hynio59 04.04.11, 06:50 No może tylko to: 1). Większe bezrobocie. 2). Jego ludzie narobili wstydu(Sekuła). 3). Jego wzorce gospodarcze doprowadziły do zadłużenia Rudy Śląskiej. 4). Skłócił Śląsk...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
terminator_2 Re: Co Tusk zrobił dobrego dla Śląska? 04.04.11, 07:20 hahaha.... a Kaczyński Ślązaków pogodzi :). Hynio... poranna kawa uspokoi Twoje myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
hynio59 Re: Co Tusk zrobił dobrego dla Śląska? 04.04.11, 07:41 Nie, Kaczyńskie nie pogodził. Ale Tusk nie dał nam Euro 2112. Wolał dać swoim w Gdańsku. Dlatego pytam, czym on jest lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
machabeusz999 error 04.04.11, 09:06 mylisz się.... To że na Śląskim nie będzie EURO zawdzięczamy raczej Jarosławowi K., to taki rewanż za niewielkie poparcie dla ś.p. brata w poprzednich wyborach prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
fast-kajfasz Re: error 04.04.11, 10:50 Ale Hynio nie twierdzi, że nie! On tylko pyta, czym się różni propaganda PIS od PO. Skoro tak PO się nami "martwi". To czym? A Ślaski mógł być potem (po PIS), ujęty jak stadion rozgrywek. Ale i w czasie podejmowania decyzji, POwcy nic nie reagowali, tylko na chama chcieli mieć w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Hynio 04.04.11, 13:02 Zapomniales o prywatyzacji(jak to inaczej nazwac) sluzby zdrowia ktora powalila samorzady/nie tylko w Rudzie Slaskiej/ i za nazwanie to prywatyzacja Komorowski chcial zaskarzyc PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: Hynio 04.04.11, 16:56 Zarówno propaganda PiS jak i PO to polska propaganda. Taka sama jak ta, która doprowadziła do III powstania. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Hynio 04.04.11, 18:24 Zarówno propaganda PiS jak i PO to polska propaganda. Czy to znaczy ze Kaczor mial racje? Taka sama jak ta, która d > oprowadziła do III powstania. Jak dlugo organizacje slaskie nie wypracuja programow gospodarczych czy politycznych to do czwartego powstania nie dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Hynio 06.04.11, 18:17 Godali ło komunie,że narobiyła, długu. Od 1989 r, niy ino narobiyli wiyncy ale i sprzedali, rozkradli lub zniszczyli dorobek pokolynio, co odbudowało kraj po drugi wojnie. Teraz ci ludzie w tym dobrobycie przymiyrajom głodym. Tak ich wykolegowały rządy prawicy, grubych krysek, Irlandii, drugi Japonii i tych milionow co to łobiecoł Wałęsa.Tu do tragrdii narodowy już niywiela brakuje.A Śląsk o ile niy wywalczy autonomi, to pujdzie na dno razym z niymi. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
erudzianka Re: Co Tusk zrobił dobrego dla Śląska? 06.04.11, 19:10 Nie wierzę, że możemy być tak niewdzięczni i mieć tak krótka pamięć, by mówić jak to kiedyś było cudownie a jak teraz jest źle. No chyba, że było się uprzywilejowanym np. górnikiem, który mógł sobie wszystko kupić na G a inni mogli przepłacać by od niego odkupić albo obejść się smakiem. Można było jeszcze pracować w sklepie i być wielka panią z handlem wymiennym itp, itd. Ja wole mieć mniej ale uczciwie pracować i mieć to co teraz bez wyścigu szczurów oczywiści i z dala od ludzi, którzy nic nie robią tylko marudzą i narzekają jak to źle... Odpowiedz Link Zgłoś
fast-kajfasz Re: Co Tusk zrobił dobrego dla Śląska? 06.04.11, 19:26 To nie wierz! Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Co Tusk zrobił dobrego dla Śląska? 07.04.11, 09:03 erudzianka napisała: > Nie wierzę, że możemy być tak niewdzięczni i mieć tak krótka pamięć, by mówić j > ak to kiedyś było cudownie a jak teraz jest źle. No chyba, że było się uprzywil > ejowanym np. górnikiem, który mógł sobie wszystko kupić na G a inni mogli przep > łacać by od niego odkupić albo obejść się smakiem. Można było jeszcze pracować > w sklepie i być wielka panią z handlem wymiennym itp, itd. Ja wole mieć mniej a > le uczciwie pracować i mieć to co teraz bez wyścigu szczurów oczywiści i z dala > od ludzi, którzy nic nie robią tylko marudzą i narzekają jak to źle... Jak Ty chcesz, uczciwie żyć i pracujesz i jest Ci dobrze, to jo jest ksiądz. Chyba,że w banku. Myśla ,że mosz niedużo lot i niy wiysz jeszcze co to życie.Pamięć jeszcze mom dobro i pamiyntom, jak żech podpisoł,że byda robioł w zakładzie przez 5- lot to żech dostoł miyszkanie nowe za friko. Były jeszcze kredyty MM, dla młodych małżyństw i po 5-ciu latach zabespieczony na całe życie.Na władza niy podnosioł żech ręki, bo jeszcze w szkole średni mi wytłumaczyli,że władza zawsze ma rację i pamiętom to do dziś. Tyla głodnych dzieci i ludzi w Polsce niy było nawet po wojnie, dzieci w szkole kradnom jedyn drugiemu śniadanie, z głodu.A co do pracowników dołowych, to te geweksy co ło nich wspominosz, to tam można było kupić tylko za praca w niedziele i święta. Szkoda,że kobiytom już za twojego życia zabroniono pracy na dole jak po wojnie, tyż byś mogła skosztować tego miodu i kupić sie bluzka za praca w niedziele i święta.A tak dokładnie te Twoje chwolynie przemyślisz dopiyro jak bydziesz miała swoje lata i bydziesz emerytkom, już odkłodej bo bydziesz musiała wybiyrać między aptykom a piekarniom.Ino odkłodej jak jeszcze mosz z czego, bo inni niy mają .Niy som to narzekania, tylko rzeczywistość,ludzie idom chorzy do pracy, bo się boją o robota.Moja znajomo chodzi do roboty pod berłym, robota mo siedząco, ale to niy było do pomyślynio, nawet za komuny. Dwoje ludzi robi i niy umiom wyżywić jednego dziecka.U mnie po wojnie było czworo dzieci i tylko łojciec pracowoł i porządnych ludzi wychowali.A teraz przeciętniak całe życie musi charować na miyszkanie a gdzie reszta. A poza tym widza,że niy myślisz bo jest Ci dobrze, dobrze już było i ta Twoja uczciwo praca, byda już milczoł. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
wirujoncyrondel Re: Co Tusk zrobił dobrego dla Śląska? 07.04.11, 11:17 Tyla głodnych dzieci i ludzi w Polsce niy > było nawet po wojnie, dzieci w szkole kradnom jedyn drugiemu śniadanie Boże mój jedyny. Kończ waść, bo ze śmiechu monitor opluwam. Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Co Tusk zrobił dobrego dla Śląska? 07.04.11, 13:18 wirujoncyrondel napisał: > Tyla głodnych dzieci i ludzi w Polsce niy > > było nawet po wojnie, dzieci w szkole kradnom jedyn drugiemu śniadanie > > Boże mój jedyny. Kończ waść, bo ze śmiechu monitor opluwam. Zawiruj tym rondlym, to niy som moje wymysły, to tysiące głodnych dzieci w sz kołach i to są wiadomości oficjalne. Widocznie kręcisz się w innym świecie, ty wirujący rondlu, to jest rzeczywistość, tu i reraz. Odpowiedz Link Zgłoś
wirujoncyrondel Re: Co Tusk zrobił dobrego dla Śląska? 07.04.11, 13:31 > Zawiruj tym rondlym, to niy som moje wymysły, to tysiące głodnych dzieci w sz k > ołach i to są wiadomości oficjalne. Widocznie kręcisz się w innym świecie, ty w > irujący rondlu, to jest rzeczywistość, tu i reraz. Przez 13 lat mojej edukacji w szkołach publicznych nie spotkałem się z ani jednym przypadkiem kradzieży śniadania. Ba, nawet prośby czy próby żebrania. Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Co Tusk zrobił dobrego dla Śląska? 07.04.11, 13:49 wirujoncyrondel napisał: > > Zawiruj tym rondlym, to niy som moje wymysły, to tysiące głodnych dzieci > w sz k > > ołach i to są wiadomości oficjalne. Widocznie kręcisz się w innym świecie > , ty w > > irujący rondlu, to jest rzeczywistość, tu i reraz. > > Przez 13 lat mojej edukacji w szkołach publicznych nie spotkałem się z ani jedn > ym przypadkiem kradzieży śniadania. Ba, nawet prośby czy próby żebrania. W zeszłym roku pisano o zabieraniu obiadów ze szkoły przez nauczycieli dla całych ich rodzin, na Kłodnicy, nie słyszałeś nie czytałeś? Dożywianie, były po 2 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
erudzianka Re: Co Tusk zrobił dobrego dla Śląska? 07.04.11, 14:59 Po mojemu jak ktoś coś zabiera to jest kradzież a nie głód, no chyba, że uważasz, że nauczyciel nie ma pieniędzy na jedzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wirujoncyrondel Re: Co Tusk zrobił dobrego dla Śląska? 08.04.11, 11:41 > W zeszłym roku pisano o zabieraniu obiadów ze szkoły przez nauczycieli dla cały > ch ich rodzin, na Kłodnicy, nie słyszałeś nie czytałeś? Dożywianie, były po 2 p > ln. O czym ty w ogóle piszesz? Czy kilka postów wyżej nie pisałeś akurat o dzieciach, a nie nauczycielach? A może próbujesz mi wmówić, że nauczyciele to taka biedna grupa społeczna, której nawet na obiady nie wystrarcza? Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Co Tusk zrobił dobrego dla Śląska? 08.04.11, 16:52 wirujoncyrondel napisał: > > W zeszłym roku pisano o zabieraniu obiadów ze szkoły przez nauczycieli > dla cały > > ch ich rodzin, na Kłodnicy, nie słyszałeś nie czytałeś? Dożywianie, były > po 2 p > > ln. > > O czym ty w ogóle piszesz? > Czy kilka postów wyżej nie pisałeś akurat o dzieciach, a nie nauczycielach? A m > oże próbujesz mi wmówić, że nauczyciele to taka biedna grupa społeczna, której > nawet na obiady nie wystrarcza? Piszę o dożywianiu dzieci, nie nauczycieli. Czyli, głodnych dzieciach w szkołach.I nie dziwi mnie to,że ta edukacja w Rudzie tak stoi. No bo jak, przy takij kadrze? Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:Nie wiruj z rondlem 08.04.11, 12:51 Boże mój jedyny. Kończ waść, bo ze śmiechu monitor opluwam. Znam dyrektorke/byla/ ze szkoly ponadpodstawowej ze z corka smarowaly codziennie bochenek chleba aby dzieciska cos mialy w zoladku.Nie zapomnij tez garnkuchni w domu parafialnym na Wirku. A co do tej dyrektorki to ona zostala tak wychowana bo rodzice nie bogaci ale zawsze sie z innymi dzielili czego i ja doznalem w czasie stanu wojennego. A wiec oczysc sobie rondelek i pomysl co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wirujoncyrondel Re:Nie wiruj z rondlem 08.04.11, 14:18 > Znam dyrektorke/byla/ ze szkoly ponadpodstawowej ze z corka smarowaly codzienni > e bochenek chleba aby dzieciska cos mialy w zoladku.Nie zapomnij tez garnkuchni > w domu parafialnym na Wirku. > A co do tej dyrektorki to ona zostala tak wychowana bo rodzice nie bogaci ale z > awsze sie z innymi dzielili czego i ja doznalem w czasie stanu wojennego. > A wiec oczysc sobie rondelek i pomysl co piszesz. Pod zły adres z takimi radami trafiłeś. Widzisz, różnica między nami jest taka, że JA w ostatnich latach chodziłem do szkół, nie musiałem słuchać, pytać, doszukiwać się. Owszem mogą się przytrafić przypadki o jakich piszecie - głodnych dzieci, ale jak dla mnie wyolbrzymiacie problem (PRZYNAJMNIEJ DLA NASZEGO REGIONU), i uprzedzam jeszcze raz: JA DO SZKÓŁ TYCH CHODZIŁEM W NIEDAWNO MINIONYCH LATACH, w przeciwieństwie do WAS dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:Nie wiruj z rondlem 08.04.11, 15:30 Pod zły adres z takimi radami trafiłeś. > Widzisz, różnica między nami jest taka, że JA w ostatnich latach chodziłem do s > zkół, nie musiałem słuchać, pytać, doszukiwać się. Owszem mogą się przytrafić p > rzypadki o jakich piszecie - głodnych dzieci, A wiec jednak mialem racje! Pamietaj o tym ze szczegolnie dzieci wstydza sie swojego ubustwa. A 150 dzieci na obiadach i pomocy szkolnej u Ks.Zajaca to tez nie bedlka.Nie wiem czy nowy proboszcz to kontynuuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wirujoncyrondel Re:Nie wiruj z rondlem 08.04.11, 15:36 Słowa wyrwane z kontekstu, niezbyt dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:Nie wiruj z rondlem 08.04.11, 16:04 Słowa wyrwane z kontekstu, niezbyt dobrze... To mnie popraw. Odpowiedz Link Zgłoś
erudzianka Re: Co Tusk zrobił dobrego dla Śląska? 07.04.11, 14:57 I tu sie kolego mylisz. Niedużo mi zostało do emerytury i dobrze pamietam jak to bywało. Do pracy na dole za żadne pieniądze bym nie poszła i nie zazdrościłam górnikom tej dobroci tylko było mi przykro, że moje dzieci nie maja szans na takie cuda. Pracuję uczciwie juz 30 lat i to nie w banku mój drogi tylko w edukacji i wiem jak to wygląda w szkole. Osobiście nie znam nikogo kto umiera z głodu widzę za to jak dzieci tych, którym wszystko się należy wyrzucają jedzenie, które dostają za darmo w szkole. Sa osoby które potrzebuja pomocy ale od tego jest m.in. MOPS. Gdyby pomagał tym, którzy tego potrzebują a nie tym wszystkim naciągaczom to było by dobrze. Pamiętam czasy jak moja babcia jeździła na targ by kupić najtańsze rzeczy by potem z tego w domu coś zrobić (a moi rodzice pracowali). Jeśli chcesz dasz radę i jest Ci dobrze trochę chęci i jest dobrze - nie muszę jeździć nowym BMW. Chce wychować moje dzieci na uczciwych i dobrych ludzi. Możesz mi zarzucić byle co ale ja tez tak byłam wychowana. Tak Cię to dziwi, że człowiek może być zadowolony z tego co osiągnął nie robiąc innym krzywdy i uczciwie. Wśród moich znajomych jest sporo takich osób. Odpowiedz Link Zgłoś
free-wolny Re: Co Tusk zrobił dobrego dla Śląska? 10.04.11, 17:23 Bardzo się starał aby nasz Wielki AS został na stołeczku. Odpowiedz Link Zgłoś
obelus Opłata elektroniczna 18.04.11, 16:48 www.abc.com.pl/serwis/pdf/d11433.pdf W związku z powyższym rozporządzeniem, przed wjazdem na powyższe drogi sprawdźcie wagę swojego pojazdu + przyczepy jeśli jest :). Może się okazać, że pojazd + przyczepa przekracza 3,5 t , a wtedy trza bulić. Takie sobie tanie państwo :D Odpowiedz Link Zgłoś