Dodaj do ulubionych

Burza po podwyżce akcyzy na olej opałowy

• Gość: entuzjastaCzerwony Belka mozesz liczyc na mój głos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 08:59
      uwielbiam płacic coraz wiecej zqa wszystko. We Francji jest akcyza na wode
      mineralna. M ysle ze my Polacy tez ja chetnie bedziemy płacici. proponuje
      stawke 100%.
    • Gość: klasa średnia to jest pogrzeb sld i pd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:50
      • Gość: przemas Re: to jest pogrzeb sld i pd. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.06.05, 11:54
        I cale szczescie. Bo trzeba albo tkwic w tej przestepczej organizacji, zeby na
        nich glosowac, albo trzeba byc kompletnym idiota, zeby dawac im jeszcze jednak
        szanse.

SLD i PD WON!
    • Gość: John Flower Krótka historia cen oleju opał w Polsce 1997-2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:02
      1997 instaluje kotłownię olejową litr oleju= 0,99 groszy.
      1998 olej kosztuje 0,79 zł za litr przy cenie dolara 4,3 zl.
      za cały rok 1998 i 1999 najtańszy jak do tej pory.płacę od ok.2800-3200 zlo.
      2000 pierwsze podwyżki oleju. Cena w 2000 ok. 1.15 zlo/litr, roczny koszt 4200zl
      2001 olej kosztuje 1,4 zlo/litr roczny koszt to 5500zl
      2002 obniżka 1,25/litr koszt roczny to 4500zl
      2003 podwyżka cena od 1,45 od 1,84zł/l roczny koszt to 6300zl
      2004 leka obniżka śrenio 1,45 koszt roczny to 5600zl
      2005 zabójcza podwyżka przy cenie 3zl/litr zaplacę nie mnie niż 9000zl rocznie
      albo zmienię palnik na gazowy i zwróci mi się to po roku do czego każego
      namawiam. 1 metr sześcienny gazu ok 1.10zl, jeden litr oleju 3zlo, zużycie
      kotła ok 3.14 metra sześciennego gazu i ok. 2.9 litra oleju na godzine pracy.
      Powyższe dane dedykuję ministrowi Belce.
      A może byś tak człowieku wrócił do Iraku zamiast wykańczać własny naród?
    • stek22 Widać, gdzie jest mafi paliwowa!! 02.06.05, 11:03
      To już jest złodziejstwo. Robić odpowiedzialność zbiorową wobec uczciwych ludzi
      za to iż sami nie umieją przypilnować. To już brak słów. Ja mam zamiar jak
      najmniej używać gazu. Im tylko chodzi o wpływy do budżetu aby mieć za co sobie
      wypłacić nagrody i odprawy za 4 miesiące.
    • stek22 Piszmy do MF. Zalejmy ich pismami. oto meil 02.06.05, 11:15
      tel. (+48 22) 694 36 00, 694 36 04, 827 36 69
      fax (+48 22) 827 27 22
      niech widzą ilu ludzi jest przeciw
      e-mail: biuro.prasowe@mofnet.gov.pl

uwaga: pisma wnoszone za pomocą poczty elektronicznej muszą spełniać wymogi
      określone w art. 168 Ordynacji podatkowej. Powinny zatem zawierać dane osoby
      (imię i nazwisko, miejsce zamieszkania lub nazwę firmy i adres siedziby).

• Gość: hubi Re: Piszmy do MF. Zalejmy ich pismami. oto meil IP: 217.17.46.* 02.06.05, 11:36
        Ja już napisałem
    • Gość: hubi Re: Burza po podwyżce akcyzy na olej opałowy IP: 217.17.46.* 02.06.05, 11:31
      Kurcze czegoś takiego to się nie spodziewałem. Odpowiedzialność zbiorowa
      narodu .. Mafia i tak sobie poradzi, wymyśli inny sposób na zarabianie
      pieniędzy a po dupie dostanie zwykły obywatel, a może w cale nie taki zwykły -
      skoro ma swój domek, w którym grzeje olejem to jest bogatym człowiekiem no
      nie ???? Z takiego samego założenia wychodzą panowie u władzy jeśli chodzi o
      kierowców. Według nich skoro stać Cię na samochód to jesteś bogaczem i nie
      zbiedniejesz gdy budżet państwa wydoi cię jak się tylko da ...

Niedługo znów pełną parą ruszą nasze kopalnie i będzie jak za dawnych dobrych
      czasów. Zimą ten wspaniały smrodek dymu unoszący się z kominów - coś pięknego :)

Normalnie już nie mam siły nawet się denerwować ..... :(
      • Gość: wifi Re: Burza po podwyżce akcyzy na olej opałowy IP: 80.50.249.* 02.06.05, 12:03
        BIER KUBELKO I PO WYNGIEL ! WYNGIEL JE WE WIOSCE !

Kazdy siekiere i heja do lasu.

Przypominam ze popularna "KOZA" mimo swej starej konstrukcji zawsze moze sie
        przydac.

A spoldzielnie mieszkaniowe - pomysl przerabiany w Alternatywy 4 - parowoz do
        instalacji i heja.

W KONCU JESTESMY W UE !!

hahaha
    • Gość: przemas Mialem glosowac na Belke??? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.06.05, 11:39
      Na tego nieudacznika?? Ktory NICZYM sie w swoim zyciu ministerialnym nie
      wykazal poza podwyzkami podatkow i robieniem dlugow.

Pan jestes frajer, ze na takich ekonomistow po ekonomii socjalizmu zamierzasz
      Pan glosowac. To zaden fachowiec, budy z pietruszka by nie poprowadzil.
    • Gość: ks Re: Burza po podwyżce akcyzy na olej opałowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:46
      Działania osłonowe pojawią się razem z obiecanym zwrotem VAT za materiały
      budowlane czyli nigdy.
    • wojteker CZY JEST TU JAKAŚ OPOZYCJA? 02.06.05, 12:03
      Pytanie jak w tytule.. Czy Panie i Panowie ze wszystkich opozycyjnych ugrupowań
      zajęci jesteście aż tak deklaracjami przedwyborczymi, że już na wstępie
      zapominacie o społeczeństwie? Nie słyszałem nie widziałem żadnego stanowczego
      protestu w sprawie wymuszenia "haraczu" przez MF!!!
      Do PRACY OPOZYCJO!!!!!
    • Gość: wk...ny Re: Burza po podwyżce akcyzy na olej opałowy IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 02.06.05, 12:22
      Po czymś tak wrednym cały rząd do dymisji, a Belka na szubienicę.Jak ten palant
      mógł wogóle cos takiego wymyśleć? Czy po sie w głowie przewróciło? Czy mu rak
      toczy mózg?
    • bmm Re: Burza po podwyżce akcyzy na olej opałowy 02.06.05, 13:28
      Moim zdaniem powód decyzji jest tylko jeden:
      - NAPEŁNIĆ KORYTO
      reszta to "BEŁKOT DLA MAS"
    • Gość: H. Re: Burza po podwyżce akcyzy na olej opałowy IP: 80.72.33.* 02.06.05, 14:09
      Wiem ze oczywiscie ucierpią uczciwi ale wsyscy moi znajomi którzy maja disle
      jezdzą na opale wiec gdzie uczciwość ??
      • Gość: przemas Re: Burza po podwyżce akcyzy na olej opałowy IP: *.wroclaw.mm.pl 02.06.05, 14:13
        Opal kupiony legalnie? Jak legalnie to jezdza na swoje wlasne ryzyko.
    • Gość: lo Re: Burza po podwyżce akcyzy na olej opałowy IP: 213.17.233.* 02.06.05, 14:32
      precz z komuną
    • noyle młyn na wode 02.06.05, 15:03
      i tak bedzie szara strefa koledzy z ukladu beda dalej handlowac
      a swoja droga co jakies palanty mowia mi co mam lac do swojego baku
      a jak bede chcial nalac wody to co ustala akcyze
      w USA rusza program samochodow napedzany na gaz ziemny
      bedziesz mogl sobie tankowac w domu
      • Gość: robol gaz ziemny IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.06.05, 15:15
        też podniosą cenę albo przywalą akcyzę, podobnie będzie z prądem.
        Idą bardzo złe czasy, najbliższy rok - mam nadzieję że ostatni trwania tego
        kraju - będzie bardzo trudny. chyba że naostrzymy widły i zrobimy porządek
        sami, w końcu to nasz kraj więc z jakiej racji mamy żyć jak pod butem okupanta
        • Gość: castrol Re: gaz ziemny IP: 195.136.107.* 02.06.05, 16:20
          widłami? sugerujesz Leppera na prezydenta?
          bezrobocie, które będzie rezultatemj upadku małych firm, ujawni się dopiero w
          przyszłym roku. A więc zasili statystyki przyszłego rządu. Ot co. Podobnie jak
          cała reszta szlamu pozostawionego przez czerwonych.
          Ciekawe tylko kto ich ku*wa wybral?!!!
          • Gość: robol Re: gaz ziemny IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 03.06.05, 03:43
            sugeruję żebyśmy wybrali a raczej wyselekcjonowali widłami: lsdupków, leperów,
            milerka i jego ferajnę.
            małe firmy już popadały, to co jest teraz to właśnie skutek upadku malych i
            średnich. A za rok bez względu na to kto będzie rządził będzie jeszcze gorzej,
            gospodarka wpadła w rytm i leci po równi pochyłej w dół. Myśle że tego się nie
            da odkręcić przez 10 lat nawet jeśli pojawi się mądra ekipa. Na wyrżnięcie
            czerwonych już stanowczo za późno, zresztą trzeba by bylo wyrżnąć nie tylko ich
            ale całą bandę populistów od kaczora po rydzyka. po drodze unie pracy, pede,
            peo bo ani programu ani zdolności do jakiegokolwiek konstruktywnego i
            dynamicznego działania nie przejawiają
    • Gość: Bartek Czy ktos w GW potrafi liczyc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:20
      > Podatek wzrośnie czterokrotnie - z 23 gr za litr do 1,28 zł

Chciałbym tylko delikatnie zwrócić uwagę na to, iż 1.28/0.25 = ~5.57

Można by zatem od biedy napisać, iż podatek wzrośnie "o 400%"
      (0.23+4*0.23=1.15), ale na pewno nie że wzrośnie czterokrotnie...

Na szczescie nie kupiłem jeszcze pieca olejowego i dalej będę truł węglem ;)

Bartek
      • Gość: gk Re: Czy ktos w GW potrafi liczyc ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:25
        chyba nie
    • Gość: melinda Re: DRENŻ EKONOMICZNY SPOLECZEŃSTWA!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:45
      nic więcej , złodziejskie prywatyzacje się skończyly A WIEC POZOSTALO BIEDNE,
      UPOKORZONE SPOLECZEŃSTWO -to nie jest rząd polski a okupacja ekonomiczna
    • Gość: fryzjer Re: Burza po podwyżce akcyzy na olej opałowy IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.06.05, 07:45
      brawo nadministerstwo finansow ,wiecej takich rozporzadzen, trzeba pokazac jaka
      ma sie wadze. kasy fiskalne dla wszystkich!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka