Gość: Sawa Re: Kasa fiskalna u sprzątaczki i korepetytora? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 16:07 Przykre to, że posłowie wybrani w wolnych wyborach zamiast radzić co nalezałoby zrobić by Polacy dochodzili do dobrobytu i stawali się ludźmi majętnymi, radzą nad tym jak ich swoich rodaków zaewidencjonować i obskubać. Jakie tam miliardy Panie Olewiński z opodatkowania korepetycji, sprzataczek, czy kiosków. Biedę opodatkowujecie droga lewico a miliardy puszczacie (z budżetu) przez mafijne układy. A potem wielkie oczy na rozwarstwienie społeczne. Jest prezes Wróbel, który ma dostać 6 milionów zł odprawy i sprzedawczyni w kiosku, której każe się kupić kasę fiskalną, żeby płaciła VAT od sprzedawanych zapałek pudełko 15 gr, gazetka 2,5 zł. Straszny to kraj w którym się takie rzeczy wyprawia. Przecież ci drobni usługodawcy w ogóle powinni być zwolnieni z podatku, a państwo powinno się cieszyć, że nie wyciągają ręki po zasiłek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ger Re: Kasa fiskalna u sprzątaczki i korepetytora? IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 30.10.04, 16:08 Nie wie, czemu takimi wzgledami fiskusa ciesza sie agencje towarzyskie. Ani kas, ani nawet ryczaltu Odpowiedz Link Zgłoś
tilda1 Re: Kasa fiskalna u sprzątaczki i korepetytora? 30.10.04, 16:12 Proponuję założenie kasy fiskalnej kazdemu posłowi na plecy, aby kazdy przekręt był ewidencjonowany. Proponuje tez, by kazdy poseł odpowiadał FINANSOWO (czyt. z własnej kiesznei) za wszystkie naduzycia, błedy i wypaczenia, jakimi bciązany jest budzet panstwa polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kasa fiskalna u sprzątaczki i korepetytora? IP: *.law.uni.torun.pl 30.10.04, 16:16 Dobrze byłoby wetknąć na początek kasę fiskalna posłowi Odlewińskiemu w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: barter IP: *.proxy.aol.com 30.10.04, 16:39 proponuje barter, za godzine lekcji j angielskiego wyprowadzanie psa na 15 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Kasa fiskalna u sprzątaczki i korepetytora? IP: *.net.autocom.pl 30.10.04, 16:58 Zbliża sie koniec kadencji , wybory i niektórzy idioci cha zaznaczyć swoją "obecność" w i "aktywność" w życiu sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Tak trzymać!!! Żebracy też powinni mieć kasy fisk IP: *.net.pl 30.10.04, 17:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Te durnie gotowe sa to zrobic... IP: *.icpnet.pl 30.10.04, 19:32 A na koniec wyprodukuja takie male kaski fiskalne, zeby prostytutki mogly tez bez problemu zliczac wszystkich swoich klientow. Oczywiscie prostytutki beda musialy kupic po 3 kasy, zeby wlozyc we wszystkie pracujace otwory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.u.b.a. Pieprzenie w bambus IP: *.ticom.pl 30.10.04, 18:06 Myślę że można by także kasę fiskalną zainstalować i sypialni a jeszcze lepiej przy każdej dupie . Wtedy wiedzielibyśmy o każej zdradzie a wtedy i faroż by zarobił. Można także kasy zainstalowac u każdym biurze poselskim i wyżej.PIEPRZENIE W BAMBUS I NIC WIĘCEJ.Żałuję że byłem na wyborach i wybierałem . Ostatnio zauważyłem że u nas rozrasta się biurokracja i system kontroli aby tylko ktoś nie skasował grosza wiecej . A ile takie kontrole kosztuje .zamiast produkować to kontrolują . Nie ma się co dziwić że nie ma kaSY . Obniżyc pensje naszym wielkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Lewica jak zwykle buduje panstwo policyjne... IP: *.icpnet.pl 30.10.04, 19:28 A LPR, jak to partia lewacka, dzielnie popiera kazdy pomysl, byle tylko prowadzil do komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes Lobbying działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 19:44 Przecież wiadomo, ze od dawna zabiega o to grono lobbystów działających w imieniu producentów kas. Ledwo co kilka lat temu - jeszcze za starych rządów - udało sie ministerstwu przeciwstawić fiskalizacji placówek pocztowych (brakowało dosłownie kilku dni i jednego podpisu) . Mimo, ze nie było jeszcze rozporządzenia, a nawet jeszcze nie myślano o przetargu, producenci uzganiali szczegóły z Pocztą Polską (sam w tym maczałem paluchy), a kontrakty były juz gotowe do podpisania. Producenci ci - sa to posnet i elzab- maja w Polsce duopol. Reszta się praktycznie nie liczy. Wystarczy poszperać kto jest właścicielem Posnetu i kto jest zarzadzającym - juz w większości singapurskiego Elzabu. I wtedy wszsstko staje sie duzo jasniejsze. Oczywiście, że chodzi tu o pieniadze, ale nie bądźmy naiwni, nie o pieniądze dla skarbu państwa. ================= A tak swoją drogą, to dlaczego zwolnień z posiadania kasy dokonuje się rozporządzeniem?? przeciez konstytucja wyraźnie mówi, kto ustala podatki w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik uczciwy Re: Kasa fiskalna u sprzątaczki i korepetytora? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 20:18 kasa fiskalna nie jest poto aby ułatwiac liczenie podatku płatnikowi lecz poto aby robic kontrolowane zakupy przez skarbówkę. Jest to logiczne i bardzo mądre. Proponuje wprowadzic kase do kościołów, gdyż tam obecnie są największe pralnie pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
karen26 Re: Kasa fiskalna u sprzątaczki i korepetytora? 30.10.04, 21:24 ludzie, słuchajcie, to jest rewelacyjny pomysł! kasy fiskalne powinny mieć też osoby, które mają na wynajem pokoje, mieszkania dla studentów, domy, itp. Kiedy prawo wejdzie już w życie, proponuję zrobić drobiazgową listę wszystkich posłów, senatorów, itp, którzy mają mieszkania na wynajem i egzekwować od nich te podatki ze szczególną surowością i okrucieństwem! Robiś prowokacje dziennikarskie, podstawiać ludzi, po to tylko, żeby upewnić się, że żadna złotówka nie umknie nieopodatkowana. To są horrendalne dochody, wynajem mieszkania to przeciętnie 1700 zł miesięcznie, a przecież wiemy, ile mieszkań ma np poseł Jackowski :-)))))))) Zastanawiam się, dlaczego Posłowie pominęli TEN pomysł. Założę się, że przez zwykłe roztargnienie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trywiał Re: Kasa fiskalna u sprzątaczki i korepetytora? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 23:09 Proponuję utworzenie Obywatelskiego Ruchu Bojkotu Kas Fiskalnych, którego członkowie będą odmawiać przyjmowania paragonów. Doprowadzimy w ten sposób do bankructwa Urzędów Skarbowych i nikt nie będzie nas już gnębił podatkami. Negatywna strona pomysłu - wzrost czasowy bezrobocia (co z tymi setkami tysięcy urzędników, którzy stracą pracę), ale, ponieważ, jak nas przestaną skubać, będziemy mieli wiecej pieniędzy, to może zatrudnimy ich do sprzątania tudzież innej pracy społecznie użytecznej, lub na rzecz osób prywatnych. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Kasa fiskalna u sprzątaczki i korepetytora? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 00:00 A KIEDY KASY FISKALNE NA PLEBANIACH?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto NAŁOŻYĆ DODATKOWY PODATEK NA LEWICĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 00:34 lewica chce być 'wrażliwa społecznie' i narzucać wszystkim podatki, aby - chłe chłe - 'pomagać biednym' - NO TO NA CO CZEKAJĄ, NIECH SIĘ DODATKOWO OPODATKUJĄ !!! Wprowadzić kolejną stawkę podatkową - 85% - DLA OSÓB O POGLĄDACH LEWICOWYCH !!! Dyskryminacja? Ależ skąd, przecież ONI TO POPIERAJĄ, ONI SĄ ZA WYSOKIMI PODATKAMI. Za każdym postawić urzędnika skarbowego !!! Nadmierna inwigilacja? Ależ skąd, przecież oni są za WYSOKĄ ŚCIĄGALNOŚCIĄ podatków ... A ja mam ich GDZIEŚ i wolę popierać LIBERTARIAN - ludzi, którzy są przeciwni wysokim podatkom, ludzi którym zależy na rozwoju gospodarki i społeczeństwa, a NIE polityki i władzy. Jeśli są tu jacyś ósmoklasiści czy licealiści - PYTAJCIE swoich nauczycieli na WOSie o libertarianizm!! Jeśli nic o nim nie wiedzą, to ściągnijcie trochę materiałów z internetu, wydrukujcie i rozdajcie znajomym na przerwach i na lekcjach WOSu. Trzeba zacząć PRAWDZIWĄ edukację polityczną od jak najmłodszego wieku !!! Pozdrawiam, Critto liberter.webpark.pl (moje strony libertariańskie) współpracownik liberator.org.pl (polski portal wolnościowy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto To już gorzej niż absurd ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 00:40 ... to jakiś senny koszmar. Zalew totalnej głupoty. Czy w Polsce mamy jeszcze coś takiego jak 'prawo', czy też - jak ja myślę - jest to raczej całkowicie, w 100% LEWO, któremu należy się TOTALNA POGARDA i CAŁKOWITA NIENAWIŚĆ, nawet jeśli tego LEWA chce się przestrzegać?? Zaczynając od Naczelnego Bubla Prawnego - konstyTFUcji III RP, która umożliwia władzom ustawodawczym nakładanie WSZELKICH podatków na obywateli, poprzez różne absurdalne ustawy, rozporządzenia itd., jesteśmy krępowani, ograniczani, ZATRUWANI PRZEZ LEWO - lewo, które zamiast wprowadzać ład i porządek, uczciwość i godność, wprowadza zamęt, chaos, bezradność, niechęć do wszystkiego, oszukiwanie, korupcję, mafiozę (taka choroba polityczno-biznesowa), itd. Temu LEWU należy się delegitymizacja. Jeśli trzeba go przestrzegać, to TRUDNO, ale nie trzeba czuć wobec niego żadnego respektu - po prostu, polskie przepisy "prawne" to SKODYFIKOWANE ŁAJDACTWO, BAGNO i TYRANIA, i to wszystko. Trzeba to wytykać na każdym kroku, aby je totalnie i do szczętu ośmieszyć - wtedy choć nasze umysły będą wolne. Pozdrawiam, Critto liberter.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frajer Re: To już gorzej niż absurd ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 07:52 Czytaj następny komunikat Powstał Komitet Centralny Oszołomów. Rozważana jest możliwość wprowadzenia reglamentacji towarów. Ocet jest gromadzony na wypadek pustych pułek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenon niech sobie poslowie kasy zakladaja w biurach.... IP: *.range217-44.btcentralplus.com 31.10.04, 04:39 ...niech opodatkowanie na swoich szwagrow i sekretarki wprowadzac zaczna wreszcie a nas w spokoju zostawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK [...] IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.10.04, 07:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter debilizm tych co wybraliscie udziela sie i wam .. IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 31.10.04, 07:41 gratuluje wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Kasa fiskalna u prostytutki i alfonsa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 07:55 Dlaczego nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idiota Re: Kasa fiskalna u sprzątaczki i korepetytora? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 08:09 W ferworze głupoty zapomnieliście o grzybiarzach. Wdkarze zapowiadają protest dlaczegi ich się dyskryminyje Sejm powinien powołać Komisję Nadzwyczajną do zbadania zwojów w MF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wariat Re: Kasa fiskalna u sprzątaczki i korepetytora? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 08:21 Kasy fiskalne dla łapówkarzy, dla każdego pracownika państwowego. Ile to szmalu ucieka. Strach pomyśleć. Np. armata Szeremietiewa i inne wozy pancerne. A fundacje, firmy do prania brudnych pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: Kasa fiskalna u sprzątaczki i korepetytora? 31.10.04, 09:21 Udzielając korepetycji legalnie zauważyłem ciekawe zjawisko, które powinno zainteresować panów reformatorów. Klienci nie chcą faktur, dziwią się jeśli chce się im je wystawić. A znam też jedną panią w urzędzie skarbowym, która uważała, że jestem wariatem robiąc to legalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam was dość Re: Kasa fiskalna u sprzątaczki i korepetytora? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 31.10.04, 10:19 Ale wracając do tematu, po co Ci kasa fiskalna? Myślę, że można by namawiać korepetytorów do płacenia podatków, wskazując na zyski, np. rozliczanie kosztów. Wprowadzenie kas to dodatkowa komplikacja, która ich odstraszy. Polska do powszechnej kasy f. jeszcze nie dorosła. Mam wątpliwości czy wogóle jest potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam was dość Logiczne posunięcie sejmu IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 31.10.04, 09:53 Logiczna decyzja. Przecież posłowie utrzymują się z naszych podatków, wyłącznie. Oni po prostu dbają o dochody swojej grupy zawodowej. I jeszcze to: sejm ma być z małej litery - jak szewcy, krawcy, alfonsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto Wprowadzanie KAS = KAStracja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:25 KASA+RejeSTRACJA=KASTRACJA To właśnie społeczeństwo otrzyma w debilnych, skrajnie bublowatych kolejnych przepisach i rozporządzeniach ... Rozporządzeniach do LEWA, nie prawa, i które same są LEWEM. Pozdrawiam, Critto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OptiKasa A ja mam akcje Optimus-IC :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:31 i również popieram ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Kasa fiskalna u sprzątaczki i korepetytora? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.04, 12:04 ...a dlaczego nie? Dlatego że elity chcą sprządaczki, nianie zatrudniać na czarno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siaraX Dlaczego polska ma problemy finansowe? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 31.10.04, 12:09 od ponad 6lat mieszkam poza polska. W 1998 wyjechalem do UK, stworzylem sobie tutaj drugi dom, na poczatku bylo bardzo ciezko. Musialem sie szybko uczyc nowych zasad. Obecnie zyje spokojnie prowadze firme ktora zatrudnia 17 osob i ciagle rosnie. Dzieki temu mam perspektywe aby porownac sytuacje polski z sytuacja w UK. Po prostu nie moge sie nadziwic krutkowzrocznosci ludzi u wladzy. W ich przekonaniu kasa fiskalna rozwiaze problem, kazdy obywatel to zlodziej i kretacz. No coz kazdy miezy innych swoja miarka. Zlodziej mysli ze ten obok niego to tez zlodziej. Wyjscie z trudnej polskiej sytuacji jest o wiele prostsze, wystarczy dac ludziom odetchnac i pozwolic pracowac a nie patrzec im na rece zeby nie oszukali. Im wyzsze podatki tym trudniej bedzie firma prowadzic interesy, tym wiecej bedzie osob na zasilku dla bezrobotnych. Tym wieksze wydatki z budrzetu. Dwa ostatnie buble to projekty 1) Oprocentowac stawka 50% najbogatszych 2) kasa fiskalna ma byc u sprzataczki i korepetytora. Ludzie ktorzy sa naprawde bogaci nie zaplaca tyle podatku, znajda sposob na obejscie tego przepisu. Stac ich na to aby zaplacic mlodym i sprytnym prawnikom aby znalezli luke, a jezeli to nie pomoze to co ich zatrzyma w kraju? Minister finansow? pobiegnie na lotnisko i co zlapie ich za nogie i kurczowo bedzie trzymac? Po prostu to jest takie pokazanie drzwi wyjsciowych dla ludzi z duzymi pieniedzmi. Sprzataczki i lekarze z kasa fiskalna a co z babcia szaletowa? Ona tez przeciez zarabia dostaje napiwki? a pucybut? nie rozumiem tego naprawde jak glupota zarasta niektorym oczy. Jak bylem w polsce uczylem sie angielskiego na korepetycjach, byla to mlodsza odemnie o 3 lata kolezanka. Miala wtedy okolo 17 lat nie wyobrazam sobie jej z kasa fiskalna. Drodzy politycy pamietajcie nie miezcie wszystkich swoja miarka Nie kazdy jest zlodziejem i oszustem. Wiekszosc z ludzi w polsce zaplaci podatki, dlaczego? Poniewaz ludzie nie chca zyc z poczuciem winy i ze namieszali. Ludzie chca spokoju, chca zyc a nie ukrywac sie przed kontrola. Dajcie im szanse a polska sie odbije. Jezeli nie to kraje jak UK skorzystaja na przedsiebiorczosci polakow. Bo tylko w takich krajach bedzie miejsce dla ludzi przedsiebiorczych. Odpowiedz Link Zgłoś