Gość: jacek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:56 Witam Czy wiecie coś na temat sklpów sho pracz czy jest to opłacalne w mieście 10 tys opłaca się otwierać taki sklep może ktoś prowadzi taki sklep proszę o rade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek Re: sklep shop pracz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 12:14 sorki za byki ale się spieszyłem jak pisałem chodzi mi o sklep shop pracz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły romek Nie opłaca się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 13:14 Te sklepy niedługo po otwarciu zamykają się - to kiepski pomysł na biznes. Jest zresztą o tym dyskusja na forum www.franchising.info.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krejziwoman Re: skelp shop pracz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 21:25 u nas, (miasto ok 20 tys.) sklepik dzial juz ok 6 miesiecy i wszyscy sie zasatnawiaja, jak? nikt tam nie chodzi, zla renoma. odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rm Re: skelp shop pracz IP: *.koba.pl 06.08.07, 22:38 a ja mam 2 sklepy i otwieram 3, jakoś stać mnie i na pracowników. jak nie umiesz prowadzić własnego biznesu to się za niego nie bierz - główny powód zamykania shopów. ja nie narzekam. wszyscy są specjalistami obserwującymi z boku i nic na temat shopów nie wiedzą - chyba że wierzyć ich obserwacjom ... żyj dalej w błogiej nieświadomości ale nie wprowadzaj innych w błąd. jak się nie znasz to nie zabieraj głosu. On prosił o pomoc na temat Shopów a ty tylko o nim słyszałeś lub tylko widziałeś przez okno autobusu - więc w czym mozesz pomóc znawco ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: skelp shop pracz IP: *.xdsl.centertel.pl 21.02.09, 16:51 witam ja jestem bardzo zainteresowana otwarciem takiego sklepu nigdzie w pobliżu nie ma takiego sklepu proszę poradz mi coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SłAWEK Re: skelp shop pracz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 14:35 witam. prowadzę 2 sklepy i jakoś nie mam zamiaru ich likwidować!trzeba poświęcić dużo czasu na taki biznes.produkty są bardzo wysokiej jakości w przystępnej cenie,i dlatego mamy dużo klientów.Jedynym minusem jest to że firma "Clovin" przestaje nadążać z produkcją i dostawami.Pierwotnie sklepy "shop pracz" miały mieć klimat surowy, mało mebli,bez wystaw i dekoracji.Czasy komuny sie skończyły! i klienci nie kupują co jest,tylko co kolorowe,ładne,duże,i tanie.Polecam więc zainwestować w meble ,wystrój ,i reklamę,Rzeczywista suma otwarcia sklepu, powinna się zamknąć w 12 tyś.POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: skelp shop pracz IP: *.centertel.pl 08.11.07, 12:20 Zauważcie panowie prowadzący shopy, że pytanie było o miejscowość z 10 tys. mieszkańców. Ja także "prowadzę" shopa od pół roku i nie zarobiłam ani grosza, bo co miesiąc dopłacam. Nie mogę od razu zrezygnować a już dawno mam taką ochotę. Małe miasta są zamknięte - nie da się znaleźć odbiorców hurtowych a z detalu nie da się wyżyć. Sama rozniosłam setki tysięcy ulotek i nie ma żadnego efektu. Moja rada - możesz spróbować ale broń Boże robić z tego samodzielny punkt - padnie na pysk!!! Musisz z czymś połączyć sugeruję papierosy i gazety. Z asortymentu weź proszki a z płynów tylko te do naczyń i koncentraty do płukania. W razie czego możesz domówić kolejne. Nie jest prawdą, że na start potrzeba 10-12 tys. złotych - trzeba dużo więcej bo za wszystko płacisz gotówką. Podsumowując mnie się nie udało w mieście o podobnej wielkości i nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: skelp shop pracz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 15:48 Witam serdecznie.Nie polecam otwierania takiego punktu , trzeba duzo wladowac kasy a ciezko ja odzyskac a nie mowiac o zarabianiu.Wlasnie zlikwidowalam taki sklep ,prowadzilam go trzy lata i uwazam ze za dlugo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś