Dodaj do ulubionych

instuktor nauki jazdy

22.02.14, 19:36

pracuje na etacie w miescie 80 tys mieszk od ogdz 8-16 mam na koncie ok 80 tys pln i zastanawiam sie co zrobic z tymi pieniedzmi ale nie mam ochoty na wielkie ryzyko. Mamy z zona 2 auta pomyslałem zeby sprzedac jej samochod kupic inne i zostac instruktorem nauki jazdy. prace ta wykonywałbym codziennie od 17 oraz w weekendy. Tak czy siak potrzebujemy 2 auta i poprostu zamiast obecnego auta zona jezdziłaby takim jak na jazdach egazminacynych. Jedyna inwestycja to ok 4 tys w kurs instruktora. co o tym sadzicie? czy teraz gdy na rynku jest masa szkol oraz jest niz demograficzy ma to sens czy lepiej sie w to nie bawic....
Obserwuj wątek
    • radekmiz22 Re: instuktor nauki jazdy 23.02.14, 08:35
      Wydaje mi się, że w takiej skali to CI się nie uda, przekalkuluj to sobie i okaże Ci się, że z wszystkimi opłatami wyjdziesz na minusie.. zacznij od biznesplanu nie forum...
    • Gość: Wiki Re: instuktor nauki jazdy IP: *.ip.netia.com.pl 22.04.14, 12:32
      Ciężko jednoznacznie ocenić, czy biznes ten będzie dla Ciebie opłacalny. Wszystko zależy od tego jak się do tego zabierzesz. Warto opracować realny i rzetelny biznesplan, który w sposób jasny klarowany zaprezentuje Ci opłacalność pomysłu.
      Pamiętaj o tym, że do US będziesz zobowiązany do odprowadzania podatku (dochodowy + VAT) oraz opłacania składek ZUS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka