Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lech + Warta = Jedna sprawa?!

20.04.02, 14:11
    Ostatnio na forum pojawiają sie posty nt. Warty i jej związków z Lechem (tych kibicowskich i nie tylko),
    zastanawiam się czy to może miec jakąś przyszłość?! Dzięki fenomenowi LECHA, całej tej pracy wszystkich ludzi
    zainteresowanych dobrem Lecha, możemy dziś mówić o sukcesie. (owoce tego co dziś się dzieje będziemy
    zbierać długo jeszcze). Czy w takich okolicznościach, na tej fali sprzyjającej atmosfery, może się znależć siła
    która pomoże w awansie Warty?! Chodzi mi o awans sportowy i organizacyjny. Zarząd Warty wykazał się już:
    sprzedażą stadionu, z której nic nie wyszło, stratą okazji awansu do II ligi w poprzednim sezonie, nieudaną
    współpracą z Opel - Niedbała (sprawa jedynych poznańskich P I Ł K A R E K), itp. historiami.
    Pytam czy Pan Łbik, prezes Warty, lubi na tyle piłkę nożną aby na niej budować prestiż klubu (sorry - odbudować
    prestiż)?!
    Obserwuj wątek
      • warsau Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! 20.04.02, 14:45

osobiscie jestem za tym, aby starych dzialaczy ze sportu eliminowac. Gosc jest
        juz spalony w oczach ewentualnych sponsorow, niszczy kolejne druzyny, zabija
        zapal. Warta powinni zajac sie ludzie tacy, jacy teraz sa w Lechu.
      • Gość: Goldi Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! IP: *.icpnet.pl 20.04.02, 15:23
        hym powiem tak
        lech w 1 lidze i super jest
        ale warta w 2 to byla by tez dobra sprawa : promowanie nowych pilkarzy dla
        wielkopolski, zawsze mozna byloby isc na takie mecze jak arka,odra,jagielonia
        itp
        i po 3 jak pamietam kiedys stare grafiity LECH KING - WARTA QUEEN
      • Gość: KibicKS Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 20.04.02, 23:08
        Popieram wszelkie inicjatywy na rzecz "Zielonych". Dobrze byłoby stworzyć także
        wokół Warty tak dobrą atmosferę jaką stworzono wokół "Kolejorza". A kto wie -
        wtedy może powróciły derby Poznania w ekstaklasie z 60 tys. publicznością (z
        przewagą kibiców Lecha zapewne heh) i może udałoby się coś stworzyć na miejscu
        wielkiego molocha na Wildzie (może taki stadion jaki powstał niedawno w
        Hamburbu dla HSV czy w Gelsenkirchen - Arena AufSchalke). Mam pewną propozycję
        dla kibiców Lecha - a może by tak, kiedy Lech nie gra w Poznaniu, przychodzili
        na mecze Warty i wsparli dopingiem "Zielonych". To może pomogłoby szybciej
        powrócić Warcie do II ligi, a potem już tylko krok do ekstraklasy i
        wielkiego "święta", jakim byłyby poznańskie derby.
        Pozdrawiam kibiców obu drużyn.
        • andy02 Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! 20.04.02, 23:24
          Czesciowo Twoja propozycje wcielam w zycie. Jesli tylko jest ladna pogoda i nie
          koliduje mi to z innymi zajeciami staram sie bywac na Warcie.
          Choc takie mecze jak dzis (porazka po bardzo slabej grze z jakimis kelnerami
          0:1) nie zachecaja za bardzo do odwiedzania ich stadionu.
          • Gość: KibicKS Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 20.04.02, 23:45
            No, fakt porażka z Chojnicami to nie powód do zachwytu. Ale gdyby więcej się
            takich osób pojawiało na meczach Warty, to kto wie... Szkoda, że Żurawski nie
            może wrócić i pomóc, bo z takimi bramkami jak w meczu "Białej Gwiazdy"
            z "Czarnymi Koszulami" to awans Warta miałaby w kieszeni :)
      • Gość: jacniew Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 07:46
        jak już pisałem na forum Lecha: jak najbardziej za! Dobry klimat wokół piłki w
        Poznaniu należy wykorzystać by ratować Wartę. Pomoże wtym fenomen jakim jest
        wzajemny stosunek do siebie kibiców obu klubów, niespotykany nigdzie indziej.
        Pamiętajmy, że Warta także szkoli młodzież która później zasili poznańskie
        kluby... Można by zacząć od promocji Warty wśród kibiców Lecha by ci zaczęli
        chodzić na jej mecze. Kiedyś pamiętam spiker na Kolejorzu zapowiadał inne
        imprezy sportowe w mieście, nie wiem czemu teraz się to zmieniło. Jeżeli przed
        kilkunastotysięczną publiką na Bułgarskiej spiker albo "Pyra"
        zapowiedziałby "Wiara, jutro o tej i otej Warta graz z tym i z tym , serdecznie
        zapraszamy, wspierajmy wielkopolską piłkę!" to myślę, że wielu młodych
        zwłaszcza ludzi, skusiło by się. Innym konceptem mogło by być wspólne
        rozgrywanie meczy na miejskim stadionie przy Bułgarskiej - np. takie combo - o
        17.00 Warta o 20.00 Lech. Miło spędzony dla kibiców piłkarski wieczór i
        wspaniała promocja dla Warty.
        A kluby, miasto powinny już dogadywać się na swoim szczeblu - ustalić np.
        wspólny marketing dla promocji piłki w regionie a co za tym idzie promocji
        samego regionu. To wszystko Nasza Wspólna Sprawa!
        Pamiętajmy, że Warta przed i po wojnie nyła w Poznaniu tym czym teraz jest
        Lech. Nie pozwólmy klubowi zginąć!
        • Gość: kolej Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! IP: *.stacje.agora.pl 21.04.02, 12:53
          Gość portalu: jacniew napisał(a):

Można by zacząć od promocji Warty wśród kibiców Lecha by ci zaczęli
          > chodzić na jej mecze. Kiedyś pamiętam spiker na Kolejorzu zapowiadał inne
          > imprezy sportowe w mieście, nie wiem czemu teraz się to zmieniło. Jeżeli przed
          > kilkunastotysięczną publiką na Bułgarskiej spiker albo "Pyra"
          > zapowiedziałby "Wiara, jutro o tej i otej Warta graz z tym i z tym , serdecznie
          >
          > zapraszamy, wspierajmy wielkopolską piłkę!" to myślę, że wielu młodych
          > zwłaszcza ludzi, skusiło by się. Innym konceptem mogło by być wspólne
          > rozgrywanie meczy na miejskim stadionie przy Bułgarskiej - np. takie combo - o
          > 17.00 Warta o 20.00 Lech. Miło spędzony dla kibiców piłkarski wieczór i
          > wspaniała promocja dla Warty.
          > A kluby, miasto powinny już dogadywać się na swoim szczeblu - ustalić np.
          > wspólny marketing dla promocji piłki w regionie a co za tym idzie promocji
          > samego regionu. To wszystko Nasza Wspólna Sprawa!

pozdrawiam Warcinke, mam dla niej senstyment i zycze wszystkiego dobrego, ale jednak powinna budwac swa sile
          raczej liczac na wlasne sily - tak byc powinno, jesli ma byc samodzielna, a poza tym Lech wbrew pozorom ma
          jeszcze HIIIMAAALLAAAJEEE wlasnych klopotow do rozwiazania...
          • Gość: jacniew Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 15:11
            A nie sądzisz, że właśnie w jedności siła? Razem raźniej i więcej można
            zdziałać zwłaszcza tak jak napisałem, pod sztandarem promocji regionu wspólnie
            z władzami miasta i zarządami klubów oraz z poznańskim biznesem.
            • feelgood Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! 22.04.02, 23:44
              Fakt, że oficjalna zapowiedź imprez sportowych w Poznaniu i zachęta do
              odwiedzin ogródka, to nie jest wielki problem. Panowie z Zarządu przemyślcie to.
              Warta to też wielka tradycja.
              nARKA
              • misza01 Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! 23.04.02, 09:31
                Najpierw trzeba sobie zdać sprawę z tego jaka jest sytuacja. Nie stać nas (na
                razie) na jeden solidny klub piłkarski, a co dopiero dwa. A powtórki z rozrywki
                nie chcę. Pamiętacie kilka lat temu? Trzy przeciętne druzyny (Lech,Olimpia i
                warta) w I lidze. Piłka Nożna wtedy rzuciła hasło FC Poznań United- zjednoczcie
                się i zbudujcie jeden silny, solidny klub zamiast trzech przeciętnych
                borykających się z ogromnymi problemami finansowymi. Jak wydrukowali skład
                takiej zjednoczonej druzyny to kopara mi opadła jak to by mogła być kapela!
                Niestety nikt się dogadac nie chciał, ani Lech ani Olimpia ani Warta i w
                efekcie Olimpia jest w IV lidze, Warta w III, a Lech dopiero wraca na salony.
                Wszystko rozpieprzono. Czy dziś doroślismy już do "jednej sprawy"? czy
                działacze np Warty przyjmą na siebię rolę "wiecznie drugiego", zawsze za
                Lechem, bo w to,że Lech zawsze będzie nr 1 w Poznaniu nikt nie wątpi. Jedyna
                możliwością życia w symbiozie jest przyjęcie przez Wartę roli swoistego
                poligonu doświadczalnego, gdzie wypożyczani byliby zawodnicy młodzii, zdolni z
                Kolejorza do ogrywania, nabierania doświadczeń i w drugą stronę najlepsi z
                Warty zasilaliby Lecha .Jeśli dojrzejemy do takiej sytuacji, wtedy będzie mocny
                Lech i solidna Warta w II lidze.
                • Gość: Camara Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! IP: 217.96.35.* 23.04.02, 11:13
                  Żonę ma sie tylko jedną - a to co ponadto zwie sie chyba cudzołóstwem.
                  • Gość: Rzeźnik Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 16:59
                    witam troche mnie zdziwil ten temat na forum..! ja jestem kibicem
                    Warty,ostatnio prowadze doping na meczach Warty! i wiem z doswiadczenia ze
                    poznan ma nas w huju ! (moze sie myle ale mniejsza z tym)
                    ale Warta ma swoich wiernych kibicow kto chodzi na Warte ten wie i widzi !
                    jesli chcecie tez aktywnie kibicowac to przychodcie do mlynka !
                    a jesli chcecie tez pojechac na jakis blirzszy wyjazd to przyjdcie do mlyna i
                    spytajcie o Rźeznika to tyle narazie !!!

Warta Poznan ----------
                    • Gość: Feelgood Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! IP: 195.216.121.* 26.04.02, 13:24
                      Jak widzisz nie jesteście tak nielubiani jak Ci się wydaje. Przynajmniej w
                      Poznaniu...
                      nARKA
                    • Gość: Rzeznik Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! IP: 217.153.51.* 27.04.02, 11:48
                      pozory mylą !
                      ciekaw jestem ile z ludzi kturzy odwiedzaja ta stronke i sie wpisuja na forum
                      wie cos o warcie i czy chociarz 1 byla na meczu

pozdro !

WARTA POZNAN -----
                      • Gość: jacniew Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! IP: *.miloslaw.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 14:49
                        Chodziłem na Wartę (przyznam że nieregularnie) jeszcze w 80tych kiedy III
                        ligowe mecze rozgrywała (między innymi z rezerwami Lecha który grał wtedy na
                        Dębcu) na 22Lipca. Później chodziłem prawie na wszystkie mecze (kiedy nie byłem
                        w robocie) w I lidze. Mam kolesi w pracy którzy regularnie chodzą na Wartę a
                        olewją np. Kolejorza (znaczy nie chodzą ...)
                    • Gość: jacniew Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! IP: *.miloslaw.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 14:52
                      No i już cieszę się że poruszenie tego tematu przeze mnie i scota przyniosło
                      efekt.
                      Rzuć zawsze hasło na forum Lecha lub tutaj czy na PLRPN o której i gdzie jest
                      mecz i że WSZYSCY POZNANIACY NA WARTĘ !!! Zawze ktoś się skusi a jestem pewien
                      że za nimi pójdą inni...
                      Tak trzymać i o to chodzi! Razem popierajmy poznańską (wielkopolską) piłkę!
      • Gość: KibicKS Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 02.05.02, 01:07
        Mnie również cieszy, że tak wiele osób odpowiada na apel dotyczący Warty. Zdaje
        sobie sprawę, że Warta nie będzie miała już pewno tylu kibiców co Kolejorz
        (albo inaczej, bo kibiców to Warta ma wśród kibiców Lecha przecież także - nie
        będzie miała takiej frekwencji jak przed wojną - 25 tys. na meczach ligowych -
        choć z drugiej strony to mogłoby się zmienić - to tylko kwestia zabiegów
        marketingowych i kibiców starczyłoby w Poznaniu dla obu klubów). Marzy mi się
        żeby odbudować stadion im. Szyca i stworzyć coś na kształt Arena Auf Schalke z
        60 ts. miejsc, a w ramach stadionu moglaby funkcjonować tzw. galeria handlowa
        ze sklepami i punktami gastronomicznymi. Oczywiście powinni to wybudować nie za
        pieniadze publiczne czy miejskie ( bo już widze jaka bylaby wżawa, że "nie ma
        na nic pieniędzy,a na budowanie stadionu są"), ale prywatnych inwestorów -
        dzięki temu byłyby i miejsca pracy dla bezrobtnych, i miasto zyskałoby na tak
        wspaniałym obiekcie, nawet Lech by zyskał - mógłby grać tu mecze np. z Legią -
        dla wzystkich starczyłoby miejsc i wtedy dopiero pokazaliśmy stolicy kto ma
        najlepszych i najwięcej kibiców w Polsce. Ale to tylko, niestety marzenia, w
        najlepszym wypadku daleka przyszlość, choć raczej nie mam złudzeń. W najlepszym
        wypadku w tzw. "ogródku" może powstanie kiedyś trybuna kryta na 5200 miejsc,
        taką jakiej projekt przedstawila kiedyś gazeta. <Pozdrawiam
        sympatyków "Zielonych" i "Kolejorza">
        • Gość: jacniew Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! IP: *.tele2.pl 02.05.02, 17:19
          Już o tym pisałem. Jeden stadion miejski na którym grają poznańskie kluby.
          Warta mogłaby grać wspólnie swoje mecze z Lechem. Wyobraź sobie takie combo:
          Jedna impreza sportowa: Od np. 12.00 jakieś mecze juniorków, mecz jakiejś IV
          ligi czy okręgówki pomiędzy wielkopolskimi drużynami, 16.00 mecz Warty w III
          lub II lidze (może w przyszłości w I) a o 19.00 Lech w I lidze. W kompleksie
          także centra handlowe, rekraacyjne, kino itp - tak że idziesz z kumplami czy
          szwagrem (hej scot!) na mecz, kupujecie browca, kielbaskę i bawicie się
          delektując meczykami a żony z dzieciakami wysłasz do salonu beauty czy do kina
          w tym czasie. Miło spędzony dzień na świeżym powietrzu.
          I to jest w interesie nie tylko klubów ale także miasta. Poprzez takie imprezy,
          poprzez promowanie sportu, piłki - miasto i region promuje się samo. Kluby,
          stadion są wizytówką i symbolem miasta na świecie (you know what I mean- np
          taki Liverpool, Manchester gdzie nazwy miast są znane dzięki klubom w nich
          grających)
          Stadion miejski już mamy (Bułgarska) teraz tylko uruchomić władze miasta,
          polityków, sponsorów - firmy związane z regionem, lkuby sportowe by takie
          przesięwzięcie wprowadzić w życie...

ps: Flota-Warta - 0:1
      • jacniew Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! 03.05.02, 18:33
        Flota-Warta-0:1
        • Gość: Rzeznik Re: Lech + Warta = Jedna sprawa?! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 18:56
          cieszy mnie ze poruszacie temat Warty :) oto wam napisze statystyke wyjazdową
          Zielonych !

2-gryf wejherowo
          2-kp police (sroda)!!!!!!!!!!!
          10-aluminium konin
          9-kks kalisz
          12-obra koscian
          5-goplania inowroclaw(sroda)!!!!!!!!!!11
          0-swinoujśćie !!!!!!!!!!!

w tej rundzie zaliczylismy jedo zero w swinoujsciu pozdro dla KOLEJORZA !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka