Dodaj do ulubionych

Kanał Ł 9

28.08.11, 09:56
Inżynierowie geotechnicy ,geodeci ,fachowcy od melioracji ,sprzęt zmechanizowany - w akcji WZMiUW w wyniku postanowień wojewody . Ł9 oczyszczony i przedłużony do Kaliszek z inicjatywy Pana Wójta . Prawda jest inna . Po urlopach będą rozpoczęte procedury . Potwierdzam tylko to, że mieszkańcy Adamówka wyrażają zgodę na budowę kanału , wszyscy obecni podpisali akces do spółki wodnej ,wyprzedzając inicjatywę wójta . W Adamówku brakuje nam sprzętu do wyrwania korzeni z przydrożnych rowów .Najgorsza sytuacja jest przy ulicy Pańskiej ,gdzie budowniczy drogi zasypał rów pozostawiając w nim ,, karpy " wyciętych drzew .
Obserwuj wątek
    • adserserwis Re: Kanał Ł 9 28.08.11, 17:51
      Czy dla Pana Nerca szefa akcji ze strony WZMiUW , kanał Ł9 jest już uznany za istotny żeby rozpocząć czyszczenie . Na spotkaniu w Kaliszkach tłumaczył nam , że nie udrażnia Ł9 bo jest on nie istotny dla rolnictwa . Czy jeszcze raz musi mocno popadać ,aby ruszyć machinę urzędników .
      Na razie badana jest woda w kanałach ,w studniach z których korzystają ludzie - niestety nie .
      potrzebne jest spotkanie mieszkańców www.wios.warszawa.pl/portal/pl/9/578/KOMUNIKAT_z_dnia_23_sierpnia_2011r_MAZOWIECKIEGO_WOJEWODZKIEGO_INSPEKTORA_OCHRON.print?keepThis=true&TB_iframe=true&height=500&width=700
      • adserserwis Re: Kanał Ł 9 31.08.11, 22:24
        WZMiUW jest administratorem kanału Ł9 na długości 18 km +240 m . ,czyli do źródeł .
        Odnoszę wrażenie , że w obecnie planowanych pracach pominięto odcinek kilkaset m. do źródeł . Odcinek ten może zbierać nadwyżkę wody z Kaliszek ,a jest niedrożny . W opisie gminy kanał ł9 w Adamówku uznano za drożny . www.czosnow.pl/files/zalacz_29082011.pdf
        W takim razie do kogo należy te zarośnięte kilkaset metrów .
        • tgserwis Re: Kanał Ł 9 31.08.11, 23:11
          Te kilkaset metrów należy do nas, mieszkańców.
          Bo jeżeli nie wiadomo kto ma tym administrować, to przez kilkanaście lat ten odcinek nie będzie ruszony. I stanie się kolejnym przyczynkiem do zalewania naszych domów. Dlatego lepiej jest zadbać o niego samemu, niż czekać na decyzje administracyjne.
          • adserserwis Re: Kanał Ł 9 01.09.11, 21:05
            Tg , spojrzyj na mapę w maps.geoportal.gov.pl/webclient/ ,w tym terenie drzewa rosną tylko w kanale . Pomysł wójta , aby przedłużyć ten kanał do Kaliszek jest sensowny . Ł9 jest teraz prawie pusty ,a Kaliszki nadal toną . W czasie nawalnych deszczy woda samoistnie torowała sobie tędy drogę .W tym terenie zawiązuje się spółka wodna w celu budowy odwodnienia gruntów położonych między ulicami Prostą i Brzozową .
            • tgserwis Re: Kanał Ł 9 01.09.11, 22:04
              Adser, uważaj co piszesz. Jeśli napisałeś że pomysł wójta jest sensowny, to możesz się spodziewać totalnego ataku na forum. Przedstawianie takich opinii nie jest ostatnio bezpieczne.
              Ne gniewaj się na mnie, ale odechciało mi się podejmowania jakichkolwiek działań czy akcji. Mam to w odwłoku. Są na forum ludzie którzy wiedzą lepiej niż Ty czy ja co jest dobre dla gminy i mieszkańców. Niech zastosują swoje pomysły i metody. Może im wyjdzie lepiej. Ja mam dość, nie chce mi się, nie mam zamiaru narażać się dalej na drwiny i oszczerstwa tylko dlatego że coś zrobiłem dla ludzi i chciałem zrobić dużo więcej. Jeśli ludzie mają mi to za złe i plują i w twarz, to niech sami robią po swojemu.
              • adserserwis Re: Kanał Ł 9 01.09.11, 23:29
                pl.wikipedia.org/wiki/Samorz%C4%85d_gminny
                Udział w jego organach zobowiązuje do więcej niż pobierania pensji i diet .
                Niech się fotografują na wałach i kanałach ,niech zbierają laury za sukcesy w ich utrzymaniu .
                Dla nas jest ważne nasze bezpieczeństwo . Tg ,pewne działania nie mogą być odnotowane .
                Tylko w starych demokracjach , obywatele nie muszą zbyt często przypominać ,, władzy " o obowiązkach . W,, młodych " - migracja do łatwego koryta sprawia , że samo koryto staje się najważniejsze .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka