Dodaj do ulubionych

XX sesja rady gminy

28.10.12, 14:21
www.czosnow.pl/news.php?readmore=1005
Prowadzone konsultacje sprawiają . że temat przetasowania okręgów wyborczych stał się znany .
Faktem jest , że w dużych, licznych okręgach , radni ,, nie radzą" sobie z ilością spraw do rozpatrzenia .Dlatego rada podejmie uchwałę o nowym podziale na okręgi wyborcze.
Obserwuj wątek
    • 54-magda Re: XX sesja rady gminy 28.10.12, 16:47
      Pytanie czy takie konsultacje były. Nie do końca mogę się z tobą lasicko zgodzić. To nie rada nie daje sobie rady tylko gmina robi sobie zabezbieczenie przed wyborami . Rada to tylko " maszynki" do głosowania tak bynajmniej jest w naszej gminie. Zaprszam cię na sesję to się przekonasz sama , ja się wybieram.
      • piotr_nowy2 Re: XX sesja rady gminy 28.10.12, 19:34
        Podział przedstawiony do uchwały Rady:
        www.czosnow.pl/files/rada/XX/Uchwala_okregi_glosowania.pdf
        Okręgi wyborcze przed zmianą :
        wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/140000/141402.html#tabs-2
        Logiczna jest zmiana w przypadku Palmir i Izabelina-Dziekanówka .
        • 54-magda Re: XX sesja rady gminy 30.10.12, 16:58
          W przypadku Palmir i Izabelina tak a w pozostałych okręgach? Na sesji ws. okręgów była burzliwa dyskusja ale i tak stanęło na wójta .POlityka wygrywa z mieszkańcami. A radni? Szkoda ,że tak mała rzesza ludzi interesuje sie sprawami związanymi z ich miejscowościami. I wielka szkoda , że nie rozliczani są radni ze swoich czteroletnich poczynań a może ich braku? Zapewniam was ze zaden radny nie sprzeciwi się wójtowi i nie wypowie na forum swojego zdania . No może jeden , który na sesji mówi głośno co myśli . Szkoda , ze tylko on jeden taki odważny. Pozdrawiam.
          • piotr_nowy2 Re: XX sesja rady gminy 30.10.12, 21:44
            www.mazowieckie.pl/download.php?s=1&id=4594
            Tym razem wójt przygotował się wzorowo .
            Można podejść do tego z optymizmem , bo może inne sprawy załatwi równie skutecznie .
            • 54-magda Re: XX sesja rady gminy 31.10.12, 06:12
              to w zalezności dla kogo. Moim zdaniem robi wszystko aby jak najdłużej się utrzymać się na stołku z radą która mu tylko przyklepuje z małym wyjątkiem. A nasz lud ociemniały nie chce tego widziec i efekty widać. A co niektórzy radni to nawet nie uieją się wysłowić dobrze nie wspomnę o kulturze w miejscach publicznych w tym przypadku urząd.
              • piotr_nowy2 Re: XX sesja rady gminy 31.10.12, 21:07
                ,,jak się nie da wyleczyć , to trzeba nauczyć się z tym żyć "
                pozdrawiam
                • 54-magda Re: XX sesja rady gminy 01.11.12, 07:00
                  Rozumem ,że w całości popierasz wójta i jego szanowną elitę. Również pozdrawiam
                  • piotr_nowy2 Re: XX sesja rady gminy 01.11.12, 10:14
                    Szkoda , że do naszej dyskusji nie dołączy fachowiec od zachowań społecznych .
                    Podam przykład z ubiegłego roku : w wyniku zaniedbań w melioracji ,ludzie stojąc po kostki w błocie , nie mając możliwości zebrania plonów ,nadal chwalili wójta . Jestem tu nowy ,nie znam tych ,,klimatów ' , ale wydaje mi się , że wielu ludzi coś mu zawdzięcza . Niepowodzenia ,nie są w stanie przesłonić zasług .Tu , jest taka niespotykana enklawa ,ktoś inny nazwał by to zaściankiem , reliktem dawnej epoki .
                    • 54-magda Re: XX sesja rady gminy 01.11.12, 14:34
                      Zawdzięcza mu ketactwo i matactwo. Zapewne są to ludzie którzy z wójtem współpracują. Ja mieszkam tu pare lat i opserwuję poczynania wójta i jego "prężnej" i " niezawodnej" rady na którą może liczyć nawet gdy jeżdził na dwóch gazach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka