Dodaj do ulubionych

Nowa praca- oto nowa koncepcja

20.12.04, 20:37
------------------------------------------------------------------------------
--
Po przeprowadzeniu sondażu , stwierdziłem , że kupujący auto ma często
dylemat jakie auto nabyć . Nowe , czy dwuletnie .. Jeśli nowe to jakie ,tyle
tych marek , a ja tylko umiem gotować . Nowemu nabywcy ułatwi wybór auta ,
doradca motoryzacyjny . Osoba doskonale znająca każdy produkowany model auta,
umiejąca dopasować do charakteru nabywcy . Oczywiście niezwiązana z żadnym
producentem samochodów i nie tylko .. Za fachową poradę klientela chętnie
zapłaci . Dodam , że chętnych do płacenia za wiedzę , którą posiadasz nie
zabraknie . Usługę można rozwinąć . Naprawdę można zbić kokosy .
Obserwuj wątek
    • Gość: Ad Re: Nowa praca- oto nowa koncepcja IP: *.lech.kso.pl 22.12.04, 19:55
      chętnie dokoptuję takiego 'doradcę' do swojego e-biznesu biopaliwa.com
    • remo29 Re: Nowa praca- oto nowa koncepcja 23.12.04, 09:26
      Tacy doradcy już są. Nazywają się mechanikami. Uczą sią tego szkołach zwanych samochodowymi oraz przez tzw. doświadczenie. Doświadczony, sumienny i profesjonalny mechanik znajduje się w każdym mieście i jeśli rzeczywiście jest dobrym fachowcem, to znają go wszyscy. Żaden doradca z teczką pod pachą nie jest w stanie powiedzieć czy auto, które chcemy nabyć, jest sprawne. Do tego potrzebne jest trochę sprzętu, co sprawia, że taki doradca nie będzie zbyt mobilny. Innymi słowy trzeba do auta wsiąść i do warsztatu na oględziny przyjechać.
    • remo29 Re: Nowa praca- oto nowa koncepcja 23.12.04, 09:37
      To jeszcze raz ja - Jarząbek.
      Jeśli chodzi zaś o doradzenie jaką markę wybrać, to powiem, że dzisiejsze samochody nie różnią się od siebie praktycznie niczym (w obrębie danego segmentu). Wybór tego czy tego modelu czy marki ogranicza się do: odpowiedzi na pytanie "czy mi się podoba czy nie?", obiegowych (nic niewartych) opinii o awaryjności, ceny i kosztów eksploatacji. A człowiek obrzydliwie bogaty i tak kupuje samochód charakterystyczny dla środowiska, w którym się obraca...
      • obserwator55 Re: Nowa praca- oto nowa koncepcja 27.12.04, 19:56
        Znajoma ma pewne auto . Drogie , z salonu .Największemu wrogowi go nie
        życzy .I ma rację.. Znając fakty zaoszczędziłaby... A czym się różni sprzęt
        AGD np firmy japońskiej od koreańskiej czy niemieckiej ? :nazwą marki,czyli
        ceną i zewnętrznie.. Srodek z tych samych fabryk , np z Łodzi..< D.. I S... >.
        • remo29 Re: Nowa praca- oto nowa koncepcja 29.12.04, 10:34
          > Znajoma ma pewne auto . Drogie , z salonu .Największemu wrogowi go nie
          > życzy .

Nie trzeba być licencjonowanym specjalistą, żeby postawić w tym miejscu na Lagunę II :)
          • obserwator55 Re: Nowa praca- oto nowa koncepcja 29.12.04, 19:43
            Niemieckie A.
            • remo29 Re: Nowa praca- oto nowa koncepcja 30.12.04, 14:02
              Przez chwilę zastanawiałem się czy nie Mercedes C.
              Sam widzisz - nie ma w czym wybierać ;) I jak w takich warunkach komuś doradzać?
    • Gość: klakiernet Re: Nowa praca- oto nowa koncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 00:27
      i jak odnieść się do tego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka