hopdoprzodu 01.06.07, 16:59 Czy Borejkowie lub inni bohaterowie MM piją cokolwiek mocniejszego niż mrożona herbata? Z całej Jeżycjady tylko Bella przychodzi mi do głowy. Kupiła "winko" na koniec pracy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ida198511 Re: Alkohol 01.06.07, 17:12 kolejny miły wątek!! :) Mila i Monika kupiły sobie wino z okazji zdanej matury; Bodzio i Wolfi pili piwo w CP; na sylwestrze u Joanny pojawił sie jakis radzieci szampan; Baltona podniósł kieliszek z winem, kiedy w "Imieninach" ogłaszał rodzinie, że on i Patrycja spodziewają się dziecka:D Odpowiedz Link
tygrys2112 Re: Alkohol 01.06.07, 21:39 Wolfi chyba trochę alkoholu wypił na studniówce. ;) Myszka Bobcia lubiła szampana. ;) Mamert z ojcem Anieli "kompletnie się ur..." na weselu ciotki. :) Odpowiedz Link
uccello Re: Alkohol 01.06.07, 22:20 Alkohol jest dla mięczaków. No chyba ,że sytuacja ich przerasta. Odpowiedz Link
uccello Re: Alkohol 01.06.07, 22:23 Pojawia się kielich brandy i cytryna -jako niezawodne lekarstwo na grypę. Natalia z Robrojkiem piją herbarę z rumem. Po obiedzie ugotowanym przez Idę, Ignacy rząda szklenicy piwa. Odpowiedz Link
k_linka Re: Alkohol 01.06.07, 22:25 Metody popija piwo podczas swiatecznych przygotowan... Odpowiedz Link
cutsson Re: Alkohol 01.06.07, 23:12 Bella kupuje wino do obiadu ze swojej pierwszej wypłaty. -- "The Darkness around me... Shores of the Solar sea..." Odpowiedz Link
cutsson Re: Alkohol 01.06.07, 23:14 Uch, kajam się. Nie doczytałam posta założycielki wątku. Wybaczcie, dziewczyny i chłopaki. Piątek wieczorem po całym ciężkim tygodniu. -- "The Darkness around me... Shores of the Solar sea..." Odpowiedz Link
klymenystra Re: Alkohol 02.06.07, 01:48 Gaba pije wino na swoich poronionych imieninach :) swoja droga- czy przy okazji wiadomosci o ciazy Puply, ona pila to wino, czy nie? Odpowiedz Link
malamadre Re: Alkohol 03.06.07, 23:44 A w "Kalamburce" Mila i Ignac piją szampana i puszczają sztuczne ognie. Odpowiedz Link
blanka_e Re: Alkohol 04.06.07, 11:54 "herbatka zapoznawcza" w CR: Majchrzak nalewa do szklanek wódkę z sokiem pomarańczowym i częstuje Robrojka Odpowiedz Link
nioszka Re: Alkohol 04.06.07, 14:49 Kozio i pił i palił, w DzP, po niepowodzeniach z Aurelią Odpowiedz Link
hopdoprzodu Re: Alkohol 04.06.07, 19:33 Ale macie pamięć, dziewczyny! Mi się jeszcze jedno przypomniało: antyczne wino falernum, ale Borejkowie nie piją go, tylko o nim dyskutują :) A przecież np. dobre wino lub koniak byłyby świetnym dopełnieniem innych borejkowskich "snobizmów" - markowych perfum i dobrej lektury. Dla mnie to zawsze się łączy: wieczór z dobrą książką i szklaneczką wina lub metaxy (coś dla Ignacego, bo greckie). A propos: Mila powinna stanowczo nastawiać jakieś domowe nalewki np. z tych porzeczek od Pulpy! Jak uważacie? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Alkohol 05.06.07, 11:23 Tosia i Mamert w "Pulpecji" "objęci, uśmiechnięci, popijali sobie winko", podczas gdy odwrócona do nich plecami córka czytała pod choinką "Toksycznych rodziców". :-) Odpowiedz Link
nula8 Re: Alkohol 05.06.07, 12:11 Krótko mówią, jeśli już coś pić to wino. Mężczyżni, ewentualnie, mogą piwo (przy grillu najlepiej). Wódkę pijają tylko istoty niesympatyczne i zdegenerowane :). Oj, ja odchorowująca każdy kieliszek wina, nie mogłabym Ci ja być pozytywną bohaterką MM :( Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Alkohol 05.06.07, 12:36 Nie Ty jedna chorujesz po alkoholu ;-) Pulpecję też zemdliło na weselu Idy po spożyciu którejś tam porcji kremu, polanego ajerkoniakiem... Odpowiedz Link
nula8 Re: Alkohol 05.06.07, 12:56 Ale ja tylko po winie choruję. A alkohol lubię, owszem :). I w związku z tym, trzymam się piwa lub wódki. Musiałabym zatem być bohaterem męskim lub negatywnym. To drugie bardziej prawdopodobne. Chociaż jako wredna feministka mogę prezentoać cechy męskie i jako degenaratka pić piwo:) Odpowiedz Link
darry4 Re: Alkohol 05.06.07, 17:13 Marek zimną pieczeń (+pieczywo i sałata) popijał piwem Młodzień bawiaca na prywatce sylwestrowej u Joanny miała do dyspozycji pozostawioną przez rodziców butelke radzieckiego szampana "Igristorje" - w ramach symbolu. Co więcej popijano domowe piwko słodowe (z wniebiozwietymi minami). Również founde winno być sowicie podlane bialym winem - tak jest przynajmniej w oryginamym przepisie i ja tak lubię. Ja też za kołnierz nie wylewam... ale juz nie ta glowa co kiedys... ;) Odpowiedz Link
black_steed Re: Alkohol 10.06.07, 23:06 Po wypiciu przez Milę i Monikę wina, obie świeżo upieczone maturzystki idą do swej dawnej wychowawczyni, a ta częstuje je kolejnym winem (tym razem słodkim :)) Znaczna ilość alkoholu pojawiła się też na pamiętnej potańcówce, kiedy to Ignacy pierwszy raz tańczył z Milą i kiedy toczył tą piękną dyskusję ze Zbysławem :) Odpowiedz Link
ayed Re: Alkohol 12.06.07, 11:35 W CzP Wolfi i Bodzio kiełbasę spożywaną na śniadanie w Śmiełowie zapijają piwem . Piwo z rana jak śmietana :) Odpowiedz Link