Dodaj do ulubionych

kto tutaj dietuje teraz?

22.07.07, 14:20
oprócz mnie?Wyczytałam, ze kilka z Was zaczelo jakiś czas temu, jesteście tu
jeszcze?napiszcie dziewczyny,który dzień i jak Wam idzie. Ja dziś dzień
czwarty - 3kilo mniej.
Obserwuj wątek
    • voluptas Re: kto tutaj dietuje teraz? 22.07.07, 14:29
      Nie dietuję. Jestem w ogóle mało on line, bo opiekuję się szwagierką po operacji
      i głównie u niej przesiaduję. No, teraz mam chwilę, bo gotuje obiad, więc
      zaglądam, żeby sprawdzić, czy wszystko OK.
      Trzymaj się, Kropko :)
      • sarisz Re: kto tutaj dietuje teraz? 25.07.07, 19:10
        13 dień za mną,jakoś sie trzymam,a jak Wy sobie dajecie radę? .coraz bliżej
        końca ścisłej więc szukam najbardziej sprawdzonych metod utrzymania wagi po
        DC.nie chciałabym zmarnować tych dni wyrzeczeń. Jakich błędów nie wolno
        popełniać pod żadnym pozorem? co jest najpewniesze dla utrzymania wagi? bo
        wiadomo ,że mniejsze grzeszki mogą sie zdażyć. mówcie , co radzicie, jakie
        macie doświadczenia?
        • kropka1005 Re: kto tutaj dietuje teraz? 25.07.07, 21:12
          ja dzisiaj kończę siódmy dzień chyba...straciłam rachubę:/ ale chyba tak. w
          czwartek miałam 1 dzień, to jutro bedzie 1 dzień drugiego tygodnia. Czuję sie
          wspaniale 5 kilo na minusie:)Kupiłam sobie spodnie neoprenowe i chodze w nich i
          dziś będę spać, niech się cielsko wytapia:)Pojutrze znikam na 5 dni, jadę do
          zakopca i przez ten czas nie bede się wazyć,mam nadzieję ze chociaz 2 kilo mi
          ubędzie podaczas tego wyjazdu...ja Ci na razie nie doradzę,bo po ścisłej i
          mieszanej znów ścisła planuję.I nie myslę na razie co dalej,bo długa droga
          przede mna. Na razie myśle:żeby wytrwać:)
          • sarisz Re: kto tutaj dietuje teraz? 25.07.07, 22:45
            Kropka, Ty wiesz co się dzieje w kurotach teraz?Trzymam za Ciebie kciuki co byś
            dała rade ominąć kwaśnicę , oscypki, czy szaszłyczki baranie na Gubałowce w
            zestawie z zimnym browarkiem :)). Ja byłam 3 dni pod namiotem i przyznam że
            łatwiej jest w pracy czy w domu . Ale nic , odpoczywaj i bądź dzielna. jutro
            posmakuje puree wspomniane przez Ciebie to wam opisze moje wrażenia smakowe.
            pozdr.
          • sarisz Re: kto tutaj dietuje teraz? 25.07.07, 22:48
            a , zapomniałam - co to za wynalazek te portki? jak to działa?
            • kropka1005 Re: kto tutaj dietuje teraz? 26.07.07, 03:05
              bede twarda, czekam na batony i babeczki i liczę, ze pomogą mi przetrwać a
              portki kupiłam dosłownie
              takie:www.allegro.pl/item215497562_najlepsze_oryginalne_spodenki_neoprenowe_s_ss_.html
    • martop10 Re: kto tutaj dietuje teraz? 22.07.07, 16:56
      Witam! ja dietuję od wtorku i idzie mi całkiem całkiem, bo nawet przebrnęłam
      grype:)taką jednodniową, dietuję, bo rzuciłam palenie, co się odbiło mnóstwem
      kilogramów....ale zwalczę dzielnie. Powodzenia życzę, uda się :):):)
    • kropka1005 jak się trzymacie dziewczyny? 23.07.07, 09:42
      piszcie troszkę, czuje się osamotniona w walce z kilogramami...potrzebuję Was,
      towarzyszki losu
      • martop10 Re: jak się trzymacie dziewczyny? 24.07.07, 10:20
        Dzien doberek! U mnie już ósmy dzień dietowania się zaczął i jakoś i idzie,
        chociaż nie powiem żeby było łatwo;( ale wierzę, że sie uda, w końcu portfel
        trozszkę sie uszczuplił, i chciałabym żeby cielsko też
        Oczywiście życzę Ci powidzenia, i pomyśl sobie moe w chwilach słabości że: "Nic
        tak nie smakuje, jak świadomość, że jestem szczupła". Przeczytałam na jakimś
        forum i bardzo mi si.e spodobało
        • kropka1005 Re: jak się trzymacie dziewczyny? 24.07.07, 10:26
          JA dziś mam 6 dzień. Jestem zadowolona:) idzie mi dobrze i nie sądziłam nawet,
          ze będzie tak łatwo. Odpukać.
          • sarisz Re: jak się trzymacie dziewczyny? 24.07.07, 10:41
            ja dziś zaczynam druga połowę tzn. 12 dzień diety - czyli z górki, daje rade,
            jedyne , co mi przeszkadza to,że jestem nieco osłabiona, przy pierwszej
            ścisłej w styczniu miałam wiecej energii, ale cóż widać tak ma być.5 kilosików
            niema i to się liczy. Kropka, jak ta paćka groszkowa, podobna do czegoś
            zjadliwego ? pozdr
            • kropka1005 Re: jak się trzymacie dziewczyny? 24.07.07, 11:04
              jeszcze groszku nie zamawiałam, dzisiaj powinny przyjść babeczki i batony, ale
              wypróbuję je dopiero w górach, czyli od piątku:)
    • sarisz Re: kto tutaj dietuje teraz? 26.07.07, 14:02
      Kropka , z jakiej wagi stratujesz, ja ma dziś 2 tydzień za soba ale cholera nie
      zaszło nic więcej poza tym 5kg, troche mnie to wkurza. chce ważyc 58-59 a waże
      teraz 65
      mam nadzieje że ketoza zacznie jeszcze działać:))
      • kropka1005 Re: kto tutaj dietuje teraz? 26.07.07, 15:14
        u ja mam dużo więcej niż ty, wstyd się przyznać więc się tu na forum nie przyznam:)
    • gonia3711 Re: kto tutaj dietuje teraz? 26.07.07, 19:37
      hejka,,,dzisiaj zaczęłam tą dietę ale prędzej byłam przez 3 dni na-rano jogurt
      owocowy, obiad zupka knora gorący kubek i kolacja jogurt owocowy,,,głodu już az
      tak nie czuję.Dzisiaj dostałam saszetki cambridge i szczerze mówiąc zupa nawet
      mi podeszła ale teraz wypiłam koktajl i aż mi się cofa,,,czuję sam
      proszek,,,bleee,,,ale postaram sie wytrzymać,,,zaparłam się,,,chcę zgubić ok 7-
      10 kg.Boję się tylko, że jeszcze na początku znoszę ten smak a co będzie jak
      będę musiała to pić kolejny dzień.Nie smakują mi te koktajle naprawdę,,,
      • martop10 Re: kto tutaj dietuje teraz? 27.07.07, 16:43
        WItam! Dla mnie koktaile były nie do wypicia, po jednym wymieniłam na zupki, bo
        te przynajmniej toleruje. Na szczęście mogłam wymienić, ale to
        chybaindywidualna sprawa, bo znam osoby, które nie jadły w ogóle zup.
        Powodzenia życzę, mój już 11 dzień ścisłej. Jakoś leci;)
        • mysunia32 Re: kto tutaj dietuje teraz? 27.07.07, 21:11
          Witam. Dla mnie wszystkie zupy są nie do strawienia :-) Przy 1-szej ścisłej
          zamówiłam wszystkie smaki zup i koktajli, a po 2-ch dniach wymieniłam na same
          koktajle. Teraz jestem 3 dzień na drugiej ścisłej i zamówiłam prawie same
          koktajle cappucino+ batony czekoladowe i morelowe. Koktajle mieszam z
          pokruszonym lodem i mam mrożoną kawkę:-)Jak na razie mam 2 kg na minusie + 8kg
          z poprzedniej ścisłej. Jeszcze tylko koło 6 kg i kończę z cambridge:-)
          pozdrawiam wszystkich i życzę wytrwałości.
    • jolla7 Re: kto tutaj dietuje teraz? 29.07.07, 10:30
      Kropka napisz czy chodząc w tych spodniach nie odparza się skora , mam zamiar
      je zamówić.Kiedyś parę lat temu kupiłam pas to po kilku minutach wszystko mnie
      tak swędziło myślałam że się wścieknę nie mogę go używać. Dziś mija mi 10 dzień
      i mam ok. 5 kg. mniej , koktajle dzielę na pół , więc mam 5 posiłków na dzień ,
      czasami przegryzę natkę pietruszki.
    • madlaine5 Re: kto tutaj dietuje teraz? 02.08.07, 22:50
      Hej,

dzis czwarty dzien. Slabo sie czuje i tak nieladnie pachne, ale.... dam rade:)
      Na sam zapach zurku mam wymiotne odruchy. Trzymajmy sie, bo warto... jeszcze 17
      dni...
      • kropka1005 Re: kto tutaj dietuje teraz? 03.08.07, 09:34
        hej hej, wróciłam z zakopca, oczywiście zeżarłam oscypki sztuk 2, ale w zamian
        za to, za zgoda konsultantki przedłużam dietę ścisłą o tydzień. tak więc do
        końca diety zostało mi 13 dni. Co do spodenek- nie zauważyłam odparzeń, skóra
        zdecydowanie gładsza.No to kończe tym samym na razie. trzymajcie się dziewczyny,
        powodzonka
    • madlaine5 Re: kto tutaj dietuje teraz? 07.08.07, 01:12
      hejjjj:) przezyłam siódmy dzień ścisłej. Najgorsze były pierwsze 4 dni, teraz
      minęło juz osłabienie, do wiecznego głodu juz sie chyba przyzwyczaiłam. Przede
      mną długa droga- aż 30 kg, ale jakoś z tą dietą wierzę, że podołam. Jest ktoś
      na takim etapie, jak ja? Pozdrawiam wszystkie Cambridgówki- DAMY RADĘ:)
      • kropka1005 Re: kto tutaj dietuje teraz? 07.08.07, 10:04
        hej gratuluje:)grunt to wytrwać, ja ju z kończe 3 tydzień, ale niestety, nie
        wytrwałam tak zupełnie i dlatego mam jeszcze tydzień ścisłej przed sobą-w sumie
        4 tygodnie. Modle się zeby batony przyszły już, bo chcialabym coś pozuć, życze
        powodzenia:) planujesz 2 czy 3 tyg scisłej?
        • madlaine5 Re: kto tutaj dietuje teraz? 07.08.07, 10:36
          Planuje trzy tygodnie ścisłej, potem mieszaną dwa tygodnie
          i znów na powrót. Chce schudnąć, gdyz ginekolog powiedzial mi, ze tak bedzie o
          wiele bezpieczniej przed zajsciem w ciążę, no więc dziś już 8 dzień. Zamówiłam
          wagę nie tylko do kg, ale i do tłuszczu w ciele, więc od za około 3 dni będę juz
          wiedzieć wszystko ( ze strachu nie wazyłam sie od około 1, 5 roku) No ale: chce
          wiedziec z jakiego pułapu startuję.
          Wierzę, ze chciec to MOC.
          POzdrow. Kropka 3 maj sie
          Pozdrow Voluptas: przeczytalam twe posty( chyba wiekszosc) i szczerze PODZIWIAM.
          Do przeczytania:)
          • cypria75 Re: kto tutaj dietuje teraz? 07.08.07, 12:05
            Czesc Madlaine i wszystkie odchudzaczki,
            Jak ci idzie zzucanko? Wspomnialas, ze masz jeszcze 30kg do
            schudniecia, ja tez tyle chcialabym schudnac. Teraza waze w
            granicach 94, a zaczynalam z ok 105. Niestety po ciazy tez mi sie
            przytylo, wiec twoj ginekolog ma racje, ze tak o ciebie dba. Z ilu
            kg startowalas i ile wazysz teraz? Ja jutro zaczynam 2ga scisla i
            tez planuje zrobic 2 serie pod rzad. Oj... ciezki ten nasz los!
            POzdrawiam wszystkich + buziaczki
            • madlaine5 Re: kto tutaj dietuje teraz? 07.08.07, 13:33
              Hej Cypria i wszystkie drogie dietowiczki:)
              Oj, zaczynam mysle, ze kolo 110, za dwa dni bede wiedziala na pewno, gdyz
              przyjdzie waga i wreszcie zdobede sie na odwage zwazenia swego jestestwa:)
              chcialabym dojsc do 70, wiec w duuuzo wyreczen przede mna.
              jak na 8 dzien czuje sie psychicznie i fizycznie bardzo dobrze: pijam mnostwo
              wody i czerwonej herbaty i dlatego tez raz po raz moja sesja przed kompem jest
              przerywana wizyta w WC:) Jeszcze dwa tygodnie scisłej:)
              Pozdrawiam wszystkich
              • aniak-i Re: kto tutaj dietuje teraz? 08.08.07, 08:07
                pozdrawiam was wszystkie(zwłaszcza Kropke:)")

tez sie zmobilizowałam-dzieki kropce własnie:) - dzieki
                3 dzień i 3 kg mniej:):):) jeszce tegonie widze po ubraniach wiec
                pewnie woda - ale miło tak wejsc na wage.
                aha no i zapisałam sie na fitnes-wczoraj byłam 1 raz , nawet nie mam
                zakwasów.( gorąca kąpiel po cwiczeniach z garscią soli i coś
                przeciwzapalnego na noc-aspirynka, apap)

pozdrawiam
                • aniak-i Re: kto tutaj dietuje teraz? 08.08.07, 08:08
                  aha
                  dziewczyny pilne gdzie wy zamawiacie tą diete, moja P. ela jest na
                  urlopie do konca miesiaca a ja mam 4 saszetki.
                  Może kogoś z krakowa macie
                  • cypria75 Re: kto tutaj dietuje teraz? 08.08.07, 11:55
                    Witam
                    Aniak-i z tego co wiem, jesli jestes na diecie scislej, to
                    absolutnie zakazany jest jakikolwiek ruch. Wiec chyba z twojego
                    fitnessu nici. Nie potrzebnie jest chyba tez faszerowanie sie
                    zbednymi lekami. To wszystko oslabia organizm, a w zolodku
                    pustoooo... Trzymaj sie!
                    Pozdrawiam
                • saabaru1 Re: kto tutaj dietuje teraz? 08.08.07, 18:52
                  Drogie Dietowiczki, jaki fitness!!!! Przy DC scislej wszelki wysilek
                  ponad norme jest ABSOLUTNIE ZABRONIONY!!!. Prosze pamietajcie o tym,
                  po co sobie szkodzic. Podczas duzego wysilku organizm pilnie
                  potrzebuje bialka a DC jest jego tyle ile potrzeba na normalne
                  funkcjonowanie. Wiec bedzie sobie to bialko pobieral z narzadow a w
                  szczegolnosci z miesni. Tak wiec zamiast rzezbic miesnie oslabiamy
                  je jeszcze bardziej. Prosze wezcie to sobie do serca.

Pozdrawiam
                  saabaru1
                • kropka1005 aniak-i 09.08.07, 10:07
                  kurcze, przeciez nie mozna na diecie ćwiczyć!!1zaraz na naszym forum Cię ochrzenie
                  • kropka1005 Re: aniak-i 09.08.07, 10:08
                    a nio własnie, dopiero doczytałam reszte postów...nie wolno ćwiczyć
    • xan-ia Re: kto tutaj dietuje teraz? 12.08.07, 18:37
      cześć, jestem tu nowa. przebrnęłam przez prawie wszystkie posty.
      bardzo interesujące forum, mnóstwo rad. i dobrze. ja nie mogę
      wytrwać. zaczęłam w środę i w piatek już poległam. zaczynam znowu od
      jutra. czy ktoś ma złotą radę jak przetrwać??? mam do zrzucenia 20
      kg nagromadzonych z zajadania stresów. pozdrawiam serdecznie
      • rosieee77 Re: kto tutaj dietuje teraz? 15.08.07, 23:55
        Agnieszko, z niecierpliwością czekam na twoje nowe posty jak ci idzie? -
        kibicuję ci w zrzucaniu kilogramów i trzymam kciuki, żeby już nie wróciły. Mam
        nadzieję że i na mnie przyjdzie pora.... Pozdrawiam
      • aniaurbanska Re: kto tutaj dietuje teraz? 16.08.07, 12:18
        Witam!
        Ja zaczęłam od dziś. Proszę o kontakt osoby, które również zaczynają
        swoją przygodę z dietką, a także wszystkich, którzy są w stanie
        podnieśc mnie na duchu, bo jak na razie to marnie idzie mi
        motywowanie samej siebie do kontynuacji (głównie ze względu na smak
        zupek :(
        • kropka1005 Re: kto tutaj dietuje teraz? 16.08.07, 12:54
          hej dziewczyny, ja dzis zaczelam mieszaną. Niestety nikt mi nie umie powiedziec
          czy na mieszanej powinnam tez schudnac, czy utrzymam po protu wage. bede na
          mieszanej tydzien, potem znow scisla, oby ostatnia:)choć nie wiem. ja potrzebuje
          jeszcze duuzo zrzucic, ale nie wiem jak mi organizm pozwoli. jak przetrwac?Coz,
          ja bylam teraz 4 tyg na scislej, bo po 2 tyg podjadlam przez 2 dni oscypki.
          przetrwalam tylko dlatego ze widzialam jak mi waga spada i jak powoli zaczynam
          sie miescic w ubrania, których nie moglam na siebie wcisnac.
          Dzis w piuekarniku robi sie dla mnie papryka nadziewana piersiami i
          warzywkami...juz sie nie moge doczekac:)
          dziewczyny, jak ja dalam rade, to Wy tez dacie. Wrzuccie w wyszukiwarke moj nick
          i zobaczycie ile mialam falstartow, az mi przykro, bo juz dawno byłabym laska
          gdyby nie moj brak zaparcie. Nie marnujcie czasu:)
          • kropka1005 aniu 16.08.07, 12:56
            oprocvz zupek sa tez koktajle, a po pierwszym tyg mozesz jesc batony, makarony,
            babeczki, pić napoje ze slomki...A jak Ci jakies smaki nie pasuja, mozesz
            poprosić konsultanta o wymianę
            • cypria75 Jak Wam idzie? 16.08.07, 13:31
              Czesc kobiety,
              Ja zaczelam dzis 2gi tydzien, a po pierwszym ok 4,5kg na minusie.
              Kurcze jeszcze tylko ze 25kg i juz jestem super laska :) :) :)!
              Musze przyznac, ze gorzej mi idzie niz za 1szym razem, bo wydaje mi
              sie ze bardziej czuje glod. Wczoraj na picnicu rodzinnym o malo bym
              nie polegla (mialam juz w rece orzeszki), ale w ostatniej chwili
              powiedzialam sobie NIE, za duzo wyzeczen do tej pory. Przytyc nie
              trudno, ale gorzej ze schudnieciem (kiedys juz wazylam ok 60kg).
              Kropka, na mieszanej tez chudniesz, tylko ze znacznie wolniej, wiec
              dalej do boju. Ile jeszcze chcesz zzucic?
              Madlaine, a Tobie jak idzie? Ile z tych 30 jescze ci zostalo?
              Dla wytrwania w diecie mam zamiar sobie zakupic jakis przymaly
              ciuch, chyba to beda spodnie i co pare dni probowac sie w nie
              zmiescic! Mam nadzieje, ze poskutkuje! Macie jakies inne sposoby?
              Buziaczki
              • kropka1005 Re: Jak Wam idzie? 16.08.07, 14:03
                ja mam cala szafe przymałych ubran,to jest dla mnie motywacja, za 10 kilo bede
                mogla je wlozyc:)Chcialabym schudnac jeszcze duzo...tak z 17, ale wiem, ze
                bedzie trudno, chociaz 10 kilo jak zrzuce, to bede bardzo szczesliwa.
                • cypria75 Re: Jak Wam idzie? 16.08.07, 15:02
                  Kurcze, ja tez mam cala szafe przymalych ciuchow, ale cos nowego to
                  zawsze cos nowego, a teraz takie kuszce wyprzedaze. Najgorsze sa
                  wieczory i wszystkie spotkania towarzyskie, ale musimy byc nieugiete
                  i nie dac sie skusic.
                  Czy zazywacie jakies dodatkowe witaminy lub inne specyfiki na wlosy
                  i paznokcie? Czy warto brac chrom?
                  • saabaru1 Re: Jak Wam idzie? 17.08.07, 08:59
                    Drogie dietowiczki, jezeli macie problamy z wlosami badz
                    paznokciami, to mozna brac wyciag z skrzypu. Ale, absolutnie nie
                    przyjmujecie juz dodatkowo chromu!!! Chrom jest w DC i taka dawka
                    wystarczy. Przedawkowanie chromu jest bardzo niebezpieczne dla
                    organizmu dlatego tez podczas diety nie wolna juz sobie go dokladac.

pozdrawiam
                    saabaru1
                    • kropka1005 halo halo 28.08.07, 08:15
                      dziewczyny, to ktora teraz jest na diecie? ja zaczelam druga scisła,
                      z malym poslizgiem ale zaczelam i dzis moj 3 dzien, w sumie 13 kilo
                      mniej i czuje sie jak niezla laska, mimo, ze do upragnionej wagi
                      jeszcze z 15...kurde no faceci sie zaczynaja za mna ogladac:)hehehe.
                      jedyny problem to skora, mam jej teraz duzo za duzo i nie wiem co z
                      nia zrobic...zalozyc na glowe, czy zosatwic jako spodniczke:) a tak
                      powaznie to cholender dziewczyny, peelingowalabym sie ale na tym
                      polu nie mam wcale samozaparcia. Moze macie jakies inne sposoby?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka