Dodaj do ulubionych

w ubrać jamniorka

29.12.06, 12:45
Witam wszystkich to mój pierwszy wpis więc jestem cała w stresie ale co tam
skoro jestem szczęśliwą posiadaczką rudej suni, będę tu częstym gościem (choć
czytam to forum od dawna i jest super).Zatem moja ruda paróweczka ma 11 m-cy
idą chłody i nie wiem jaki strój byłby dla niej najlepszy, wełniany czy
ortalionowy, tylko na grzbiet czy też na łapki, proszę o poradę. A jeszcze
jedno co myślicie na temat karmy bosch. Ja karmię swoją sunię eukanubą ale
znajomy polecił właśnie boscha co wy na to? Z niecierpliwością czekam na
    • escott Re: w ubrać jamniorka 29.12.06, 14:05
      Wiwat kolejny Jamnior na forum! :)

Jeżeli chodzi o strój, to polecałabym ortalionowy, bo nawet jeżeli chłody rzeczywiście nadejdą, to i tak zimy zwykle są bardziej mokre niż mroźne. Wełna nasiąka topniejącym śniegiem i robi się z niej bardzo nieprzyjemny (tak dawano mi do zrozumienia ;), zimny, mokry worek. I z uwagi na nikczemny wzrost naszych pupili, myślę, że lepiej łapek niczym nie okrywać - bo cokolwiek to nie będzie, po 5 min. spaceru będzie całe w błocie (sądzę ze stanu łap moich podopiecznych :)
      Natomiast co do karmy, nigdy nie karmiłam Boschem, ale co najmniej pięciu weterynarzy polecało mi Eukanubę (zwłaszcza dla psów młodych, czyli do roku, półtora), dla starszej - Royala dla jamników. Myślę, że skoro Twoja Jamniczka jest przyzwyczajona do Eukanuby, to na pewno krzywda jej się nie dzieje:)

Pozdrawiamy serdecznie - escott, Samanta (zwana Bubuniem) i Felek :)
      • saavage Re: w ubrać jamniorka 29.12.06, 17:33
        Cześć,
        zgadzam się z przedmówczynią, że lepsze jest ubranko ortalionowe bez nogawek.
        Moja Dona ma w sumie 3 ubranka: wełniane, dżinsowe z futerkiem (ale jaja, co?)
        i ortalionowe właśnie, i to ostatnie sprawdza się najlepiej na śnieżną i
        deszczową pogodę :)
        Jeśli chodzi o pokarm, to Donica dba o kieszeń właścicieli i najdroższej karmy
        po prostu nie lubi :DDD Karmimy ją Royal Caninem dla dorosłych jamników, dla
        psów wrażliwych, light lub dla psów dorosłych po prostu. Wszystkie rodzaje
        karny lubi tak samo.
        Gorące życzenia noworoczne dla wszystkich.
        Magda & Donatella
        • potosia Re: w ubrać jamniorka 30.12.06, 12:36
          serdeczne dzięki za porady, zatem udaję się do sklepu i kupię mojej Figusi
          odpowiedni strój. Swoją drogą szkoda, że dla psów nie ma 'ciuch-landów' bo te
          fatałaszki dla naszych piesiów całkiem nieźle kosztują. Teraza mam problem
          kubraczek w kratkę a może beż, z kokardką czy też bez no nic idę i coś ciekawego
          z pewnoscią wybiorę. Dziekujemy Aga&Figa, wszystkiego dobrego i dłłłłługiego w
          nowym roku
          • manienstwo Re: w ubrać jamniorka 07.01.07, 01:10
            Zgadzam się z poprzedniczkami. Na zimę najleprzy pokrowiec (tak kurteczkę fiodora nazwał Pan skotkany podczas spaceru ;) ) nieprzemakalny i ocieplany.

Hehehe... mój burak biega w takiej kurtce MORO ;) wygląda fantastycznie.Zrobiła się z niego prawdziwa rasa bojowa ;p
            • escott Re: w ubrać jamniorka 07.01.07, 13:47
              ;D Musi wyglądać zabójczo ;)
            • saavage Re: w ubrać jamniorka 07.01.07, 14:21
              Nie wiem czy już napisałam, ale Dona też ma kurtkę MORO.
              Ale byłaby zabawa, jakby się nasze "żołnierzyki" spotkały :DDD
              Pozdrawiam
              • potosia Re: w ubrać jamniorka 08.01.07, 10:44
                Ja myślę, że mojej rudej będzie najlepiej w szacie w szkocką kratę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka