Dodaj do ulubionych

program online pełna ksiegowość Systim.pl opinie

19.12.18, 14:45
Witam, chciałbym zapytać o opinie na temat programu on-line Systim.pl do prowadzenia pełnej ksiegowości, magazynu, kadr i wielu innych funkcji, czy ktoś z państwa korzysta z niego w wersji max? Czyli pełna księgowość i płace? I prowadzi tą działalność na pełnej księgowości od minimum roku, zatrudnia pracowników, prowadzi ich ewidencje, rozlicza ich, wysyła JPK, e-deklaracje, eksportuje dane do płatnika, współpracuje z drukarką fiskalną itp. za pomocą Systim? Jeżeli tak to proszę o opinie jak on działa w takim większym rozmiarze. Takich opinii w necie brak. Są tu opinie na ich facebooku, że przyjazny interfejs, że super, że dobry kontakt posprzedażowy ok. to wszystko ważne zgadzam się z tym. Ale funkcjonalność jest ważna, mnogość dokumentów, pełna księgowość, kadry, e-deklaracje, jpk, płatnik jak w tych tematach działa Systim w praktyce? Czy nie mieliście żadnych problemów? Ktoś napisał, że korzysta od 2 lat i na 5* ocenił, ok. to jest informacja, ale może ten Pan prowadzi małą działalność bez VAT, bez pracowników, bez wysyłania plików? Z Systimu wystawia tylko faktury, to wiecie, że jest wiele dobrych i darmowych programów online do wystawiania faktur na temat, których jest wiele opinii. Systim podobno działa od 2011roku, opinie jest bardzo mało, hmm..? Można kupić sobie ten system i później poznając jego funkcjonalność się denerwować, a zmienić podczas roku to tragedia. Ciekawe czy ktoś prowadzi w nim działalność w większym rozmiarze? Jeżeli tak to proszę o opinię lub info na priv, chciałbym coś więcej się dowiedzieć. Z góry dziękuję za opinie. Pozdrawiam Konrad.
Obserwuj wątek
    • Gość: aina Re: program online pełna ksiegowość Systim.pl opi IP: *.25.238.137.ipv4.supernova.orange.pl 26.04.19, 12:59
      Witam, ja też natrafiłam na ten system. Mam demo. No program super, zastanawiam się tylko, gdzie jest haczyk bo cena jest niewiarygodnie niska. Ania
    • Gość: Monika Re: program online pełna ksiegowość Systim.pl opi IP: *.play-internet.pl 30.08.19, 11:40
      program nie nadaje się do prowadzenia pełnej księgowości
      • mar12221 Re: program online pełna ksiegowość Systim.pl opi 08.10.19, 00:56
        Dlaczego nie nadaje się do prowadzenia pełnej księgowości ?
        • mar12221 Re: program online pełna ksiegowość Systim.pl opi 20.03.20, 14:14
          Po przeczytaniu opinii zdecydowałem się spróbować działać na Systim i jestem zadowolony. Biuro obsługi szybko odpowiada około 2h w czasie godzin ich pracy. Chętnie wszystko wyjaśniają - polecam. Oczywiście jak z każdym nowym programem, pocżątki nie są łatwe żeby opanować wszystkie funkcje ale jest ok.
      • Gość: Beata Re: program online pełna ksiegowość Systim.pl opi IP: *.dynamic.mm.pl 09.10.19, 22:06
        A to ciekawe, bo prowadzę na nim księgowość kilkunastu firm różnej wielkości, KPiR i pełna księgowość, i jakoś od paru lat to robię. Zresztą program mi poleciła inna osoba która też z pełnej księgowości korzysta, więc po co takie kłamliwe informacje rozpowszechniasz? Zresztą kto chce to wejdzie, przetestuje i zobaczy więc nie ma co na głupie teksty odpowiadać.
        Co do pytania Konrada to można być zadowolonym zarówno z programu jak i jego ceny. Generalnie ma wszystko co trzeba i nawet więcej. Na kilku firmach korzystam z praktycznie wszystkich modułów i nie mam zastrzeżeń. Robię to wszystko co napisałeś i działa dobrze, raczej problemów nie ma a jak coś tam mi raz nie działało (już nie pamiętam czy z mojej czy z ich winy) to zaraz pomogli. Jak na chwilę obecną to myślę że ciężko znaleźć coś lepszego.

• Gość: marwis Re: program online pełna ksiegowość Systim.pl opi IP: *.163.249.137.ipv4.supernova.orange.pl 22.12.19, 07:44
      Na ten moment mam dokładnie takie samo pytanie :-) Czy ostatecznie zdecydowałeś się na SYSTIM? Jeśli tak to czy mógłbyś podzielić się opinią?
      • Gość: jorzel Re: program online pełna ksiegowość Systim.pl opi IP: *.play-internet.pl 09.01.20, 17:38
        Nie wiem jak on (ona? bo podpis innopłciowy niż pseudonim) ale ja się zdecydowałem i jestem bardzo zadowolony. Jeśli miałbym coś doradzić to bierz w ciemno, nic lepszego nie znajdziesz. No chyba, że zarządzasz korpo i stać cię na jakiegoś SAPa czy coś takiego.
    • krzy1214 Re: program online pełna ksiegowość Systim.pl opi 05.02.20, 12:40
      Prowadzę działalność kilka lat na systimie i nie mam żadnych problemów. Zatrudniam kilkadziesiąt osób, wszystkie deklaracje zusowskie, księgowe wysyłane są bez problemu. Raz zdarzył się jakiś błąd wysyłki, to po wysłaniu maila tego samego dnia zareagowali i błąd usunięto (chodziło o złe wypełnienie pól w jednej deklaracji). Także mogę spokojnie polecić do samodzielnego prowadzenia pełnej księgowości. pozdrawiam.
    • Gość: aga52785 Re: program online pełna ksiegowość Systim.pl opi IP: *.31.133.69.ipv4.supernova.orange.pl 15.01.21, 20:10
      Skuszona ceną i dobrymi opiniami w internecie skusiłam się korzystanie z tego programu i baardzo żałuję. W systemie jest kupa błędów, niby poprawiają jak zgłosi się mailowo, ale sprawdzanie np. deklaracji ZUS kwota po kwocie na każdej osobie to paranoja.. nigdy wcześniej nie pracowałam na systemie, który miałby tyle błędów, także szczerze nie polecam. Chyba, że ktoś ma kilka faktur miesięcznie, jednego pracownika itp. i jest w stanie wszystko dopilnować samemu-to wtedy chyba bym się skusiła:). Dla porównania, to tak jak ktoś musiałby zliczać liczby w excelu, żeby sprawdzić, czy jest dobra suma.. Właśnie sprawdzam deklarację ZUS (która dodam że drukuje się od nich z systemu na 50 stronach!), i oczywiście, że są błędy.. :( więc moja frustracja sięga zenitu!..
      • Gość: Basia Re: program online pełna ksiegowość Systim.pl opi IP: *.dynamic.mm.pl 03.08.22, 15:54
        Tak, tak, jasne. Jakoś korzystam z tego programu wiele lat, w kilku firmach, różne rodzaje księgowości, i nie ma żadnych błędów czy różnic. Program po prostu sumuje to co zaksięgowałaś, więc pewnie coś namieszałaś.
    • mac_skywater Re: program online pełna ksiegowość Systim.pl opi 02.04.25, 12:45
      Witam,

ja ze swoje strony polecam DGCS System. Dostępny w wersji stacjonarnej i w chmurze. Ceny dużo niższe od konkurencji. Wsparcie techniczne też dostępne od ręki.
      Demo można pobrać ze strony: dgcs.pl/testuj-program/
    • 4mj_g.pl Re: program online pełna ksiegowość Systim.pl opi 24.04.26, 13:06
      Prowadzę firmy na programie od ok. 8 lat, zaraz po tym jak dodali pełną księgowość. Muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Program ma bardzo nowoczesny intuicyjny interfejs, zwłaszcza po gruntownej przebudowie od podstaw gdzieś w 2024 roku jeśli dobrze pamiętam. Znalezienie czegokolwiek nie jest problemem. Bardzo mało trzeba klikać żeby gdzieś dojść. Opcje są ułożone logicznie bardzo - wiadomo chcesz wystawić sprzedaż to wchodzisz w Sprzedaż, itd.
      Każda zakładka w programie, czy to ksiegowość czy faktury, wygląda podobnie i dzięki temu łatwiej się odnaleźć, bo jak już wystawiałeś faktury to księgowanie nie pokazuje innego interfejsu. Już na początku jak wchodzisz w Systim to od razu wiesz co i gdzie klikać.
      Bardzo fajną opcją dla małych firm jest tryb "minimum" - w którym program chowa większość rozbudowanych opcji i masz do dyspozycji tylko taki ultra prosty w obsłudze (ale nie prostacki!) bardzo intuicyjny program do fakturowania i księgowania ryczałtu czy KPiR dla mikro firm.
      Ale pod maską ukryta jest naprawdę duża funkcjonalność, jeszcze nie zauważyłem żeby czegoś mi brakowało w Systim, jest super zarówno dla małej jak i większej firmy. Świetnie się sprawdza w spółkach z o.o.
      Super opcją jest to, że wysyłanie deklaracji do ZUS to dosłownie jedno kliknięcie - deklaracja leci prosto do ZUS bez żadnych podpisów kwalifikowanych, bez żadnych podpisów zaufanych, bez logowania sie na koncie ZUS, bez eksportów. To bardzo ułatwia sparwę.
      Zanim zacząłem korzystać w internecie znalazłem dużo pozytywnych opinii, znalazłem tez negatywne i to bardzo dobrze, bo świadczą o tym, że opinie są prawdziwe. Negatywnych było bardzo mały i w zasadzie nie dotyczyły samego programu. Po wielu już latach stwierdzam że te negatywy to czepianie się (wiadomo, każdy program jest nieidealny bo nie ma takiej czy innej opcji - ale to nie jest jakiś problem), a opinie pozytywne były w 100% zgodne z moimi doświadczeniami.
      W przypadku jak jest gdzieś jakiś problem, np. nie uzupełniono danego pola, program jasno informuje w czym problem i co poprawić.
      Porównując z innymi dostępnymi na rynku program Systim działa super szybko, nigdy się nie zawiesza, nawet jak jest natłok deklaracji 20 czy 25 dnia miesiąca i wszyscy księgują to program działa bez problemów i płynnie. Nie ma żadnych problemów z wydajnością. Niestety u konkurencji nie jest tak różowo.
      W innych programach często są duże koszty zakupu i wdrożenia, konfiguracji - tutaj tego nie ma. Cennik Systim jest atrakcyjny.
      Wsparcie techniczne Systim jest najlepsze na jakie się póki co natkąłem. Bardzo chętnie pomagają, a jak nie wiedzą czegoś to się dowiedzą.
      Ceny są raczej atrakcyjne, nawet po podwyżce w ubiegłym roku wciąż moim zdaniem mają świetny stosunek do tego co oferują. Systim to jest top 3 programów na rynku.
      Systim bardzo mocno automatyzuje wiele procesów, co jest kolejną zaletą.
      Nic więcej mi nie przychodzi do głowy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka