Dodaj do ulubionych

Yerba mate

08.02.14, 16:48
chyba chcę, chyba potrzebuję.
Jak w piosence: nie pomaga nawet ósma kawa i nastroju nie poprawia chałwa...

Ciśnienie pełzające - typowa sowa ze mnie, budzę się do życia koło 19 -o 23 mogę góry przenosić, a pracuję jednak z rana - w dość typowych godzinach. Nie ma szans się przestawić. Taki rytm biologiczny.

Yerba by pomogła(smak mnie nie odstrasza, jaki i by nie był - skrzypy, paprocie, rumianki, czerwone niedosmaczane pijam namiętnie

POMOŻE? smile
Obserwuj wątek
    • serei Re: Yerba mate 08.02.14, 16:59
      tu fajny wątek na jej temat forum.gazeta.pl/forum/w,49213,147520758,,herbata_Yerba_Mate_.html?v=2
      • opium74 Re: Yerba mate 08.02.14, 17:31
        Yerba pachnie i smakuje jak zalana wrzątkiem popielniczka pełna petow.
        Lubię pic rożne ziolka ale yerby nie dałam rady.
        Pomoglam? wink
        • wilowka Re: Yerba mate 08.02.14, 20:29
          Pani, jak to ma mnie obudzić i żyć przez cały dzień na względnie wyrównanej energii pomóc, to ja te pety rozważę big_grin
    • totorotot Re: Yerba mate 09.02.14, 10:12
      Szwagierka położna mi kazała to pić jak się dowiedziała, ile kawy spijam (złapała się za głowęsmile
      • wilowka Re: Yerba mate 09.02.14, 15:29
        Mam 50 g. chyba za 4 złote nabyłam w sklepie herbacianym na próbę, właśnie zalałam chłodnym wrzątkiem wink Mate żurawina z pomarańczą i płatkami róży.

Zobaczymy big_grin
        • wilowka Re: Yerba mate 09.02.14, 15:39
          Łyknęłam. Ładnie pachnie (aromaciki i farfocelki) a w smaku jak mocna zielona - gorzkawa nieco bardziej.

Doczytałam, że ta z five o clock'a jest bardziej herbatkowa niż yerbowa. Zobaczymy czy jak kawa działa.
          • schiraz Re: Yerba mate 09.02.14, 18:11
            Kup sobie normalna yerbe, w ostateczności z dodatkiem mięty na początek. Ale taką yerbę a nie farfocle w których pewnie yerby jest jak mięsa w puszce Whiskas - 4% wink Zalej chłodnym wrzątkiem zamknij oczy i wypij i od razu zalej ponownie. Tak po czwartym zalaniu stwierdzisz, że to gówno zaczyna smakować jak sfermentowana zielona herbata a nie jak krowi placek. Po dwóch dniach picia przyzwyczaisz się i docenisz kopa jakiego daje smile Ja już nawet mówię, że lubię ten smak smile Dodatkowym plusem jest to, że pierwszy miesiąc na yerbie to 4 kg w dół, zmniejsza apetyt i naturalnie poprawia przemianę materii.
            • wilowka Re: Yerba mate 09.02.14, 18:54
              Schiraz dajesz tu Kochana ulubione yerby swe w nazwach lub linkach smile proszę ładnie smile
              Właśnie o taki głos mnie się rozchodziło - ja wiem, ze każdemu co innego smakuje, ale w sklepach tyle tego że trudno się zdecydować smile
              • schiraz Re: Yerba mate 10.02.14, 11:23
                Wiesz, ja lubię Amanda, Union Bio (to jest z probiotykiem), lubię CBSe Silueta i ona powinna Ci smakować bo jest nadal yerbą a ma dodatek różnych ziółek i CBSe Hierbas Serranas - miętowa, dobra smile Spróbuj może coś z CBSe na początek, kopa dają a nie wykrzywiają aż tak pyska.
                • wilowka Re: Yerba mate 10.02.14, 19:40
                  Mam Siluete, koleżanka mi odsypała też trochę "Rozamundy" wink

Kurde albo jestem smakowo upośledzona albo wszyscy tacy wrażliwi... że pić cie nie da? - Trochę jak bym sobie do mocnej zielonej herbaty fajkę mentolową zapaliła big_grin

A kiedy będzie "kop" big_grin i jak on wygląda? Nie będzie mi się chciał spać, a będzie chciało myśleć?
                  • schiraz Re: Yerba mate 10.02.14, 19:45
                    Rosa jest mocniejsza smile Powinnaś czuć się jak po kawie i zobaczysz (znaczy mam nadzieję, że zobaczysz wink ) jak po dniu czy dwóch zaczniesz mieć więcej energii. Mnie ona budzi od pierwszej filiżanki ale wypijam kilka dziennie. Musisz sama zobaczyć, pewnie u każdego jest inaczej.
                    • wilowka Re: Yerba mate 10.02.14, 19:57
                      Wczoraj chłeptałam chyba 3 zalania.
                      Dziś rano obudziłam się i wstałam po wyłączeniu trzeciej drzemki w budziku (zwykle budzę się po piątej i ledwo wstaję)

Wkręcam sobie, ze to po yerbie big_grin

Jutro siluetuję cały dzień smile
      • wilowka Re: Yerba mate 09.02.14, 19:18
        Totorotot i piłaś? Czy tylko poprzytakiwałaś szwagierce? wink
        • zales239 Re: Yerba mate 10.02.14, 21:44
          Yerba dla wysokociśnieniowców nada się?
          Ja teraz mam taki zamuł, że nie mam mocy przerobowych żadnych?
          Może spróbować?
          Tylko jak mi łeb pękniesuspicious
    • mearuless Re: Yerba mate 11.02.14, 00:15
      eee to sciema.
      moja przyjaciolka jola, pija to w zastępstwie do kawy.
      ostatnio mi moooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaa ze to jej pomaga na szybkosc i refleks.
      nie ma bata, nadal jest jak flaki z olejem.
      flaki z olejem ktore kofam bardzo mocno. zmian nie zauwazam tongue_out
      • schiraz Re: Yerba mate 11.02.14, 06:28
        Mea!! Wszelki duch... wink I nie siej propagandy, może Joli się refleks poprawił troszeczkę albo nie wtedy kiedy Ty ją oglądasz wink Dobrze, że jesteś Mea..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka