jaroslaw1980 01.10.07, 18:52 Co sądzicie o portalach społecznościowych jako formie zarządzania swoimi pracownikami, kontakcie z pracodawcami i o przyszłości tego rodzaju nurtów w polskim biznesie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek Re: Społeczności profesjonalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 10:49 Na pewno jest to idealne narzędzie dla head-hunterów. Czy dla pracodawców, to wątpię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaroslaw1980 Re: Społeczności profesjonalistów IP: *.chelmnet.pl 02.10.07, 20:07 To chyba zalezy od jakosci head-hunterow, ale dlaczego znowoz dla pracodawcow mialo by to byc takie zle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Społeczności profesjonalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 10:58 Oczywiście heandunter też działa na korzyść pewnego pracodawcy, więc pośrednio i pracodawcy zyskują na tych serwisach. Ale ogólnie miałem na myśli to, że headhunting to jedyney z powodzeniem wykorzystywany sposób wykorzystania tych serwisów w biznesie, o którym słyszałem. Mniej słyszałem o tym, żeby ktoś przy ich pomocy wielkie biznesy sobie pozałatwiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Społeczności profesjonalistów IP: *.chelmnet.pl 04.10.07, 20:56 Z zalozenia na portalach typu goldline, profeo.pl, mozna jeszcze tworzyc sobie renome specjalisty i nawiązywac kontakty, ale to co mowisz, jest byc moze zarowno zaleta, a czy wadą ? chyba nic sie nie traci - kto wie, jakie oferty pracy sie pojawią :) Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio.pl Re: Społeczności profesjonalistów 11.10.07, 22:47 Moim zdaniem takie portale działają z dużym powodzeniem w obie strony. Z jednej, my sami możemy szukać pracy nawiązując nowe kontakty i pokazując swoje umiejętności, z drugiej możemy być "wychaczeni" przez wyżej wymienionych head-hunterów. Jak dla mnie takie portale mają przyszłość. A z dwóch wymienionych polecam Profeo.pl - jakiś taki bardziej przyjazny i ma więcej opcji;) transfer.itac.pl/profeo/index.php?linkid=5 Odpowiedz Link Zgłoś
stanley_fish Re: Społeczności profesjonalistów 06.11.07, 13:21 Ciężko chyba tak zarządzać swoim personelem. Ale owszem - można nawiązywać całkiem wartościowe kontakty. Towarzysko-biznesowe. Bo nie od dziś wiadomo, że większość rzeczy załatwić można "po znajomości". Tu mamy okazję, by je zawiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
pracoholik.555 Re: Społeczności profesjonalistów 09.11.07, 14:09 To moze przyniesc ciekawe konsekwencje. Jesli powszechne stanie sie werbowanie pracownikow przez te kanaly, to firmy w ramach ochrony byc moze niedlugo zaczna w umowach wpisaywac zakaz publikacji profilu / cv na takim profilu. I stanie sie tak modne jak lojalki :) Z drugiej strony firmy dzieki takim serwisom będą mogły lepiej zrozumiec swoich pracownikow. Przyklad? Na profeo jest forum zarowno dla pracownikow (i sila rzeczy pracodawcow) - mBanku Odpowiedz Link Zgłoś
artremi Re: Społeczności profesjonalistów 13.11.07, 03:08 Nie jest to polski wynalazek. W Stanach najwiekszym takim portalem jest LinkedIn. Dziala to bardzo dobrze - mozna znalezc kolegow z poprzednich firm, ze szkoly itp. Takze mozna przez taki portal znalezc ludzi do pracy lub samemu otrzymac oferte. Odpowiedz Link Zgłoś