Dodaj do ulubionych

Kasa fiskalna

IP: *.smgr.pl 09.02.17, 14:13
Witam. Mam problem. Mąż rozpoczął działalność gospodarczą w sierpniu 2016r - prowadzi warsztat samochodowy. Wykonuje usługi tylko dla firm, wiec nie wystawia paragonów. Księgowa nam powiedziała, że kasa fiskalna ma sie pojawić przed pierwszym prywatnym klientem, póki wiemy, że odbiorcami są tylko firmy, którym wystawiamy faktury Vat, to moze być bez kasy.
Teraz niedawno zaczęłam się wgłebiać w temat i wszędzie piszą, że kasa musi być bez względu czy firmy, czy osoby prywatne obsługujemy. Czy myslicie, że jeśli zarejestrujemy teraz kasę fiskalną, np. od 15 lutego 2017r, to czy jeśli wczesniej nie było klientów prywatnych, Urząd Skarbowy nałoży na nas jakąś karę?
Obserwuj wątek
    • kasia_kms Re: Kasa fiskalna 13.02.17, 08:41
      Naprawdę nikt nie ma wiedzy na ten temat?
    • Gość: KarolinaW Re: Kasa fiskalna IP: *.146.226.150.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.12.19, 14:41
      Wszystko to prawda, kasę fiskalną trzeba mieć przed pierwszym klientem "prywatnym". Ale teraz jest jeszcze nowa sprawa. Mechanicy muszą mieć nowe kasy, tzw. online. I nie jest to opcja, to bezwzględny wymóg. Mój mąż już to załatwił. Wszystko w jednym miejscu, sprawnie i szybko. Boli wydatek, trochę zwracają, ale jak się chce dalej działać to wyjścia nie ma. A że dodatkowo obsługuje się firmy to już zupełnie inna sprawa. Pozdrawiam Karolina.
    • bizplanner Re: Kasa fiskalna 18.12.19, 00:53
      dostaniesz dofinansowania na nią
      • Gość: Karolina W. Re: Kasa fiskalna IP: *.146.233.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.01.20, 14:11
        Prawda że dostaniemy, ale to nadal boli. 700 złotych zwrotu to fakt, ale i za odczyt starej musimy zapłacić. Wszystko koszty, dobrze że oni wszystko za nas robią i tu choć mamy trochę z górki. Można marudzić ale trzeba się dostosować, nie widzę jak to można by obejść. Karolina W.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka