Gość: demo.blox.pl IP: *.range81-154.btcentralplus.com 30.10.04, 03:48 prześladowani. to straszne. jak można zabrać tym biednym bogaczom ich ciężko zarobione pieniądze. skaranie boskie z tymi bolszewikami... a fuj! złe państwo! nieładnie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lolo Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.bchsia.telus.net 30.10.04, 04:38 Nie dziwie sie ze takie buble powstaja w naszym sejmie skoro prawie samych jelopow tam Polacy wybrali. A swoja droga krasc to oni wiedza jak... Nic dodac nic ujac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.gdynia.mm.pl 30.10.04, 04:53 Pol ma szczescie,ze jest poslem w III RP.Gdyby tak np.byl poslem za czasow Dziadka-juz siedzialby w Berezie Kartuskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapitalizm=wolnosc Mam chec odeslac polski paszport IP: 198.241.217.* 30.10.04, 05:23 Gdyby oni nie weszli do tej Unii, to juz w tym momencie chetnie bym odeslal polski paszport. Trzymam go tylko po to by szybciej podrozac po Europce. Nie chce mieszkac w jednym kraju z glupcami i socjalistami. Myslalem, ze Polacy sa za wolnoscia, ale ci chyba juz dawno juz wyemigrowali. Mam szczescie zyc w jednym z krajow kapitalistycznych. Od mojej pensji place nieco ponizej 10% dochodowego, w Polsce placil bym 50%. Choc uwazam Unie za socjalistyczne zadupie to jednak tylko przez ta akcesje na razie nie wyrzuce polskiego paszportu. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: Mam chec odeslac polski paszport 30.10.04, 08:12 Widzę, że ludzie przedsiębiorczy już dochodzą do takich wniosków. Widzisz, ale jak się pracuje w Visa International mozna sobie na to pozwolić. Który to kraj ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Banda durni w czerwonych krawatach kradnie i ... IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.04, 13:37 Banda durni w czerwonych krawatach kradnie i niszczy co popadnie. Ten kraj to juz zaczyna byc tylko kraik. Polacy obnizyli podatki w 2004 roku i maja wieksze wplywy, w zwiazku z tym, zgodnie z naszą narodową cechą z której jesteśmy tak dumni, czyli zawiścią, decydują się teraz podatki zwiększyć. To jest polityka psa ogrodnika. Polskie piekiełko. Mam takie zdanie chociaż 600tys rocznie mi w tym kraju na pewno nie grozi. Zakłamanie pogłębia fakt, że przy takich dochodach, to PEWNIAK że zarabiający 600tyś wyprowadzą w ogóle zarobki z polskiego raju podatkowego. Polacy nigdy nic nie potrafią osiągnąć, bo latają tylko jak wściekły pies za swoim ogonem. Jedyna nadzieja, że porządzi nami w końcu Unia i obywatele krajów z wyższym poziomem cywilizacji pomogą na się uczłowieczyć. Na razie organizacyjnie niczym się nie różnimy od afrykańskich małp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: Banda durni w czerwonych krawatach kradnie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 14:04 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Zakłamanie pogłębia fakt, że przy takich dochodach, to PEWNIAK że zarabiający > 600tyś Gdy ktoś osiąga zarobki roczne 600 tys złotych, ta poprawka wogóle go nie dotyczy. Wy tu na tym forum chyba słabo z procentami stoicie. Gdy trochę ten limit przekroczy - np. o 10tys zł, zapłaci 80zł miesięcznie więcej podatku niż dotyczhczas. Ot i wsio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Mam lepsze propozycje : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 15:02 Gości zarabiających powyżej 10 tys miesięcznie od razu kierować do więzienia. Z prawem do obrony, oczywiscie (tu głęboki ukłon głową). Musiałby poddać się prostemu testowi. Test byłby następujący: 1)Gościa przeszczepić na neutralny grunt (czytaj odciąć go od układów i korupcyjnych powiązań). 2)Wypłacać mu średnią płacę krajową, za którą musi się utrzymać. 3)Otrzymałby inne nazwisko i dowód osobisty - niech załatwia kredyt w Banku, nie jako np. tow.Jaskiernia, tylko jako np. Ob. Jankowiak 4)Jeśli dojdzie do dochodu 10 tys miesięcznie, to jest talent i zostaje zwolniony z odbywania kary. Jeśli nie, niech siedzi w pace i odpracuje tam zagrabione pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yvfhcni2 Re:p OSŁY z Semu i Senatury do siania buroków,.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 17:02 Tę hołotę trzeba wysłać na po PGR-owskie pola łopata, mietła, grabie i do roboty za 500 złoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Mam lepsze propozycje : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 20:30 Musisz byc na prawde ograniczonym czlowiekiem mowiac takie rzeczy. 10 tys to owszem, sporo ale to nie jest ta granica za ktora jest juz tylko kryminal... Ona jest duuuzo wyzej. 10 tys moze zarabiac ten, kto TOBIE daje prace i tworzy miejsca pracy. To NIE jest duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzeźwy Re: Mam lepsze propozycje : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 21:27 Kolego, trochę się zagalopowałeś. W dowolnej dużej firmie prywatnej (takiej ponad 100 osób, jest takich tysiące, szampony, telefony, handel, bankowość itp) każdy dobry specjalista zarabia ponad 10 tys./mies i nie musi to być Jaskiernia. Zarabia je uczciwie tyle, że siedzi w robocie od 8 do 21. Więc nie daj spokój z kretyńskimi testami. Oczywiście on się nie załapie na 50% ale jego pracodawcy - owszem. I wierz mi, że to nie ich dotknie ta idiotyczna ustawa, tylko tego gościa co widzi swoje dzieci tylko wtedy gdy śpią. Zresztą gdy jego pryncypałowie wyrwą z kraju i przeniosą interes tam gdzie nie ma finansowych debili, to on będzie zarabiał tyle co ty lub wcale. Cieszysz się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamci Re: Banda durni w czerwonych krawatach kradnie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 20:28 Oczywiscie ale to zupelnie nie o to chodzi. Chodzi o manipulowanie prawem podatkowym w ogole. Stabilnosc prawa, a podatkowego szczegolnie, jest warunkiem stabilnego rozwoju. Ta banda sejmowa gotowa jest jednak wlasna matke pokroic na kawalki za kawalek stolka i odrobine populistycznego poklasku. To nie ma nic wspolnego z mysleniem pro-panstwowym, ktorego od poslow WYMAGAMY! To po prostu zdrada naszych mandatow.n I wtakim kraju doslownie kazdej glupoty mozna sie spodziewac w KAZDEJ chwili. To jest tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kryminaliści w Sejmie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 11:59 Jacy posłowie taki i Sejm, wot i wsio. Kraść i mataczyć to oni potrafią, pracować dla obcej agentury jak widać też. Co głupsi łamią tylko prawo. Piłsudzki, wracaj i wyślij tych sk... (miałeś rację) do tiurmy tam gdzie ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo/ng PRZECIEZ TO JEST TOTALNY DEBILIZM IP: 195.116.59.* 01.11.04, 13:16 U nas w firmie gdy powoli wytwarza sie wiekszy zysk automatycznie zastanawiamy sie nad nowym pracownkiem - dobra amosfera, firma komputerowa, dobra placa. a jak tu myslec o czyms takim, skoro co chwila kazda nadwyzke finansowa stara sie udupic. 10% wiecej od tych 4 tys. osob dla rzadu to nic - przeciez rzad to przeje na bankiety i telefony komorkowe... a te 4 ty.s pracodawcow utorzyloby prace dla ludzie. jezu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blyzysfyzyfa oni nie kradną tylko malwersują IP: *.kopalnia.proton.net.pl / *.proton.net.pl 31.10.04, 13:41 a Unia nie zrobi tu porządku, bo Unia sama zdycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto ja mam takie samo zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 10:36 choć niestety, muszę jeszcze siedzieć w Polsce ... Z drugiej strony, poznałem tu wielu sympatycznych ludzi, których żal byłoby mi opuszczać (ale wiem, że kiedyś i tak wyjadę) Pozdrawiam, Critto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peper Re: Mam chec odeslac polski paszport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 10:43 zgadzam sie z Tobą. Cały ten socjal made in UE napawa mnie obrzydzeniem. A pOLACY chetnie wprowadzili by dokładnie wszystkie unijne uregulowania dotyczące tej sfery, ale już na przykład osiągnięcie wydajności pracy na poziomie Francji- no nie, bo po co, lepiej sobie w domciu posiedzieć, przecież wolne "się należy". A bogacz to krwiopijca, którego trzeba łupić. a ja sądze, że posłowie obligatorjnie, raz w roku, powinni nogi myć ludziom, którzy płacą najwyższe podatki- bo to z ich pieniedzy można kupować sobie głosy "ludu" za zasiłki, zapomogi za nic nie robienie- ewentualnie robienie dzieci, i różne inne "dodatki". i jeszcze na koniec: - "bogacz" pracuje kilkanaście godzin na dobę - "bogacz własciel firmy" 24 godziny na dobę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: Mam chec odeslac polski paszport IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.10.04, 13:13 Biorąc pod uwagę, że większość rodzimego chowu "biznesmenów" w rodzaju Kulczyka czy Krauze robi pieniądze dzięki układom z politykami i kosztem pieniędzy publicznych, naturalne jest chyba, że fiskus chce połowy udziału w czystym zysku z geszeftu? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Mam chec odeslac polski paszport IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.04, 13:18 Kulczyk rozlicza się jako osoba prawna i ten podatek go nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Mam chec odeslac polski paszport IP: *.waw.pl 30.10.04, 13:26 Krauze przeciez placi cit 19%, a oficjalne zarobki to on moze miec 10tys/mies Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy 50% i co z tego wyniknie 30.10.04, 13:45 Najśmieszniejsze jest to, ze obie lewice (pobożna i bezbożna) głosowały za tą ustawą myśląc , zę dokopią bogatym. Tylko że dokopią nie oligarchom naszej republiki kartoflanej, bo ci się rozliczają podatkiem od dywidend, albo w ogóle w Monaco albo na Cyprze, tylko dokopią kadrze menedżereskiej w dużych, najczęściej zagranicznych korporacjach, gdzie nie mam mowy o układach typu samozatrudnienie i wystawienie faktury, albo płacenie nie w Polsce, tylko przelewy we świecie (centra kosztów np. na to nie pozwalają). Więc ci menedżerowie, jak zobaczą, że połowę ich zarobków zjada nienażarty smok państwowy - podejmą jedyne logiczne decyzje: obywatele polscy wyjadą do Unii (spokojnie, znajdą pracę), a ekspaci zwiną interesy i będą lobbować za przeniesieniem firm gdzie indziej, np. na Słowację. Z punktu widzenia Amerykanina, to wszystko jedno, czy biuro jest w Warszawie czy w Bratysławie, to raptem 1000 km, samoloty z Frankfurtu leca tu i tam. I tak się skończy marzenie o zagranicznych inwestycjach w Polsce. A nasi władcy mówią o "uderzeniu w oligarchię i ich sługusów" (to PIS) albo o "powrocie do programu lewicowego" (SLD). Jedni i drudzy nie znają się na niczym, tylko wyrywaniu sobie stołków, a my musimy za to płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: 50% i co z tego wyniknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 13:59 szczurbiurowy napisał: > menedżerowie, jak zobaczą, że połowę ich zarobków zjada nienażarty smok Czy mógłbyś podać przykład pensji od której podatek wyniesie 50%? Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: 50% i co z tego wyniknie 30.10.04, 14:05 Bardzo proszę: szef dzialu Business Development regionu EMEA firmy softwarowej, sytemy ERP + wdrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: 50% i co z tego wyniknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 20:35 Dokladnie tak, Kraj na tym nie zyska ale baaaardzo duzo straci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EVE Re: 50% i co z tego wyniknie IP: *.ny325.east.verizon.net 31.10.04, 00:52 Nie wazne czy jestes katolik czy nie .Pytanie czy jestes czlowiek?Ile jeszcze yelewizorow kupisz,na jaka marke nowa zmienisz samochod,pare ciuchow wiecej,lepszy trunek.Czy to z ciebie zrobi kogos lepszego ,wyjatkowego? - bo ja nie sadze.kazdy czlowiek jest tyle wart ile da innym.Pozdrawiam.Zycie jest krotkie trzeba sie spieszyc ,zeby je przezyc z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paszczak Re: 50% i co z tego wyniknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 08:17 i bardzo dobrze ci co mają pieniądze niech kupują ile dusza zapragnie bowiem to napędza koniunkturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re: Mam chec odeslac polski paszport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 20:32 Madre, swiatle narody chcronia swoich bogatych bo to wlasnie dzieki nim ich kraje sie rozwijaja a ludzie maja prace... U nas jakos trudno to zrozumiec bo i narod jest jeszcze niezbyt oswiecony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozenna Re: Mam chec odeslac polski paszport IP: *.ny325.east.verizon.net 31.10.04, 00:44 Zawsze te chec mam.Sluchaj z ty paszportem to przesadzasz.Pomyliles sie o jedna godzine .Zydzi w ameryce pracuja 25 godzin na dobe, Ty kto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi JAK MASZ CHĘĆ TO SZYBKO!!! ODEŚLIJ I SPADAJ IP: 81.15.212.* 30.10.04, 17:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lele Re: Mam chec odeslac polski paszport IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 31.10.04, 13:49 Takie dupki jak Wrobel i jemu podobni to powinni placic 90%podatku , pracodawcy ktorzy tworza miejsca pracy i produkuja rzeczy potrzebne np.prezes Optimusa niechby placili tylko10%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micron Re: Kolejny prawny bubel......... IP: *.tulane.edu 30.10.04, 16:52 Caly obecny sejm to jeden wielki bubel! Wydaje sie, iz wiekszosc poslow nie posiada nawet minimum wiedzy prawnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Kolejny prawny bubel......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:36 Tu nie tyle chodzi o bubel ile o dorwanie się do koryta. Ci wszyscy "obrońcy" biednych nic nie zrobią, by zmniejszyć skalę przestępstw. Ale wśród ludzi potrafią jątrzyć, żeby tylko dorwać się ponownie do koryta. I to jest właśnie tak, gdy chołota dorwie się do Sejmu: najlepiej kraść i wrzeszczeć, jak to w Polsce kradną i jak nieszczęśliwi są ci biedni. W końcu w Polsce najwięcej jest tych słabo zarabiających albo bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Tak to jest z tymi populistami (głownie czerwonką) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:32 Najpierw żerują na ludzkiej zawiści, następnie utrwalają to nową skalą - i tutaj otrzymują oklaski ludzi zawistnych. A wszystko po to by dorwać się do koryta. Tak - tylko po to by dorwać się do koryta. Bo gdy ktoś nakradł albo ma pensję po znajomościach nie wiadomo jak wysoką, to ta sprawa nie kwalifikuje się na podatek 50% ale kwalifikuje się dla prokuratora. Jednak zawiść (głównie komuszków) jest tak duża, że najlepiej wprowadzili by ponowną nacjonalizację, by wszyscy mieli po równo - czyli żeby wszyscy mieli tak samo mało jak oni. I jeszcze jeden paradoks: m. in. ci którzy są za wprowadzeniem tej skali 50% sami wynoszą z zakładów różne rzeczy, no bo przecież to jest niczyje. Sami biorą łapówki, no bo przecież oni mało zarabiają a i tak inni też biorą. No ale jak to może być, żeby ci okrutni bogacze zarabiali krocie. Na koniec tylko dodam, że mi daleko do 50.000 zł na miesiąc. A czerwonka, to taka choroba. I najbardziej ciepri na nią chyba Mareczek Pol. Odpowiedz Link Zgłoś
czubas Zabiera sie ludziom pieniadze, bo trzeba je dac .. 30.10.04, 04:52 ....innym, jak na przyklad poslom. Czy to bogacze czy tez nie, to nie ma wiekszego znaczenia, bo sa to ich pieniadze, przez nich zarobione. A bogatsi placa za kare nieproporcjonalnie wiecej, glownie po to by doplacac do tych, ktorym sie nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiaczek Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: 80.51.237.* 30.10.04, 06:42 Zastanawiam się czy pan Pol razem z towarzyszami posłami już dawno nie powinni znajdować się w miejscu dla ludzi "myślących innaczej". Przecież to co wyczyniają te darmozjady to w cywilizowanym świecie nie powinno mieć miejsca. Może w końcu Pola oświeci i wprowadzi podatek od poborów posłów - najlepiej 80%.Ile pieniędzy zyskałby budżet państwa. Niech posłowie w końcu zaczną sobie odejmować a nie jeszcze dokładać ludziom, którzy pracują na to co mają. Przecież po wprowadzeniu tego podatku, bardzo duża część bogatych zbiednieje, kto będzie chciał płacić podatek 50%?? Niedługo z szarej strefy zrobi się czarna strefa, a banki za granicą zaczną zbijać kokosy.... To tylko w Polsce jest możliwe, żadne inne normalne państwo nie pozwoliłoby na to, aby kapitał uciekał z własnego podwórka.... Koń by się uśmiał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniokrad Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 03:57 do gosiaczka/p.80.50.237*/dzioby precz od koni je już ze śmiechu rozerwało.a swoją drogą to jak PAN MARSZŁEK zaproponował elycie seymowej "kury szcz.. prowadzać" to opowiadano że prostak i grubianin.swoją drogą to my tu gadu gadu a tytani intelektu i mocarze "kurtury" mają to głęboko schowane tam gdzie chowa się paszport przed katastrofą lotniczą.forum jest po to żeby przypadkowe społeczeństwo spuściło trochę pary i kociołka nie rozerwie do następnych "wyborów" siekierki na kijek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 07:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedynka dyletanci! IP: *.oleszyce.sdi.tpnet.pl 30.10.04, 07:33 nic nie potrafia oprócz brania kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.crowley.pl 30.10.04, 08:05 Czy te typy są w stanie jeszcze czegoś nie zepsuć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re:dlatego że mamy posłów genialnych prawników IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 30.10.04, 08:07 Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy [...] 30.10.04, 08:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Serdelki, kielbasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 08:25 Dla mnie glupota i niekompetencja tych (p)oslow przekracza juz wszelkie dopuszczalne granice i zbliza sie do jawnej dywersji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skamander Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: 195.117.38.* 30.10.04, 08:35 jeszcze dłgo poczekamy aż nasze prawo zmieni się na dobre, może to wogóle nie nastąpić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spalic pokomune dlaczego nie porywaja w polsce IP: *.client.comcast.net 30.10.04, 08:54 dlczego nie porwa tego debila pola i skroca go o ten ubecki glupi leb, to samo poslow, banda bydlakow czerwonych swin i k.urew, tak swinskie ryje wy nie zarobicie nigdy 600 tys wiec wam to wisi, za podatek 50 procentowy powinni was wszystkich powywieszac na lampach wy bydlo komunistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawny bubel? Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.chello.pl 30.10.04, 09:05 To pewne czesc poslow jest bublami. Zdecydowanie nie te osoby powinny nimi zostac. Ale kto ma weryfikowac ich wyksztalcenie, wiedze i umiejetnosci? Przeciez nie wyborcy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.net.autocom.pl 30.10.04, 09:29 Ta komunistyczna banda potrafi tylko zabrać innym to, co zapracowali. Potrafi tez ukraść dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 09:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 09:42 demo.blox.pl radzę Ci, żebyś postawił się w sytuacji bogacza, który musi oddać państwu 50% swoich dochodów - czy wtedy też tryskałbyś ironią? Gdyby kazano mi oddać w takiej wysokości podatek, na Kajmany bym uciekł, albo tam gdzie, nikt nie okradałby mnie w białych rękawiczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Załamana Ręka Zauważcie:wszędzie gdzie Pol albo inny d. z UP IP: *.swic.dialup.inetia.pl 30.10.04, 09:45 wszystko jest na szkodę 98% Polaków. Jak nie Pater to Pol coś wymyślą, a cała Polska klnie i musi płacić za ich głupotę. Czy naprawdę musimy znosić tą dyletancką partię UP która nie powinna istnieć i robi wrażenie wrogie dla kraju. Coś jakby agenci wschodni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee tam Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.04, 10:14 szczegóły. A jaki był poprzedni odkryty bubel prawny w ustawie podatkowej skoro ten jest "kolejny"??? - należałoby wspomnieć o poprzedniku przy tytule z "kolejny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: 81.185.92.* 30.10.04, 10:59 Poslow mamy takich jakich sobie wybieramy. Znaczy takich jakich wybiera wiekszosc. To,ze jest to pozycja uprzywilejowana w spoleczenstwie z racji poborow i immunitetu chroniacego przed wymiarem sprawiedliwosci przyciaga do tej (i jeszcze paru innych) funkcji panstwowych roznego rodzaju awanturnikow i oszustow. A to, ze wybory nie potrafia eliminowac tych elementow wynika z faktu, ze wybory u nas sa plebiscytem pomiedzy kandydatami i ich klikami. Zjawisko to w roznym stopniu dotyczy wszystkich formacji politycznych w Polsce. Partie lewicowe rozdajac co do nich nie nalezy ludziom, ktorzy na nich glosuja zapewniaja sobie wiekszosc w parlamencie, bezkarnosc swoich przedstawicieli i historyczna odpowiedzialnosc za upadek gospodarczy i polityczny Polski. Jest to zjawisko znane z naszej historii z okresu przedrozbiorowego. Krol, aby byc wybrany rozdawal przywileje czym pozbawial sie wladzy doprowadzajac panstwo do upadku. Wybory zamiast byc selekcja w pozytywnym znaczeniu tego slowa, spelniaja role selekcji negatywnej: im gorszy (im wiecej rozda czego nie ma) tym lepszy. Co zupelnie nie przeszkadza poslom czuc sie wysmienicie: przyklady w artykule. I jestem prawie pewien ze zostana wybrani na nastepna kadencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Re: Demokratycznie wybrany Pol... IP: *.kabel.telenet.be 31.10.04, 01:02 Gość portalu: europejczyk napisał(a): > Poslow mamy takich jakich sobie wybieramy. > Znaczy takich jakich wybiera wiekszosc. > To,ze jest to pozycja uprzywilejowana w spoleczenstwie z racji poborow i > immunitetu chroniacego przed wymiarem sprawiedliwosci przyciaga do tej (i > jeszcze paru innych) funkcji panstwowych roznego rodzaju awanturnikow i > oszustow. > A to, ze wybory nie potrafia eliminowac tych elementow wynika z faktu, ze > wybory u nas sa plebiscytem pomiedzy kandydatami i ich klikami. > Zjawisko to w roznym stopniu dotyczy wszystkich formacji politycznych w Polsce. > > Partie lewicowe rozdajac co do nich nie nalezy ludziom, ktorzy na nich glosuja > zapewniaja sobie wiekszosc w parlamencie, bezkarnosc swoich przedstawicieli i > historyczna odpowiedzialnosc za upadek gospodarczy i polityczny Polski. > Jest to zjawisko znane z naszej historii z okresu przedrozbiorowego. > Krol, aby byc wybrany rozdawal przywileje czym pozbawial sie wladzy > doprowadzajac panstwo do upadku. > Wybory zamiast byc selekcja w pozytywnym znaczeniu tego slowa, spelniaja role > selekcji negatywnej: im gorszy (im wiecej rozda czego nie ma) tym lepszy. > Co zupelnie nie przeszkadza poslom czuc sie wysmienicie: przyklady w artykule. > I jestem prawie pewien ze zostana wybrani na nastepna kadencje. Pol, jak nie Pol to Wrzodak, jak nie Wrzodak to Lepper, .... Skoro proces demokratyczny promuje na poslow ciagle najgorsze szumowiny dajac im wplyw na innych, nalezy postawic kropke nad "i" i zakwestionowac sens demokracji "na sile". Byc moze spoleczenstwo polskie nie doroslo do rzeczywistej demokracji i przeskok z komunizmu byl zbyt gwaltowny? Do demokracji spoleczenstwo musi dojrzec; stanowi ona kaprys rozwinietej, bogacacej sie klasy sredniej. A do rozwoju klasy sredniej w pierwszym rzedzie potrzebna jest wolnosc ekonomiczna, a nie demokracja. Wiele krajow gdzie dzis funkcjonuje poprawna demokracja doszlo tam poprzez okres ekspansji ekonomicznej i tylko stopniowo rosnacych swobod, np. Chile, Hiszpania, Tajwan. Natomiast tam gdzie pro-forma wprowadzono demokracje przedwczesnie, bez odpowiednio zamoznej klasy sredniej jako jej glownego beneficjenta, demokracja w najlepszym razie kuleje o ile wogole nie jest porzucona na rzecz ponownej dyktatury w tej czy innej formie. Jeszce paru Poli i ich radosnej tworczosci a i u nas ludzie z utesknieniem beda wygladali za nowym "naczelnikiem" ktory zaprowadzi porzadek i bez skrupolow pozbedzie sie 500 darmozjadow zwanych poslami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiodorstiepanyccz Re: Demokratycznie wybrany Pol... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.10.04, 15:40 przeskok z komunizmu? hm, może przeskok z warcholstwa 18 wieku? w II Rzeczp też jakoś nie błyszczeliśmy świadomością demokratyczną Nie łudźcie się ludzie, to nie ostatnie 50 lat czyni z Polaków Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henry Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.fastdatatech.com / 216.38.216.* 01.11.04, 15:20 Bardzo dobrze to ujoles. Jak powiedzial z koncem 19 wieku w palamencie brytyjskim premier Wielkiej Brytani Benjanim Disraeli, " kazdy narod ma dokladnie taki rzad na jaki sobie zasluguje". Bylo to w kontekscie rewolucji mexykanskiej. Ale jakze pasuje do dzisiejszej sytuacji w Polsce. Zauwazmy ze w Mexyku nic nie zmienilo sie do dzisiaj. Aby to samo nie spotkalo POlski. A co do pana Pola to juz raz z nim prowadzilem rozmowy z ramienia firmy Bechtel w sprawie budowyautostrad. Gdyby nie on Polska miala by juz autostrady. Ale to calkiem inny temat. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto bubel? tylko jeden ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 10:40 oo, to już sukces że jest TYLKO JEDEN bubel w ustawie podatkowej ;)) :))) I rzeczywiście jest jeden - sama ta ustawa !!! Zamiast niej powinna być króciutka ustawa ustalająca podatek liniowy w wysokości, powiedzmy, 15% z kwotą wolną od podatku wg pomysłu Balcerowicza (z czasów koalicji AWS-UW). I nie byłoby 90% dzisiejszych problemów gospodarczych. Inwestorzy waliliby do naszego kraju drzwiami i oknami, bo zwyczajnie opłacałoby im się inwestować w kraju, w którym podatki byłyby tak niskie. Wielu ludzi i firm wyszłoby z szarej strefy, bo nie opłacałoby im się ryzykować ukrywania dochodów przy tak niskich podatkach. Estonia dzięki temu mocno się rozwinęła. Podobnie teraz rozwija się Słowacja. I budżet więcej by zarobił a nie mniej. Niskie podatki=świetny rozwój gospodarczy i więcej, a nie mniej pieniędzy dla budżetu. Pozdrawiam, Critto liberter.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cell Swietny pomysł IP: 80.55.187.* 30.10.04, 10:50 ..ale wtedy banda urzędników ze skarbówki (niekoniecznie tych najniższego szczebla, mam na myśli dyrektorów, naczelników,,,), Izby Skarbowej, Kontroli Skarbowej, stada doradców podatkowych itp. musiałoby się wziąć rzeczywiście do roboty... Kto zaryzykuje taką katastrofę?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myśląca Lewicę wsparła prawica IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.04, 11:41 czy wyście się wszyscy szaleju napili. Co macie pretensje do Pola? Rzeczą lewicy jest zgłaszac lewicowe rozwiązania. Miejcie pretensje do Giertycha, Kaczyńskiego, Pawlaka, Leppera. Gdyby nie PiS, Samoobrona , LPR, PSL to wyższe podatki by nie przeszły.Nawet Miller z kilkoma posłami wyłamali się z SLD i głosowali przeciwko wyższym podatkom. Tylko Platforma Obywatelska w całości zagłosowała przeciwko wyższym podatkom. Tak więc nie mam pretensji do Pola tylko do Giertycha i Kaczyńskiego, którzy nazywaja się prawicą a niewiele różnia sie od Pola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestka Wysokie podatki sa na korzysc zlodziei, a nie uczc IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.04, 10:54 a nie uczciwych. Bo oslabiaja uczciwych inwestorow (ktorzy po podatku maja mniej forsy) w konkurencji z mafia zlodziejami itp. Pewnie dlatego poslowie przeglosowali te stawke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.idea.pl 30.10.04, 11:02 No proszę, Marek Pol znowu błysnął intelektem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJA Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 11:27 Własciwie to mi szkoda czasu dyskutować z kimś,komu nienawiść rozum odbiera i nie wie o czym mówi.Chodzi przecież o podatek obejmujący nadwyżkę od kwoty,której zwykły zjadacz chleba ( nie mówiąć o emerycie np.)nie zobaczy przez całe swoje życie , a nie o połowę dochodów !Wprowadzacie w błąd , że chodzi o połowę dochodów.A ten rzekomy bubel to bzdura.Rzekoma niedoróbka to po prostu - jak wspomniano - brak zastosowania niektórych rozwiązań prawnych w określonej sytuacji, co nie dyskwalifikuje nowego rozwiązania.Skoro sytuacja budżetu jest taka jaka jest , to WLAŚNIE SPRAWIEDLIWOŚĆ wymaga rozłożenia obciążeN na wszystkich , a nie tylko np.już tradycyjnie emerytów tych najbiedniejszych,którym waloryzację wstrzymano.Ciekawe,że nikt nie podnosi larum w interesie najbiedniejszych.A poza tym to nie słyszeliście Szanowni krytycy, jakie są podatki na Swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:kolejna głupia ustawa Maju IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.04, 11:49 Droga Maju. Mamy jedne z najwyższych podatków w Europie. Bo nie chodzi tylko o to jaki jest procent , ale od jakiej sumy , jaka jest kwota wolna od podatku i i jakie są odpisy od podatku. Jak weźmiesz to wszystko pod uwagę to podatki u nas sa bardzo wysokie. I pamiętaj : od pewnego momentu im podatki wyższe tym biedni staja sie biedniejsi. Ekonomii nie da się oszukać ideologią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re:kolejna głupia ustawa Maju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 12:41 No właśnie Miły Gościu - cały system podatkowy jest w Polsce niekorzystny dla Wszystkich ; zamrożenie od kilku lat progów podatkowych powoduje , że stosunkowo szybko wchodzimy w kolejną wyższą stawkę podatkową.W konsekwencji przy zarobkach ledwo pokrywających wydatki na znośnym poziomie płacimy od stosunkowo niskiej nadwyżki już 40 procent.A potem ogromny skok do progu o zawrotnej dla zwykłego śmiertelnika wysokości (to wg nowelizacji,o której rozgorzała dyskusja ).Moim zdaniem nie rzecz w tej nowelizacji tylko np.w progach i braku wolnej kwoty od opodatkowania obejmującej na przykład minimum socjalne ,zamiast brać podatki od osób o najniższych dochodach , aby potem ( z tych podatków przecież ) wspierać przez Ośrodki Pomocy Społecznej ,co zresztą kosztuje - pensje armii urzędników ,tony papieru na decyzje , utrzymanie sieci biur itd.Oczywiście pomoc społeczna powinna istnieć , ale nie byłoby potrzeby tak ją rozbudowywać , gdyby nie "produkowano" podopiecznych m.in.poprzez taki system podatkowy.Mnie głównie chodzi o to,że "protest" obejmuje nie to,co powinno niepokoić każdego o minimalnym choćby poczuciu sprawiedliwości.I niech nikt mi nie mówi,że nowelizacja godzi w aktywność gospodarczą,bo to nieprawda.Chyba lepiej ,żeby ci najbogatsi trochę przyczynili się do łatania budżetu a nie tylko najbiedniejsi.Rzecz nie w tym,z czyjej winy jest taka sytuacja budżetowa,tylko jak to przetrwać,by biednych nie stłamsić do końca.Zarabiam nienajgorzej,bo przekraczam próg 4o procentowy,więc pisząc o tym,co mnie boli,nie o mój interes akurat mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.04, 13:39 Droga Maju! Nie wiem czy wiesz ale W Polsce podatki osobiste (tzw.PIT)wpłacane przez 5% najzamożniejszych podatników przekraczają 50% .Czy to nie jest zarzynanie kury znoszącej złote jajka ??? .MOże jutro zechce im przestać zajmować się działalnością charytatywną .Za zaoszczędzone pieniądze wynajmą bardzo dobrego doratcę podatkowego . Myślę ,że jeśli ten podatek podpisze prezydent to wpływy do budżetu poważnie zmaleją. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: pszczółka Maja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 12:12 Kochana pszczółko, powiedz mi jaki fachowiec klasy europejskiej zechce pracować w republice kartoflanej na jakimś odpowiedzialnym stanowisku? 600.000 pln to mniej wiecej 120.000 euro. A 10.000 euro miesięcznie to osiaga średni szczebel na Zachodzie bez problemów, natomiast wysoki kwoty kilkakrotnie wyższe. Z tym, że podatek w takich Niemczech wynosi wtedy około 25 procent. Pozostanie Ci więc tylko wybitny fachowiec klasy Marka Pola lub Leppera. Gratuluję trafności wyboru! Wyobrażam sobie ten kraj za 10 lat, horror. Pozdrawiam i zachęcam do liczenia a nie oszołomstwa. To, że emeryci mają niskie emerytury zawdzięcza Polska właśnie takim Polom i jego kumplom z przeszłości tyle tylko, że ci emeryci nie wyprowadzą tej republiki na prostą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tester baranina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 12:11 460 (p)osłów w sejmie +100 w senacie. Razem 560 nierobów +armia prawników do konsultacji. "Parliamentarzystów" tylu, ilu w USA (290 mln. ludzi/38 mln). Bogaty kraj ta Polska. Ministrów, wice i sekretarzy dwa razy więcej niż we Francji (największa biurokracja Zachodu, 1.5 raza więcej ludności). +600 osobowy dwór holowanych przez Kwacha wałkoni od niczego. +tysiące pobierających diety (za co???-przecież to funkcja społeczna) radnych, zastępców burmistrzów (dwóch w mieście 24 tys. ludzi, naprawdę mają mnóstwo roboty..piękna pensyjka, bezrobocie 30% i ani drgnie od lat). Ale przecież wołanie o odchudzenie (radykalne) administracji to "populizm", "brudne zagrywki wyborcze" etc. Ludzie, zacznijcie myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Re: ej, gdybyśmy myśleli ... IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.04, 14:44 > Ludzie, zacznijcie myśleć Piszesz bzdury. Gdybyśmy myśleli, to by już nas dawno tutaj nie było. Sam zacznij myśleć:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henry Re: baranina IP: *.fastdatatech.com / 216.38.216.* 01.11.04, 15:35 Z reguly nie czytam polskich gazet. Ale dzisiaj u nas pada snieg, wiec nie chce mi sie nigdzie wychodzic z biura. To calkowicie prawda co piszesz. Znam Polske dosc dobrze. Przepracowalem tam 3 lata na jednej z duzych budow. Mamy miasto siostrzane w Polsce. Liczy ono nie cale 10 tys. ludzi razem z gmina. Nasze miasto to 35 tys. ludzi. My many burmistrza i 8 radnych, oni burmistrza, zastepce burmistrza, przewodniczacego rady miejskiej i 24 radnych. Bogate panstwo ta Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUGELL [...] IP: 213.37.132.* 30.10.04, 12:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albin Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.aster.pl 30.10.04, 12:34 Buha, ha. Banda nieudouczonych i niewykształconych parlamentarzystów naszego Sejmu Ludowego. Jakie społeczeństwo, taki parlament i prawo. Kraj buraków i pastuchów. Polny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.gelen1.lb.home.nl 30.10.04, 12:40 Banda kretynow i imbecyli rzadzi tym krajem, ale coz takie sa skutki demokracji! Wspolczuje Wam Polacy w kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 12:55 Nie obrażajcie Polski i Polaków.Wybraliście życie w innym kraju i dobrze.Wasza sprawa.Tam bardzo dobrze pracujecie,nie podskakujecie swojemu bossowi i nie robicie rewolucji.Byłoby inaczej gdyby wszyscy w Polsce tak pracowali jak za granicą i korzystali z demokracji chodząc na wybory i wybierając właściwych i kompetentnych posłów , zamiast skrajnych " nawiedzonych " z różnych opcji , co nie pozwala żadnej partii rządzić samodzielnie, tylko w egzotycznych nieraz koalicjach , co burzy choćby najlepszy program.Przede wszystkim nie pozwala obarczyć potem nikogo odpowiedzialnością.No bo dlaczego odpowiadać za coś , czego nie jest się autorem tylko wynikiem kunsztownych zabiegów opzycji przy głosowaniu opozycji,której zależy tylko na dołożeniu rządzącym a nie na tym,aby obywatelom lepiej się żyło.To jest smutne.Polacy tylko w walce są wspaniali.Budować nie umieją ? Nie potrafią ? Nie chcą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 15:17 No i co tak zamilkliście ?Brak rzeczowych argumentów , prawda ? Inwektywy to tak , bo nie trzeba wysilić mózgu , ale podyskutować " na argumenty " to już nie ( z małymi wyjątkami - te "Wyjątki " przepraszam ).Przepraszam również za uogólnienia ,tak się nie powinno robić, ale przewaga wypowiedzi ograniczających się do absurdalnych inwektyw rozsierdziła mnie.Czy tak mamy naprawiać " rzeczpospolitą kolesiową "?Jeśli oczywiście myślimy tak o Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oifj WINIETU jednak ma nadal pomysły IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 30.10.04, 15:07 Odpowiedz Link Zgłoś