sugarbox 23.04.07, 21:53 Na Andersa róg Muranowskiej już któryś raz z rzędu nabyłam w kiosku bilet-bubel...jutro zwrócę na to uwagę pani sprzedającej, a Was ostrzegam o mogącej wystąpić przykrej sytuacji w tramwaju w tzw. poniewczasie:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vvesna Re: "pechowe" bilety... 23.04.07, 22:08 Kasownik nie reagował na taki bilet? Nie chcę rzucać pochopnie oskarżeń w stronę tej pani z kiosku, ale czytałam kiedyś ostrzeżenia o tym, że takie niedziałające bilety mogą należeć do celowo podrabianych, które podobno mogą znajdować się w regularnej sprzedaży np. w kioskach. Z tego, co pamiętam, ZTM prosił o zgłaszanie takich przypadków i dostarczanie im takich biletów, żeby mogli sprawdzić, czy to podróbka i coś z tym ewentualnie robić. Odpowiedz Link
sugarbox Re: "pechowe" bilety... 23.04.07, 22:39 Wszelkie takie bilety oddaje się po prostu na Senatorską do MZK i nikt nie chce od Ciebie zaświadczeń słownych, gdzie je nabyłaś...przynajmniej mnie nikt nie prosił, a byłam tam w tej sprawie nie raz, natomiast pani wstukała coś tam z tego biletu do komputera - jakby go sprawdzała (?). Wymieniła mi go i tyle... no, ale to fakt - podejrzane,że tyle tych "bilecików" w jednym miejscu... Odpowiedz Link
piotrkosinski Re: "pechowe" bilety... 24.04.07, 14:40 ostatnio taki bilecik nabyłem w kiosku w podziemiu na stacji metro ratusz arsenał. Odpowiedz Link
warszawianka_jedna a mnie strasznie wkurza, 24.04.07, 16:07 że są kioski, które w ogóle nie sprzedają biletów MZK. Np. w kiosku przy przystanku na N.Ś. przy Foksal, mimo że staje tam kilkanaście linii nie ma biletów, bo im się nie kalkuluje. Trzeba iść na rondo lub na Ordynacką, bliżej biletów nie ma. To tym większy obciach, że jest to w końcu trasa turystyczna. Odpowiedz Link
kocio-kocio Re: a mnie strasznie wkurza, 24.04.07, 16:49 Mnie zadziwia, że wolą 500 razy dziennie odpowiadać, że nie mają biletów, niż je zacząć mieć :o) Odpowiedz Link
sugarbox Re: a mnie strasznie wkurza, 24.04.07, 16:52 jak ich nie stać, to niech sobie kserują:)) i wtedy wracamy do problemu opisanego przeze mnie:) Odpowiedz Link
vvesna Re: a mnie strasznie wkurza, 24.04.07, 18:37 > To tym większy obciach, że jest to w końcu > trasa turystyczna. > W tzw. miejscach turystycznych powinny stać automaty sprzedające bilety. Ale u nas chyba automaty nie w modzie, bo "zabierają" miejsca pracy ludziom. Odpowiedz Link