magusi25 24.07.06, 22:33 Witam wszystkich na forum. Mam ogromną prośbę- czy ktoś z Was wie jak zalożyć sklep internetowy, co trzeba zrobić krok po kroku. Nie mam o tym żadnego pojęcia! Proszę o pomoc! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reklamastron.pl Re: sklep internetowy 24.07.06, 23:02 Krok po kroku 1. Upewnić się, że wiesz co robisz i że tego chcesz - samodzielnie bez wiedzy o tym co i jak robić to kilkanaście-kilkaset godzin/dni/miesięcy pracy (w zależności od ilości produktów w sklepie oraz wiedzy); u kogoś, kto dopiero zaczyna się tym bawić to kilkadziesiąt - kilkaset złotych; u firm zajmujących się tym profesjonalnie to kilkaset - kilka tysięcy złotych. Jeśli czujesz, że warto - zainwestuj czas lub pieniądze i startuj. Jeśli nie rzuć tę myśl już na starcie - potem będzie szkoda czasu i/lub pieniędzy. 2. Kup sobie serwer z dostępem do mysql oraz domenę (nie jest niezbędna, ale warto). Jeśli myślałeś/aś o sklepie na darmowym serwerze zrezygnuj, bo szkoda Twojego czasu. 3. Wybierz skrypt - jeśli nie wiesz zupełnie o co chodzi poszukaj informacji w Google i coś sobie wybierz. Ja uważam, że możesz zaryzykować ze skryptami ze strony oscommerce.pl (nie mówię, że są wspaniałe, ale po polsku i działają) - jednak nie wolno Ci wybrać tego skryptu tylko dlatego, ze o nich napisałem - nie znasz mnie. 4. Wgraj skrypt na serwer i go zainstaluj. 5. Poustawiaj sobie wszystko zgodnie ze swoimi upodobaniami/potrzebami, podaj dane, regulaminy, politykę prywatności. 6. Dodaj produkty do sklepu 7. Daj znajomym do testowania i popraw błędy, które Ci wskażą. 8. Startuj :) Jeśli uważasz, że czegoś nie jesteś w stanie zrobić przeczytaj jeszcze raz punkt 1 i zastanów się czy tego chcesz i ile czasu/pieniedzy chcesz na to poświęcić. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: sklep internetowy IP: *.server.ntli.net 26.07.06, 09:08 Bardzo wazna jest domena w miare latwa i sensowna ale tylko .pl, .com oraz moze .eu Ta ostatnia to zabezpieczenie na przyszlosc gdyby .eu stalo sie bardzo popularne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kargano Re: sklep internetowy IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 28.07.06, 14:21 polecam Ci zajrzec na sprawdzony serwis e-biznesu. Autorstw jednego z najlepszych specjalistow w tej branzy: Piotra Majewskiego. tam jest tez forum, gdzie znajdziesz ludzi, ktorzy nie tylko Ci wyjasnią ale tez pomogą stworzyc taki sklep. naprawde warto:) tinyurl.com/jjp6x tinyurl.com/ztyrq (forum) powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: sklep internetowy IP: *.server.ntli.net 28.07.06, 15:58 Niezle sie Piotrek rozpychasz, wszedzie ciebie pelno Odpowiedz Link Zgłoś
reklamastron.pl Pod tiny ukryte są linki do cneb.pl 28.07.06, 22:34 Jeśli chcecie odwiedzić stronę reklamowaną przez kargano nie pozwalając mu zarobić wchodźcie przez link cneb.pl - jeśli jednak nie słyszeliście jeszcze o CNEB-ie możecie nagrodzić go i wejść przez jego link partnerski - nic na tym nie stracicie, bo to Piotr Majewski w przyszłości ewentualnie podzieli się z nim częścią pieniędzy, które wydacie na pełny dostęp do zasobów cneb.pl (jeśli Piotr nie da tych pieniędzy dla kargano to zostawi je dla siebie ;) - nie zaoszczędzicie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pod tiny ukryte są linki do cneb.pl IP: 193.24.24.* 01.08.06, 09:46 to sobie wymyslili jak robić kase w internecie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś