemy, i mam nadzieje,ze w tym roku. bilety mam zamiar przez neta zamowic, ale zupelnie za to nie wiem co tam wybrac?????? ile co i jak trwa, by zdazyc np od 10 do 18 zwiedzic? jak to ustalic? Odpowiedz Link
aqua48 Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 20:56 TYLKO przez internet bilety, ja odstałam dzielnie półtorej godziny NA CZELE kolejki i przy zapewnianiu, że już już będą wpuszczać i się wkurzyłam..Przez ten czas weszło pięć osób. Za to Muzeum Powstania bardzo mi się podobało, wzruszyłam się. I bez biletów wpuszczali w niedzielę. Odpowiedz Link
gaga-sie Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 21:54 Też planujemy na wiosnę, niedawno byliśmy w Libercu i wszyscy świetnie się bawiliśmy. Są tam 4 poziomy edukacyjnych eksponatów. Odpowiedz Link
zales239 Re: Centrum Kopernika 08.01.14, 09:26 A czy w Koperniku jest jakiś przewodnik czy cuś ? Czy człowiek taki mało ogarnięty wchodzi i idzie gdzie nogi poniosą? I zwiedza, ogląda ,podziwia ,dotyka bez ładu i składu.... Odpowiedz Link
st_karolka Re: Centrum Kopernika 08.01.14, 15:44 To od początku - ile lat ma dzieć ? Bo to trochę determinuje co możecie zobaczyć Przewodnika nie ma - ale zaplanować co i jak możecie wcześniej. Punkt 1. Wiek Odpowiedz Link
st_karolka Re: Centrum Kopernika 08.01.14, 23:07 Oki, 10 lat, da radę cały dzień Centrum ma dwa piętra otwarte, spokojnie do obejścia, plus laboratoria, wystawy czasowe minilaby i strefę dla małych ludzików Buzz Wystawy czasowe : www.kopernik.org.pl/wystawy/ Nie może wejść do strefy Buzz - do 6 roku życia jest Nie może wejść do laboratoriów - od 13 roku są Jest minilab - www.kopernik.org.pl/laboratoria/pracownia-robotyczna/projekt-robot/ do niego trzeba się zapisać - info z boku - godziny, cena No i planetarium - www.niebokopernika.pl/planetarium - tu też zapisy na godziny, są pokazy 3D, poczytaj repertuar, bo jest dostosowany do wieku, te filmy dla najmłodszych są serio dla najmłodszych, 10latek może się znudzić W Koperniku jest "restauracja", da się zjeść jeśli bardzo trzeba, ale można wziąć swój prowiant, jest miejsce do zjedzenia, ławeczki, w Planetarium jest kawiarnia. Proponuję kupić bilet od samego rana, plus bilet na konkretny film i godzinę do planetarium (jest przejście wewnętrzne) oraz minilab też na konkretną godzinę. Więcej nie pamiętam, jeśli coś jeszcze to pytaj. P.S. W niedzielę od rana ciut mniej ludzi niż w sobotę jest Odpowiedz Link
zales239 Re: Centrum Kopernika 09.01.14, 10:01 Dzięki za podpowiedź ,bardzo się przyda Odpowiedz Link