robot001 14.03.07, 17:27 podobno wszyscy zesrani? prowdo to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jozefosmenda Re: jak tam rio w urzędzie? 14.03.07, 21:12 Wiesz Robocie zaciekawiłeś mnie. Wiem,ze w UM jest RIO ale nie przywiązywałem do tego wagi bo ta instytucja jest u nas każdego roku.Są to typowo rutynowe kontrole więc nie sądzę by ktoś musiał latać "zanieczyszczony"? Odpowiedz Link Zgłoś
robot001 Re: jak tam rio w urzędzie? 15.03.07, 08:21 Na szczęście ta kontrola nie jest rutynowa. Dobrali się do pilnie strzeżonych tajemnic urzędu i nie tylko. Pan Radny nie powinien mieć problem z otrzymaniem protokołów pokontrolnych, a na mój nos bydą ciekawe. Chyba że zostaną utajnione i zamknięte w szafie pancernej szefa. Poczekomy zoboczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: jak tam rio w urzędzie? 15.03.07, 08:33 W "przejrzysty gminie" mieliby zamknońć? Niymożebne. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 zmiany? 15.03.07, 09:32 Jeżeli kontrola obejmuje także przedsiębiorstwa miejskie to nie zostanie ona ujawniona. Potrzebna byłaby zgrana grupa radnych domagających się dostępu do protokołu i rzeczywiście może protokół być bardzo ciekawy. Zakres kontroli, oraz bardzo konkretne tematy które są kontrolowane świadczą, że kontrolerzy dokładnie wiedzą czego szukają. Ostatnie ostre ataki pisuarów na prezydenta, też dają dużo do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalprencel Re: zmiany? 15.03.07, 10:33 z ustawy o rio: 2. (1) Izby sprawują nadzór nad działalnością jednostek samorządu terytorialnego w zakresie spraw finansowych określonych w art. 11 ust. 1 oraz dokonują kontroli gospodarki finansowej i zamówień publicznych: 1) jednostek samorządu terytorialnego, 2) związków międzygminnych, 3) stowarzyszeń gmin oraz stowarzyszeń gmin i powiatów, 4) związków powiatów, 5) stowarzyszeń powiatów, 6) samorządowych jednostek organizacyjnych, w tym samorządowych osób prawnych, 7) innych podmiotów, w zakresie wykorzystywania przez nie dotacji przyznawanych z budżetów jednostek samorządu terytorialnego. i wszytko jasne;) Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Jasne? 15.03.07, 22:21 Jasne będzie jak poczytamy protokół pokontrolny i jak zostanie on skierowany do odpowiednich organów. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Józef Osmenda 19.03.07, 11:55 Zwracam się z prośbą, aby złożył Pan wniosek o publikowanie na stronach urzędu protokołów pokontrolnych oraz zaleceń. Tak jak robią to porządne Miasta. Tak jak Zabrze: www.zabrze.magistrat.pl/engine//bip/8?o=find&e=s&s=protoko%C5% 82y+pokontrolne&Szukaj.x=5&Szukaj.y=5 Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: Józef Osmenda 20.03.07, 10:01 Przepraszam: www.zabrze.magistrat.pl/engine//bip/8?o=find&e=s&s=protoko%C5% 82y+pokontrolne&Szukaj.x=5&Szukaj.y=5 Odpowiedz Link Zgłoś