Dodaj do ulubionych

jaki internet?

09.03.11, 10:09
Witam
Czy jest jakaś możliwość stałego dostępu do internetu oprócz kablówki Aster i Neostrady do komp stacjonarnego (bez Wi-Fi itp) na ul Andersa? Interesuje mnie prędkość 1mb/s, bo chciałbym obniżyć koszty a wyżej wspomniane firmy nie oferują nic poniżej 2mb/s i około 55 zł abonamentu przy długiej umowie...Zero niższych ofert. Albo płacisz stałe 55zł albo nie masz nic. Jeżeli to jest wolny rynek wg operatorów telekomunikacyjnych i szeroka oferta dla wszystkich to ja jestem co najmniej zdziwiony i niezadowolony.
Obserwuj wątek
    • konradbryw Re: jaki internet? 09.03.11, 10:31
      barnabas0 napisał:

> Witam
      > Czy jest jakaś możliwość stałego dostępu do internetu oprócz kablówki Aster i N
      > eostrady do komp stacjonarnego (bez Wi-Fi itp) na ul Andersa?

Jak masz stacjonarny w TPSA, to na ich linii możesz skorzystać z innych operatorów, m.in. Etlink, Netia, Era. Ciekawa jest zwłaszcza oferta Etlink (eTop), bo mają umowę na czas nieokreślony po normalnej cenie, a nie że za dwa lata trzeba pamiętać o przedłużeniu, bo na czas nieokreślony kosztuje np. 120 zł / mies. 1Mb kosztuje u nich 44 zł (www.etlink.pl/HtmlObject.aspx?ObjectID=971B1C5D-4D3E-4510-BB2E-E76220ACF948)

> Albo płacisz stałe 55zł albo nie masz nic. Jeżeli to jest wolny rynek w
      > g operatorów telekomunikacyjnych i szeroka oferta dla wszystkich to ja jestem c
      > o najmniej zdziwiony i niezadowolony.

A może jednak internet mobilny, jeśli nie potrzebujesz na co dzień? Modem na USB, możesz mieć to nawet jako prepaid.
      • barnabas0 Re: jaki internet? 10.03.11, 12:06
        Panie Konradzie dziękuję za odpowiedź i propozycję, która jest bardzo interesująca zwłaszcza w linku. Nie mam na razie laptopa, więc pomysł na internet mobilny raczej odpada. Interesuje mnie bardziej jakaś umowa na czas nieokreślony. Jeszcze raz dziękuję, że chciał Pan napisać kilka słów porady. Pozdrawiam serdecznie.
        • konradbryw Re: jaki internet? 10.03.11, 14:59
          barnabas0 napisał:

> Panie Konradzie dziękuję za odpowiedź i propozycję, która jest bardzo interesuj
          > ąca zwłaszcza w linku. Nie mam na razie laptopa, więc pomysł na internet mobiln
          > y raczej odpada.

Internet mobilny jest tylko z nazwy. Jeśli modem jest podłączany przez USB (a nie na karcie typu PCMCIA lub PC-CARD), nie ma znaczenia, jaki to komputer. Są też na rynku routery, w które modem na USB można wpiąć i rozdzielać w ten sposób internet między większą liczbę komputerów (kablowo lub bezprzewodowo).

> Interesuje mnie bardziej jakaś umowa na czas nieokreślony.

To jest rzeczywiście ciekawa opcja i chyba eTop ma dobrą ofertę, choć z innych przyczyn akurat obecnie nie korzystam z ich usług. Jako ciekawostka - szef sprzedaży tej firmy jest naszym sąsiadem z Nowolipek.

> zcze raz dziękuję, że chciał Pan napisać kilka słów porady.

Nie trzeba zaraz 'panować', wystarczy Konrad :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka