Dodaj do ulubionych

Sklep internetowy

IP: *.chello.pl 17.12.07, 14:02
Co myślicie o otwarciu sklepu internetowego? Czy jest to opłacalne?
Może ktoś z was ma taki sklep? Każda opinia mile widziana :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Don D Re: Sklep internetowy IP: 82.160.71.* 29.12.07, 21:39
      ja takze dołączam sie do pytania...
    • mich.999 Re: Sklep internetowy 30.12.07, 17:29
      Nie mam takiego sklepu ale korzystam z tej formy sprzedaży.W naszych warunkach problemem jest doręczanie zamówionego towaru klientowi.Jeżeli klient jest blisko można mu wysłać własnym kurierem ale korzystanie z usług poczty lub firm kurierskich to koszmar.
      • Gość: ja_ona Re: Sklep internetowy IP: *.ols.vectranet.pl 31.12.07, 19:50
        Jak widac jest masa sklepów internetowych więc musi to być
        opłacalne bo nikt dla idei by ich nie prowadził :)
        Kwestia tego z czym będzie ten sklep :)
        • mich.999 Re: Sklep internetowy 01.01.08, 16:34
          Niestety powolutku robi się więcej tych sklepów niż klientów.To że jest ich dużo wcale nie oznacza że to taki opłacalny interes.
          • wacus333 Re: Sklep internetowy 03.01.08, 15:54
            każdy biznes jest dobry jak jest dobry
            jeżeli masz dobry pomysł, dobry asortyment i dobre ceny to będzie z tego zysk
            jeżeli nie to nie
            Ale jeżeli myślisz że za 500zł zrobisz super biznes to się mylisz
            Ja mam serwis internetowy z kosmetykami od 2 lat i dopiero co wychodzę na zero
            więc to nie jest takie proste
            zanim zaczniesz musisz mieć dobrą domenę i dobry serwis który to wszystko
            obsłuży i da się wypozycjonować bez pozycjonowania to tak jak firma normalna bez
            reklamy ale trzeba wiedzieć gdzie i u kogo to zamówić i ile co może kosztować bo
            naciągaczy jest bez liku
            Ja sam rok straciłem zanim znalazłem gościa który się na tym zna i potrafi to
            prowadzić
            bierze 1000 miesięcznie ale wszystko jest jak trzeba i moja pozycja jest coraz
            wyższa a co za tym idzie średnia ilość odwiedzin się zwiększa więc jeżeli jedna
            na 1000 zrobi zakupy to jest ok
            Teraz po dwóch latach dopiero mogę powiedzieć że jestem na zero tj nic nie
            zarobiłem ale miesięcznie nic już nie dopłacam do całej tej zabawy więc jeżeli
            za rok utrzyma się wzrost sprzedaży 35% /rok
            to będę zarabiał 2000zł/miesiąc a za dwa 3000zł/miesiąc
            dodam że wszystko zajmowało mi średnio 3h/dobę
            teraz nie więcej niż 2
            Reasumując: Zakładając że prognozy się sprawdzą i internet będzie się rozwijał
            jeszcze przez 10 lat w takim tempie to za parę lat powinno być dobrze
            ps. Jeszcze jedno na pewno było by mi łatwiej gdybym miał domenę
            np. www.kosmetyki.pl
            • Gość: latitude Re: Sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 09:51
              Sporo jest firm - czy też bardziej młodzieży - która dorabia sobie
              projektujac strony internetowe. Zgadzam się jednak w 100% z
              poprzednikiem. Wiekszosc z nich to studenci. Nawet jesli uzdolnieni,
              to czesto niesolidni, nieterminowi, rezygnujacy po jakims czasie ze
              wzgledu na niewywiazywanie sie z obowiazkow. Zlecenie napisania
              sklepu internetowego to duze zlecenie. Jesli nie ma byc to sklep
              przy uzyciu "gotowca" jak np shopper.pl to wymaga to sporo pracy.
              Takie sa tez ceny. Sam pracuje w jednej z wiekszych firm która się
              tym zajmuje, dlatego przestrzegam przed rzucaniem się na łatwy
              zarobek przy niskim nakładzie na zaprojektowanie sklepu. To
              niemozliwe.
              • Gość: zigfrik Re: Sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 14:45
                sklep internetowy to dobry pomysł jednak gorzej z realizacją, trzeba mieć dużo
                farta i glowe na karku zeby sie udało i przynosiło konkretne zyski. a najwiekszy
                problem to dostarczanie sprzetu do klientow jak ktos tu wspomnial bo poczta
                wiadomo jak dziala a kurierzy to co robia z towarem to..glowa mala. co nie
                oznacza ze sie nie uda teraz coraz wiecej ludzi robi zakupy w e-sklepach co
                zreszta widac po tym ze takie sklepy jak np. agito czy hoopla ruszają na
                giełdę. wiec wszystkim co maja pomysł na biznes zycze powodzenia a sprobowac warto.
                • Gość: panga Re: Sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 15:18
                  zigfrik ale faktycznie to mega krok ze e-sklepy uderzaja na giełde, w sumie tak
                  przypuszczałem bo np. takie agito to gigantyczny sklep z wysoką jakościa usług
                  wiec co teraz tylko giełda!
    • prego.pl Serwis o sklepach internetowych - Prego.pl 04.01.08, 16:05
      Zapraszam właścicieli e-sklepów i klientów do serwisu i katalogu
      sklepów internetowych :

www.prego.pl
    • Gość: gnu Re: Sklep internetowy IP: *.chello.pl 05.01.08, 22:15
      warto najpierw troche pohandlowac na allegro, ebay, magoo, a jak
      bedzie szlo to wtedy zalozyc sklep w sieci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka