Gość: pat IP: *.chello.pl 17.12.07, 14:02 Co myślicie o otwarciu sklepu internetowego? Czy jest to opłacalne? Może ktoś z was ma taki sklep? Każda opinia mile widziana :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Don D Re: Sklep internetowy IP: 82.160.71.* 29.12.07, 21:39 ja takze dołączam sie do pytania... Odpowiedz Link Zgłoś
mich.999 Re: Sklep internetowy 30.12.07, 17:29 Nie mam takiego sklepu ale korzystam z tej formy sprzedaży.W naszych warunkach problemem jest doręczanie zamówionego towaru klientowi.Jeżeli klient jest blisko można mu wysłać własnym kurierem ale korzystanie z usług poczty lub firm kurierskich to koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_ona Re: Sklep internetowy IP: *.ols.vectranet.pl 31.12.07, 19:50 Jak widac jest masa sklepów internetowych więc musi to być opłacalne bo nikt dla idei by ich nie prowadził :) Kwestia tego z czym będzie ten sklep :) Odpowiedz Link Zgłoś
mich.999 Re: Sklep internetowy 01.01.08, 16:34 Niestety powolutku robi się więcej tych sklepów niż klientów.To że jest ich dużo wcale nie oznacza że to taki opłacalny interes. Odpowiedz Link Zgłoś
wacus333 Re: Sklep internetowy 03.01.08, 15:54 każdy biznes jest dobry jak jest dobry jeżeli masz dobry pomysł, dobry asortyment i dobre ceny to będzie z tego zysk jeżeli nie to nie Ale jeżeli myślisz że za 500zł zrobisz super biznes to się mylisz Ja mam serwis internetowy z kosmetykami od 2 lat i dopiero co wychodzę na zero więc to nie jest takie proste zanim zaczniesz musisz mieć dobrą domenę i dobry serwis który to wszystko obsłuży i da się wypozycjonować bez pozycjonowania to tak jak firma normalna bez reklamy ale trzeba wiedzieć gdzie i u kogo to zamówić i ile co może kosztować bo naciągaczy jest bez liku Ja sam rok straciłem zanim znalazłem gościa który się na tym zna i potrafi to prowadzić bierze 1000 miesięcznie ale wszystko jest jak trzeba i moja pozycja jest coraz wyższa a co za tym idzie średnia ilość odwiedzin się zwiększa więc jeżeli jedna na 1000 zrobi zakupy to jest ok Teraz po dwóch latach dopiero mogę powiedzieć że jestem na zero tj nic nie zarobiłem ale miesięcznie nic już nie dopłacam do całej tej zabawy więc jeżeli za rok utrzyma się wzrost sprzedaży 35% /rok to będę zarabiał 2000zł/miesiąc a za dwa 3000zł/miesiąc dodam że wszystko zajmowało mi średnio 3h/dobę teraz nie więcej niż 2 Reasumując: Zakładając że prognozy się sprawdzą i internet będzie się rozwijał jeszcze przez 10 lat w takim tempie to za parę lat powinno być dobrze ps. Jeszcze jedno na pewno było by mi łatwiej gdybym miał domenę np. www.kosmetyki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latitude Re: Sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 09:51 Sporo jest firm - czy też bardziej młodzieży - która dorabia sobie projektujac strony internetowe. Zgadzam się jednak w 100% z poprzednikiem. Wiekszosc z nich to studenci. Nawet jesli uzdolnieni, to czesto niesolidni, nieterminowi, rezygnujacy po jakims czasie ze wzgledu na niewywiazywanie sie z obowiazkow. Zlecenie napisania sklepu internetowego to duze zlecenie. Jesli nie ma byc to sklep przy uzyciu "gotowca" jak np shopper.pl to wymaga to sporo pracy. Takie sa tez ceny. Sam pracuje w jednej z wiekszych firm która się tym zajmuje, dlatego przestrzegam przed rzucaniem się na łatwy zarobek przy niskim nakładzie na zaprojektowanie sklepu. To niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigfrik Re: Sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 14:45 sklep internetowy to dobry pomysł jednak gorzej z realizacją, trzeba mieć dużo farta i glowe na karku zeby sie udało i przynosiło konkretne zyski. a najwiekszy problem to dostarczanie sprzetu do klientow jak ktos tu wspomnial bo poczta wiadomo jak dziala a kurierzy to co robia z towarem to..glowa mala. co nie oznacza ze sie nie uda teraz coraz wiecej ludzi robi zakupy w e-sklepach co zreszta widac po tym ze takie sklepy jak np. agito czy hoopla ruszają na giełdę. wiec wszystkim co maja pomysł na biznes zycze powodzenia a sprobowac warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panga Re: Sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 15:18 zigfrik ale faktycznie to mega krok ze e-sklepy uderzaja na giełde, w sumie tak przypuszczałem bo np. takie agito to gigantyczny sklep z wysoką jakościa usług wiec co teraz tylko giełda! Odpowiedz Link Zgłoś
prego.pl Serwis o sklepach internetowych - Prego.pl 04.01.08, 16:05 Zapraszam właścicieli e-sklepów i klientów do serwisu i katalogu sklepów internetowych : www.prego.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnu Re: Sklep internetowy IP: *.chello.pl 05.01.08, 22:15 warto najpierw troche pohandlowac na allegro, ebay, magoo, a jak bedzie szlo to wtedy zalozyc sklep w sieci Odpowiedz Link Zgłoś