Dodaj do ulubionych

praca na outsourcingu IT

11.06.11, 19:38
Witam,
Ostatnio w branzy IT pojawia sie coraz wiecej firm outsourcingowych oferujacych prace na kontrakcie. Mam w zwiazku z tym pytanie: jakie sa Wasze
doswiadczenia i opinie na temat pracy w tego rodzaju firmach? Jakie
sa plusy i minusy pracy na kontrakt? Czy mozecie polecic jakies firmy lub ewentualnie przestrzec przed nieuczciwymi posrednikami?
Obserwuj wątek
    • Gość: Javaszu Re: praca na outsourcingu IT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.11, 19:10
      Mam trochę doświadczenia z outsourcingiem i generalnie jestem za, bo masz mozliwośc pracy dla dużych znanych firm, marek. w zasadzie dzięki takim projektom mialem możliwość rozwinięcia się zawodowo. Minusem jest oczywiście względnie mała stabilizacja, bo oczywiście istnieje ryzyko, że po skończonym projekcie nie zaproponują ci nowego, jest to jednak ryzyko znikome. Jesli chodzi o polecane firmy to ja NIE polecam IT Kontrakt - są bardzo mało elastyczni i nie wywiązują z wcześniejszych ustalen, dlatego współpraca z nimi była dla mnie uciążliwa, a zarobki wcale nie aż tak rewelacyjne.
    • j.stanczyk82 Re: praca na outsourcingu IT 25.06.11, 21:14
      Ile osób tyle opinii, i to co jest dobre dla jednego, nie musi być korzystne z perspektywy drugiej osoby. z mojej wygląda to tak, że dzięki kontraktom zdobyłem doswiadczenie w korporacjach, bo z reguły proponują ci duże projekty. dla młodej osoby na pewno outsourcing jest lepszą opcją, bo można szybko zdobyc doswiadczenie i kasa tez jest lepsza zazwyczaj ;)
    • Gość: Loxi Re: praca na outsourcingu IT IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.13, 17:53
      Ja pracowalem w kilku firmach outsourcingowych i w najwiekszej mierze byly to pozytywne doswiadczenia. W duzych korporacjach jest troche anonimowo - niby kazdy zna kazdego z tego samego pietra, jednak wszyscy marza tylko o awansie co przy duzych projektach wytwarza pewien dystans. Jest spora rotacja, wiec koledzy szybko sie zmieniaja, stad marzenia o awansie maja szanse na spelnienie, kosztem atmosfery w pracy. W mniejszych firmach pod tym wzgledem jest duzo lepiej - rotacja jest niewielka, koledzy w wiekszosci sa po studiach, wiec bywa bardzo zabawnie. Na awans trzeba pracowac wiecej, ale ma tez on wieksze znaczenie. Jezeli chodzi o konkretne firmy, najfajniej pracowalo mi sie w SMT Software, gdzie spedzilem rok z kawalkiem. Bylo to juz chwile temu, a po dzis dzien zachowalem czesc kontaktow. Zarabialem dosc dobrze, projekty byly relatywnie male wiec ciagle cos sie dzialo. Jednak, co najwazniejsze, ludzie. Najfajniejsza ekipa pod Sloncem!
    • marekonserwa Re: praca na outsourcingu IT 18.06.16, 03:16
      plusy - większe zarobki i niezależność / możliwość pracy na kilku projektach (dywersyfikacja projektów).....

SEARGIN - Gwarantujemy dostarczenie ekspertów IT w 48h ! Najlepsze oferty pracy IT/SAP.
      www.seargin.com
    • Gość: darecki.dz Re: praca na outsourcingu IT IP: *.eaw.com.pl 15.09.16, 11:11
      Polecam Outsourcing IT Poznań www.apsdata.com.pl/ to świadczenie szeroko pojętych usług informatycznych realizowanych przez specjalistów posiadających wieloletnie doświadczenie, zdolnych obsługiwać złożone przedsięwzięcia teleinformatyczne.
      • Gość: mazarini Re: praca na outsourcingu IT IP: *.96.253.32.ipv4.supernova.orange.pl 10.10.16, 10:21
        Faktycznie dobra firma. Ja mogę polecić też platformę <a href="www.out2source.pl">www.out2source.pl</a> Pracodawcy mogą przeglądać profile zainteresowanych programistów i nawiązać współpracę.
    • Gość: bMaj Re: praca na outsourcingu IT IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.11.16, 10:16
      Widzę że są tutaj znawcy tematu. Czy ktoś może coś powiedzieć o tej ofercie? Zaznaczam że chodzi o obsługę małej działalności gospodarczej CBIS
    • adieu18 Re: praca na outsourcingu IT 16.02.17, 09:41
      Witajcie, aktualnie pracuje w jednej firmie, która poszukuje pracowników, głównie programistów. Oprócz doświadczenia oraz znajomości danego języka, ważne jest, aby być otwartym i gotowym na wyzwania, które stawiają nam nasi klienci. Niekiedy przychodzą oni do nas z naprawdę trudnymi tematami, jednak mimo wszystko się ich podejmujemy i dziś możemy się chwalić bardzo dużą ilością zadowolonych klientów. Praca w outsourcingu IT altimi.com/praca-it/ nie polega tylko i wyłącznie na serwisowaniu, lecz zdarza się, że przychodzi czas na stworzenie pewnego rozwiązania, które ma osiągnąć jakiś cel. Właśnie istniejemy już 14 lat na rynku po to, aby pomóc naszym klientom je osiągnąć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka