Dodaj do ulubionych

Logopedia UG

24.02.16, 22:16
Jestem tegoroczną maturzystką z nadzieją, że dostanę się na logopedie. Martwi mnie tylko rozmowa kwalifikacyjna. Czy mogłby ktoś napisać jak to wygląda? Dodam, że mam lekką wadę zgryzu, ale nie przeszkadza ona w wymowie ani nie widać jej, czy to mnie skreśla??
Obserwuj wątek
    • maja_sara Re: Logopedia UG 03.03.16, 09:50
      To zależy, czy faktycznie wada zgryzu nie wpływa na artykulację. Może Ty tego nie słyszysz. Jeśli nie wpływa, to OK. Jeśli wpływa, będziesz musiała założyć aparat i zgryz skorygować. Albo, jeszcze lepiej, ustalić przyczynę złego zgryzu i nad nią pracować.
      Dużo też zależy też od tego, kto będzie w komisji wink
      • martyna_971 Re: Logopedia UG 03.03.16, 19:00
        Tylko, że ja właśnie już miałam stały aparat, który zdjęłam rok temu. I mam proste zęby, ale niestety nie dało rady idealnie tego zgryzu wyprostować. Górna szczęka zachodzi na dolne zęby mniej więcej w połowie
    • tojanananana Re: Logopedia UG 08.06.16, 15:07
      Co do egzaminu....dokładnie jest sprawdzana artykulacja, budowa narządów artykulacyjnych. O ile nic się nie zmieniło (ja kończę już w tym roku mgr, więc egzamin był bardzo dawno temu) to polega na tym, że musisz powiedzieć kilka słów o sobie, przeczytać kawałek tekstu lub powtórzyć go po egzaminatorze. Cały czas obserwują jak układasz narządy artykulacyjne i czy są one prawidłowo zbudowane. Co do zgryzu...jeśli coś im się nie spodoba to będziesz badana przez stomatologa. Jeśli się nie dostaniesz, zawsze możesz iść na pedagogikę z logopedią. Tam łatwiej się dostać, przez trzy lata skorygujesz zgryz, a potem możesz od razu iść na mgr z logopedii smile I taka rada na przyszłość: opcja druga jest dużo lepsza: masz wykształcenie pedagogiczne, logopedyczne i dużo szybciej dostaniesz wymarzoną pracę smile
    • mozebycbasia Re: Logopedia UG 01.07.16, 13:18
      Mam pytanko... Czy cięzko jest dostać się na mgr z Logopedii? Jak wyglądają egzaminy z wiedzy? Jestem po logo na UMB, chciałabym zacząć mgr na UG, trochę martwię się egzaminami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka