jozefosmenda 23.01.07, 19:38 www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007012302 czy ten Lipiec też nie powinien odejść już teraz czyli jeszcze zimą? A razem z nim ta cała reszta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jozefosmenda Re: Samobójczy gol i rzeczywistość! 25.01.07, 10:57 sport.gazeta.pl/GW/1,75693,3871421.html czyli "polskich jaj" ciąg dalszy! I co sobie Europa o nas myśli ? Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_ruda Re: Samobójczy gol i rzeczywistość! 25.01.07, 12:47 Moim zdaniem wprowadzenie "kuratora" do Polskiego Związku Piłki Nożnej jest jak najbardziej potrzebne. Tylu ludzi jest zamieszanych w różnego rodzaju afery korupcyjne, że człowiek ten ma za zadanie wprowadzić "czystość" w PZPN. Mam nadzieję, że nie ucierpią na tym zawodowi piłkarze. Sam nim jestem i nie chciałbym aby przez jakiś "niemyślących" ludzi musiał zrezygnować z zawodowego grania w piłkę nożną. Pozdrawiam znajomy_ruda Odpowiedz Link Zgłoś
rafalprencel Re: Samobójczy gol i rzeczywistość! 25.01.07, 13:05 FIFA i UEFA nie doczepiły się do samego zawieszenia zarządu PZPN, tylko do art. istniejącego w prawie polskim, który na to pozwala. gdyż w polskim ustawodastwie związki sportowe nie mają autonomii statutowej od władz centralnych państwa, co nomen omen jest pozostałością po cetralizmię państwowym PRL. Dlatego zamiast decyzji zastępczej o zawieszeniu zarządu związku podjętej przez Ministra Lipca, powinna taką decyzję podjąć prokuratura okręgowa dla Miasta Stołecznego Warszawy jeżeli taki art by nie istniał. natomiast Lipiec zastosował prawo, które leżało w jego kompetencji. Abstrachując od całej wrzawy osobiście popieram ministra Lipca i myślę, że nawet jak nas zawieszą w członkostwie w międzynarodowych organizacjach, to tylko nam to wyjdzie na lepsze, bo wszeszcie będzie czas na posrzątanie wszytkich brudów i odsunięcie od decydowania o polskiej piłce ludzi zainteresowanych tylko własnymi tyłkami. Tym bardziej nie rozumiem Pana oburzenia Panie radny. "Nulla dies sine linea"|"Ani jeden dzień bez owocnej pracy" Zapraszam na moją stronę domową: www.prencel.go.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Samobójczy gol i rzeczywistość! 25.01.07, 18:42 Oj Rafał,Rafał! Jest różnica między OBURZENIEM a ZDZIWIENIEM! Ta cała wrzawa mogła sobie poczekać do zjazdu PZPN a więc zaledwie dwa miesiące.Ale pan Lipiec dostał wytyczne takie same jak inni w sprawie Gronkiewicz-Walc.Ot i wszystko. A jak zrobił słusznie to po cholerę się wycofuje? W obawie przed zdegustowanymi kibicami? Czyli w obawie ,ze gdyby doszło do przyspieszonych wyborów to głosów ubędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Samobójcza rzeczywistość! 25.01.07, 20:09 A w tym przypadku jestem RZECZYWIŚCIE OBURZONY: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3875054.html Wyniki głosowania wyraźnie pokazują,że Polsce do Europy niestety daleko.Oj,daleko! Odpowiedz Link Zgłoś
rafalprencel Re: Samobójcza rzeczywistość! 25.01.07, 22:15 Dzięki Bogu nie Panu tylko osądzać komu do Europy daleko. Po drugie minister Lipiec z niczego się nie wycofuje. Za walkę z korupcją trzeba płacić, czasem nawet bardzo wysoką cenę, ale na dłuższą metę warto! Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Samobójcza rzeczywistość! 26.01.07, 19:43 Jakoś ostatnio modne stało posiłkowanie się słowem "dzięki Bogu"? Ale mylisz się szanowny Rafale! Ja nie osądzam tylko wyrażam swoją opinię.A to mi wolno. Ba, nawet prawo mi to gwarantuje.Prawo, o ktore ja walczyłem jak ciebie kochany jeszcze na świecie nie było! Dlatego też troszkę pokory ........... proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalprencel Re: Samobójcza rzeczywistość! 28.01.07, 22:39 modne czy nie modne, ale dla mnie Bóg to transcendentnie obecny w moim życiu Duch, jako, że jestem osobą wierzącą. Dla mnie to nie moda tylko życie. Nie wiem o co walczyłeś, ale Twoje poglądy prezentowane na tym forum nie są mi w żaden sposób bliskie, więc nie wiem o co walczyłeś bo na pewno nie o to samo co osoby z mojego kręgu kulturowego. Jeżeli się przyczyniłeś do takiego stanu prawnego naszego państwa to bardziej Ci powinno być wstyd niż teraz jawnie się do tego przyznawać. Czas zacząć "sprzątać" po takim prawie zanim nacznie się tworzyć coś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Duchy modne czy nie modne! 29.01.07, 12:16 Tak przypuszczałem! Jednak ja zawze twierdzę,że ciężkie prawo ale prawo!!! I ma być przestrzegane przez wszystkich bez względu na to czy są wierzący czy też nie.W tym przypadku zastosowano stalinowskie prawo: "Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie". Czyli jak nie można zgodnie z prawem to trzeba nagiąć i będzie wszystko o'key? Zaledwie 40% Polaków wzięło udział w wyborach więc proszę to też mieć na uwadze! I zupełnie szczerze: nie ineresują mnie twoje, młody człowieku poglądy ani poglądy osób z twojego kręgu ponieważ i tak nadajemy na innej częstotliwości a poza tym to ja w duchy nie wierzę! Ale co do sprzątania to się zgadzam! Należy zacząć od tych dla których fabrykacja jest istotą działania,zachowywania się i następnie wywierania presji na innych i wymuszania określonych zachowań. Bez takich faktycznie byłby to wreszcie wolny kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
rafalprencel Re: Duchy modne czy nie modne! 29.01.07, 15:19 zasada dura lex sed lex, która pan przytoczył nie ma racji bytu w obliczu nieracjonalności i bezfunkcjonalności prawa, które jest stanowione i to w wielu miejscach na szczeblach administracji państwowej jak i samorządowej. Przyczyn jest wiele, ale dominuje jedna, która determinuje cały proces. Mianowicie, iż politycy tworzą prawo albo na zamówienie albo dla doraźnego rozwiązania jakiegoś problemu. Nie oglądają się wstecz i przede wszystkim sami nie znają uprzedniego stanu prawnego dlatego istnieją przepisy wzajemnie się wykluczające. prawo jest dla ludzi a nie ludzie dla prawa. Czas odejść od innych PRLowkich naleciałości, które stawiają literę prawa czy wykładnię nad ducha aktu normatywnego. Każdy student pierwszego roku studiów prawniczych to wie, czy doświadczony radny czy inny samorządowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Samobójczy gol? 10.02.07, 12:24 No i jednak wychodzi,ze lipiec to lato: sport.gazeta.pl/pilka/1,65029,3909626.html Odpowiedz Link Zgłoś