Dodaj do ulubionych

Kaszuba Out

01.03.06, 12:29
Witam,
jak mnie sluchy doniosly to p. Kaszuba pozostawil swoj stolek i nie jest juz dyr MCK. Ktos moze potwierdzic / zaprzeczyc?
Obserwuj wątek
    • brynio5 Re: Kaszuba Out 01.03.06, 16:22
      trebor-adur napisał:
      > Witam,
      > jak mnie sluchy doniosly to p. Kaszuba pozostawil swoj stolek i nie jest juz dy
      > r MCK. Ktos moze potwierdzic / zaprzeczyc?

z początku nie umiałem zaskoczyć ale już wiem!
      To dyrektor MOK awansowany tam po Australii.Ale co znaczy pozostawił?
      Czyżby poszedł do pracy w TYN?
      • kapioh1 Re: Kaszuba Out 01.03.06, 16:36
        Kulturze Miejskiej byłoby miło...
        • zoro333 Re: Kaszuba Out 02.03.06, 21:36
          Zawsze może być gorzej.
          Kaszubę zastąpiła córka Pani Chudziak - niezapomnianej Pani Naczelnik Kultury
          adziaj pani prezes trzeciego wieku. Kto rzeczywiście rządzić będzie CMK?
          • kapioh1 Re: Kaszuba Out 02.03.06, 23:51
            Ty żartujesz ?? Chudziak ??
            • zoro333 Re: Kaszuba Out 03.03.06, 09:00
              Czym jesteś zdziwiony?
              Zmianą na stołku dyrektora, czy osobą, która jest teraz p.o. dyrektor.
              Do zmian raczej wszyscy się przyzwyczailiśmy.
              Może wiesz więcej o nowej pani dyrektor?
              • kapioh1 Re: RÓWNIA POCHYŁA !!!! 03.03.06, 20:42
                Swego czasu poraziła mnie nominacja Pana Trąby, luminarza kultury dętej, piwno-
                krupniokowej na fotel przeznaczony dla znawcy kultury wysokiej. Co muszę jednak
                z pokorą przyznać, Pan Trąba kulturę dętą zna jak nikt, a występy jego big-
                bandu dostarczyły mi dużej nawet przyjemności (Ach ta Pani która śpiewa...).
                Jednak w innych dziedzinach zapanował jakby zastój, oprócz prezydenckich dętych
                z innych powodów koncertów, gdzie wstęp za ekstra zaproszeniami ma miejscowy
                establiszment wazeliniarzy. Gdzie te czasy, gdy na Rudzką Jesień Kulturalną
                zjeżdżali mieszkańcy miast ościennych...No ale gość odpowiedzialny za te
                pozbawione krupnioków i pewnego pianisty iwenty artystyczne również zmarniał,
                piastując mikry stołeczek w miejscowej bibliotece. Ale cóż to wszystko ma do
                rzeczy w zderzeniu czołowym z ostatnią nominacją. Ja normalnie nie uwierzyłem,
                no nie mogłem. Żeby przynajmniej jakiś pozorny konkurs, a tu taka koza w nosie
                miejskiej kultury. Taki samobój przed wyborami. To tak jakby Władza miała
                pętelkę na szyi i poprosiła pewną Panią, aby jej wykopsnęła stołeczek spod
                nóżek. A gdzie instynkt samozachowawczy ? Czeka nas kulturalny chudziak.
                • zoro333 Re: RÓWNIA POCHYŁA !!!! 03.03.06, 21:22
                  Czyżby Stania stracił instynkt samozachowawczy?
                  Co by nie powiedzieć o Józefie S. głównym wazeliniarzu, to swoją robotę w WR
                  dla prezydenta robi.
                  A w kulturze coraz gorzej i jak rozumiem, pewna pani może tylko jeszcze zepsuć.
                  Jakie mogą być przyczyny nagłych ruchów prezydenta przed wyborami?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka