Dodaj do ulubionych

Pozycjonowanie sklepu internetowego

13.08.14, 11:06
Zakładam nowy wątek, bo myślę, że jest to ważna sprawa, zwłaszcza, że powstaje coraz więcej sklepów internetowych.

Lepszy czyli niepowtarzalny opis produktów to też lepsza pozycja w wyszukiwarce, warto o tym pamiętać.
To nie jest łatwe, ale warto poświęcić trochę czasu, żeby stworzyć dobre opisy. Jeśli połączymy naszą stronę z serwisem, na którym będą porady czy blogiem, to mamy naprawdę duże szanse na sukces. Pewnie najwięcej będą mogli powiedzieć osoby pozycjonujące e-sklepy
Zachęcam póki co do poczytania:
di.com.pl/porady/46686,0,Optymalizacja_sklepu_internetowego_-_5_najwazniejszych_zagadnien.html
www.aptusshop.pl/sklepy_internetowe/jak_opisywac_produkty.php
Obserwuj wątek
    • januszgenty Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 15.08.14, 14:29
      Ja osobiście polecam przeczytać nieduży blog marketingwsieci.cba.pl - informacje o online marketingu. A sam korzystam z usług pozycjonowania sklepu przez firmę arseosystem.pl i póki co nie mam powodów do narzekań.
      • Gość: Tanas Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.14, 09:44
        Nigdy nie sądziłam, ze pozycjonowanie może być tak opłacalne! Jednakże równie ważne jest odpowiednie jego monitorowanie. Dlatego polecam sprawdzić serwis webpozycja.
      • sniegjan Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 22.09.14, 14:27
        Google tak często zmienia algorytmy, że ja postanowiłem reklamę mojego sklepu pozostawić specjalistom. Korzystam z usług wrocławskiej firmy - Reaktia. www.reaktia.pl Napisali mi teksty na stronę, robią Google Adwords, wysyłają mailingi. Działam w branży budowlanej i na razie jestem zadowolony z efektów ich roboty
      • Gość: annkka Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.15, 16:36
        Pozycjonowanie jest dobrym sposobem na rozreklamowanie sklepu internetowego ale warto pomyśleć też o innych formach reklamy np na portalach społecznościowych. Z tego co wiem są nawet szkolenia (xannsem.com/szkolenia/social_media_marketing) na których można dowiedzieć się jak z takich portali skutecznie korzystać. Z tego co się orientuję teraz sporo sklepów działa na fb.
    • tbur Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 05.09.14, 14:38
      Duplikaty i nieoryginalna treść to nie tyle przeszkoda co możliwość kompletnej utraty pozycji. Zwróccie uwage na wszelkie ostatnie wiadomosci o karach od wyszukiwarek dla nieunukalnych treści:
      Angielski artykul goo.gl/3ONXkY
      Polski goo.gl/OP7o9H

• robsso Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 06.09.14, 21:09
        ..a ja szukam kogoś kto mi tanio wypozycjonuje stronkę. Wiem, ze nie jest to tania sprawa ale póki co musi być tanio...
        studiokosmetyki.org/
    • alekk86 Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 15.11.14, 07:17
      według mnie blog jest obowiązkowy, możesz wykreować się na eksperta, pisać porady i dzięki temu zwiększać ruch do swojego bloga, sklepu
      • Gość: zuzia.gola Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego IP: 78.88.33.* 15.11.14, 23:25
        Pozycja to jedno, ale myślę, że warto skusić się na inne metody pozyskania klientów, lub zwiększenia zaufania obecnych (można informować o wysyłce, promocjach czy nowych produktach w sklepie). Czytałam sporo na ten temat i jestem skłonna stwierdzić, że taką metoda może być reklama sms/mms. Dziś dostępnych jest sporo systemów, umożliwiających wysyłkę masową wiadomości o różnej treści i różnych grup odbiorców. www.tidemobile.pl w ofercie ma takie narzędzie, co więcej - sporą możliwość kombinacji i zmian ustawień. Jeśli przemyśli się kampanię - przyniesie efekt.
    • alekk86 Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 16.11.14, 16:53
      według mnie warto założyć blog i zacząć budować wizerunek eksperta, pisać porady, kręcić filmiki dzięki czemu zwiększy się ruch na blogu, a dalej patrząc na sklepie
      • alekk86 Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 22.11.14, 13:07
        właśnie przed chwilą zapisałem się na darmowy webinar o pisaniu tekstów bardzo dobrej jakości, webinar jest w poniedziałek, ale niestety nie mogę podać linku jak ktoś chce to proszę o wiadomość prywatną
        • alekk86 Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 22.11.14, 13:15
          udało mi się w stopce zamieścić link do zapisów na webinar
    • Gość: annkka Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.15, 17:39
      Ja oprócz pozycjonowania postawiłabym na social marketing. Z tego co wiem są nawet szkolenia z tej dziedziny na xannsem.com/szkolenia/social_media_marketing i wydaje mi się, że warto je zrobić. Promocja na portalach społecznościowych jest teraz na czasie i powinno się z tego korzystać bo to sposób na dotarcie do naprawdę wielu potencjalnych klientów.
    • k.jedrzejczyk Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 26.01.15, 11:28
      SEO zawsze należy łączyć z innymi formami promocji w internecie, przede wszystkim AdWords. W dobie reklamy Google nawet pierwsza pozycja w bezpłatnych wynikach wyszukiwań nie musi przekładać się na wejścia na stronę.

Działania w social mediach to na pewno dobry pomysł, gdyż one wzmacniają wiarygodność serwisu i ułatwiają kontakt z użytkownikami. A dobry kontakt zawsze przekłada się na odwiedziny na stronie, te z kolei podnoszą pozycję serwisu w Google.
    • Gość: korneliakow Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.15, 02:33
      To prawda, jedna forma promocji to za mało. Chociaż moim zdaniem warto działać zarówno online, jak i offline. Ulotki, wizytówki, banery czy marketing mobilny też mogą dać dobre efekty. Zachęcam do przetestowania platformy SerwerSMS.pl, która umożliwia masową wysyłkę powiadomień sms/mms/vms do wybranych odbiorców. Takie działania skutecznie usprawniają komunikację z klientem, szczególnie gdy prowadzi się sklep internetowy.
    • oskarr85 Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 27.08.15, 12:36
      Bardzo ważną kwestią w przypadku pozycjonowania sklepu internetowego są opisy produktów/usług - większość sklepów zamieszcza identyczne teksty, co ma bardzo zły wpływ na wyniki w wyszukiwarce (google bardzo tego nie lubi). Unikalność tekstów (w tym przypadku opisów produktów) ma ogromne znaczenie w pozycjonowaniu.
    • 077piotr Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 23.09.15, 08:30
      Od jakiegoś czasu pozycjonuję swój interes i zauważyłem wymierne wyniki już po kilku tygodniach. Dostałem na początku dwa miesiące za gratis i mogłem przekonać się, czy ich prca jest skuteczna.
      Polecam: netlabdevelopment.pl/
    • Gość: Damian223 Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.17, 17:25
      ja polecam serwisy ogłoszeniowe takie jak fachowcy360.pl, dużo odzewu miałem z takiej strony
    • Gość: sztorian Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego IP: *.play-internet.pl 29.06.17, 16:00
      Mi wszystko robi firma Coolbrand. Zaczeli od pozycjonowania plus poprawiania strony, teraz tez prowadza mi funpage, stworzyli nowe opisy na stronie i od przyszlego miesiaca beda tez pisac dla mnie bloga. Polecam. Efekty sa imponujace. Dlatego bede chcial zeby robili dla mnie jak najwiecej az bede pierwszy na wszystkie frazy ;)
    • Gość: zibi Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego IP: *.dynamic.mm.pl 04.07.17, 20:55
      Albo forma o tematyce SEO. Są tam działy, gdzie można dać odpowiednie ogłoszenie. Serwisy z ogłoszeniami również. Można również samemu poszukać agencji na własną rękę. Pamiętaj, że mogą, to nie być tanie usługi. Spróbuj najpierw spradzwcić ceny na kalkulatordlafirm.pl
    • ookb1 Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 04.10.18, 12:11
      Polecam najpierw dowiedzieć się co wpływa na pozycjonowanie sklepu, a później dobierać firmę i zobaczyć co realnie kryje się w ich miesięcznych działaniach.
    • pabloby Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 08.02.19, 05:15
      To także rozwiązanie, jednak lepiej chyba oddać to firmie która się na tym zna, wtedy mamy pewność dobrze wykonanego marketingu. Ważne aby się nie naciąć na firmę która będzie próbowała z nas wydusić wszystkie pieniądzę. Warto przeczytać na blogu unipozyczki.pl/2019/01/18/ile-kosztuje-pozycjonowanie-sklepu-internetowego/ jak kształtują się stawki pozycjonowania.
    • cybulka7700 Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 11.02.19, 11:36
      A ja zachęcam do odwiedzenia targów Remadays w dniach 13-15 lutego. Jeżeli ktoś interesuje się tematem to tam będą wszyscy specjaliści z branży. warto pojechać i popytać!!!
    • logistykapl Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 26.03.19, 11:03
      Przede wszystkim treść. A właściciele sklepów chcą nic nie robić i być pierwszymi na wszystkie słowa kluczowe. Ale zrobić porządne zdjęcie i porządnie opisać produkt to już problem.
    • agnieszka_troc Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 26.03.19, 19:24
      Świetne artykuły, zdecydowanie pozycjonowanie to bardzo ważny aspekt strony internetowej. W artykułach bardzo fajnie to opisaliście, dzięki za te linki.
    • karolekwegrzyn2020 Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 19.01.22, 21:11
      Już w lutym szykują się Międzynarodowe Targi Reklamy i Druku RemaDays Warsaw 2022, Udział potwierdziło już ponad 4️⃣2️⃣0️⃣ Wystawców, w tym aż 5️⃣0️⃣ z zagranicy. Świetna okazja na rozwój własnej firmy.
    • justynakobyl44 Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 31.01.22, 22:11
      Korzystał ktoś kiedyś z oferty Hashmagnet z zakresu prowadzenia sprzedaży interntetowej? Widziałam ofertę przelotem i mnie zastanawia, czy faktycznie jest tak łatwy w obsłudze jak mówią.
    • henryksword Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 16.02.22, 14:34
      Hashmagnet daje radę moim zdaniem. Spoko oferta szczególnie dla laików bo zawsze zapewniają pomoc wraz z opieką techniczną.
    • morska-ton Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 01.03.23, 13:07
      Jeśli masz osobną aplikację dla sklepu internetowego, to warto też rozważyć dodatkowe pozycjonowanie aplikacji mobilnych. Tutaj przeczytasz, jak wygląda pozycjonowanie aplikacji mobilnych w Google Play oraz w App Store. Może się to okazać całkiem przydatne, w szczególności, jeśli zamierzasz mieć własną aplikację, dzięki temu możesz dotrzeć do większej grupy potencjalnych klientów.
    • studio-fotograficzne-formedia Re: Pozycjonowanie sklepu internetowego 05.04.23, 18:33
      Polecam zacząć od sprawdzenia statystyk sklepu internetowego. Najczęściej, przyczyną niewielkiej sprzedaży jest słabo przygotowana oferta sklepu. Każdy pisze o SEO, reklamach itd, a mało kto zwraca uwagę na podstawy jak np dobry opis produktu ciekawy dla klienta, dobra fotografia produktowa i reklamowa, filmik promocyjny itd. Potem okazuje się, że przyczyną braku sprzedaży nie jest brak wejść tylko duża ilość odrzuceń. Dla przykładu. Jeśli masz kampanię, która generuje 500 wejść tygodniowo to należałoby oczekiwać kilku sprzedaży dziennie. Jeśli tak nie jest to przyczyną nie jest SEM i SEO tylko brak materiałów marketingowych na stronie produktu, które zachęciłyby do zakupu. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka