anna_sla
20.02.14, 18:41
próbuję zmienić coś w kuchni, na razie zaczynam od planów i mam małe kłopoty w związku z tym. Mam do wymiany tylko kilka szafek + blat, reszta jest w stanie dobrym i wyśmienitym. Zachciało mi się płyty gazowej z 5cioma palnikami. Najwęższą w cenie dla mnie do zaakceptowania można kupić o szerokości 70cm (jeśli taką trafię). Jak patrzyłam w instrukcję potrzebuję do takiej zrobić otwór w blacie o szer. 56cm. Piekarnik pod nią do zabudowy chcę kupić kiedyś tam, bo nie będzie mnie stać by wziąć wszystko na raz nawet na raty. Na ten czas szafka może być nieużywana/zaślepiona/tymczasowo zrobiona na zwykłą z wyjmowanymi półkami, whatever. I teraz zastanawia mnie jakiej szerokości szafkę potrzebuję. Przeglądając wstępnie szerokości losowo wybranych piekarników to mają 59cm i coś tam, w instrukcji montażu potrzebna wnęka na 55-56cm, ale czy do każdego? Obecnie mam szafkę 50cm w doskonałej jakości i co? Będzie za wąska? Czy można kupić węższy piekarnik? Czy ew. jeśli można to czy nie będzie taka wąska szafka kolidować z zamontowaniem płyty 70tki, która chyba wtedy będzie wystawać nad szafkę następną? I jeśli nie Was to kogo w sumie pytać o takie rzeczy? Meblarza? Sprzedawcę z AGD? I kogo do montażu wołać skoro raczej sprzęt i meble będą kupowane z różnych źródeł?