morze35 23.02.05, 09:54 Czy ktoś kończył te studia na polonistyce w Warszawie? Ile one trwają i ile kosztują? Czy w ich ramach są praktyki? Warto je zrobić i czy jest możliwość znalezienia po nich pracy? Będę wdzięczna za informacje. M Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariazofia Re: logopedia - studia podyplomowe 25.02.05, 23:50 Witaj. Na Polonistyce są dwie opcje: pierwsza w ramach studiów magisterskich jako specjalizacja dodatkowa. Nie wiem niestey ile kosztuje. Druga to studia podyplomowe, które trwają dwa lata. Kosztują chyba ok. 1800 za rok, w ich ramach są praktyki. A czy jest po nich praca? Każdy zawód dotknęło w Polsce bezrobocie, tak i tu nie jest lepiej, ale liczę że czasy się zmienią... Odpowiedz Link
morze35 Re: logopedia - studia podyplomowe 26.02.05, 20:07 Wielkie dzięki, ja skończyłam polonistykę 6 lat temu i teraz właśnie zastanawiam się nad logopedią. Zobaczę, jeśli wystarczy mi czasu i pieniędzy, pewnie się zdecyduję. Jeśli Ktoś ukończył te podyplomowe studia - proszę o opinie. M Odpowiedz Link
pearl24 Re: logopedia - studia podyplomowe 13.03.05, 02:18 Włąśnie jestem na drugim roku PSLog Koszt to 1750zł za semestr-w sumie 7tys za dwa lata. Licze że praca bedzie-zobaczymy. Jak bede miała chwilke to napisze o tych studiach cos wiecej-ale to dopiero po świeatch Ja polecam ten kierunek-mnie to po prostu interesuje,chce sie jeszcze kształcić dalej ze specjalizacją profilaktyki logopedycznej. pozdr Odpowiedz Link
joanna.osa Re: logopedia - studia podyplomowe 24.03.05, 14:23 Witam,jestem w trakcie tych studiów,nie są one na polonistyce,tylko przy Akademii Medycznej (budynek też) kosztują 7000 zł za 4 semestry (jak na razie), są zapewnione praktyki - bardzo ciekawe, dużo można z nich wynieść. Nie jestem w stanie odpowiedzieć czy warto, bo wiesz jak jest z pracą, nawet w szkolnictwie. Powiem szczerze, że trudno jest się dostać, bo komisja surowo ocenia sposó mówienia, sprawdza najmniejsze szczegóły, zgryz, trzeba zrobić audiogram i przynieść go na rozmowę. Studia są bardzo interesujące - polecam, lecz jak mówiłam nie gwarantuję pracy.Podaję tel. (022) 5522400, 5520327 Odpowiedz Link
morze35 Re: logopedia - studia podyplomowe 30.03.05, 11:41 Bardzo Wam dziękuję za informacje. Czy poza audiogramem wymagany jest jeszcze wynik jakiegoś innego badania? I na czym polega kwalifikacja kandydata. Jest jakaś rozmowa (test pisemny?)? O co pytają? Odpowiedz Link