Dodaj do ulubionych

zmarnowany czas

IP: *.pools.arcor-ip.net 10.11.05, 09:50
Siedze w domu nudze sie, nie mam za duzo pieniedzy ale zyje sobie bez
zagrozen socjalnych i walcze z nuda. Mam troche dyspozycyjnej gotowki - zadne
setki tysiecy i miliony tylko awaryjne oszczednosci. Mieszkam w Niemczech,
znam realia i jezyk, Polska to moja ojczyzna wiec tez. Nuuuda. Chodzenie na
kurs jogi, malarstwa, plywania i podobne zajecia to nie to. Szukam pomyslu na
prosty, solidny biznes z perspektywa zarobku.
Obserwuj wątek
    • Gość: sello Re: zmarnowany czas IP: *.sanetja.pl 10.11.05, 18:06
      Stwórz ciekawy serwis internetowy, np taki dla kobiet. Najprościej będzie oprzeć
      się o jakieś gotowe rozwiązanie do zarzadzania treścią (CMS np Mambo, które
      dostępne jest za darmo) bo łatwo będzie Ci dodawać nowe artykuły, sondy, obrazy
      itp.. Początkowo pieniędzy z tego nie będzie, ale jak się wciągniesz to kto
      wie.. :)

powodzenia
      • Gość: havaria Re: zmarnowany czas IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.05, 21:35
        Dzieki sello za uwage i przyznaje, ze to kierunek troszke zbiezny z moimi
        rozwazaniami. Co do tresci serwisu ok, ale w technice komputerowo internetowej
        jestem slabiutka i blada i nie wiem czy poradzilabym sobie z obsluga.
        • Gość: sello Re: zmarnowany czas IP: *.sanetja.pl 12.11.05, 23:20
          :) Cieszę się, że trafiłem w Twoje gusta.
          Sam też prowadzę serwis internetowy, stąd taka propozycja.
          Tworzenie serwisu musisz zacząć od kartki i ołówka. Zanim zaczniesz "montować"
          cokolwiek on-line musisz już dokładnie wiedzieć co to ma być. To samo tyczy się
          zlecenia dla zewnętrznego wykonawcy serwisu. Zazwyczaj osoby takie tolerują
          niewielkie zmiany w trakcie realizacji, ale za zmiane koncepcji każą sobie
          dodatkowo płacić, albo robią tylko tyle na ile umówili się wcześniej.
          Dosyć tanio możesz zlecić wykonanie serwisu poprzez system www.webhandel.pl
          (zakładka zlecenia).
          Możesz też sama postarać się o jakiś system do zarządzania terścią (nadal
          polecam darmowe Mambo), zainstalować go na serwerze i ruszać do boju. Na
          początku będzie ciężej, ale po kilku dniach (nie poddawaj się!) będziesz już
          swobodnie zarządzać swoją witryną.
          Oczywiście musisz wykupić sobie hosting i domenę.
          Ile rzeczy zlecisz na zewnątrz zależy tylko od Ciebie (mam na myśli stworzenie
          strony) i takie będą Twoje koszty startowe.

Pytaj dalej :) Odpowiem :)
          • Gość: rudzielec Re: zmarnowany czas IP: *.acn.waw.pl 12.11.05, 23:24
            a jaeszcze dodam, ze moze moglby byc to serwis dla takich ja blondynek, dla
            ktorych ten swiat jest za trudny..sprawy przepisow, norm, blondynka zaklada
            firmę..
            nazwa/domena??
            mam milion pomysłów..moge sie podzielić..
            • krutikow Re: zmarnowany czas 14.11.05, 16:56
              To nawet dobrze, Havario, ze nie jestes zbyt mocna w sprawach komputerowych,
              bedziesz sie uczyc, zglebiac tajniki, to tez Cie zajmie i da duzo satysfakcji.
              Ja niczego nie umialam w tym wzgledzie, w ogole nie siadalam do komputera, bo
              uwazalam, ze nie podolam, a dzis, po roku, w mojej ofercie sa lekcje on line z
              kamera, mikrofonem, tablica i rysikiem oraz inne podobne urozmaicenia i
              nowosci. Powodzenia i absotutnie sie nie zrazaj.
              • Gość: havaria Re: do krutikow IP: *.pools.arcor-ip.net 15.11.05, 09:05
                Zagladne na Twoje strony, dzieki za wsparcie, ale skorzystam i podrzuce
                pytanie nie na temat - chodzi o wiersz Jesienina gdzie jesien, klucze czy tez
                karawany gesi i...Wczoraj znajomej - starszej pani chcialam dogodzic i znalezc
                ten wiersz w necie i wydrukowac i plama - nie znalazlam. Podobno trzeba bylo
                sie tego wiersza w Polsce uczyc na lekcjach rosyjskiego. Moze cos podpowiesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka