Dodaj do ulubionych

Pis jak PZPR

18.03.07, 19:43
Patrząc na dzisiejszy konwent pisuarów trudno nie oprzeć się wrażeniu, że tak
już było.
Po chwili – eureka- Zjazd PZPR. Identyczne.
Wódz, jedna słuszna linia partii, pretorianie, przemówienia jak Gomółka.
Nawet słynne słowa Rakowskiego: "Kto nie jest przeciw Nam, jest z Nami".
Teraz powtórzył Dorn.
Wierzę głęboko, że skończą szybciej i gorzej niż PZPR!
Obserwuj wątek
    • grzegorz1948 Re: zoro333 18.03.07, 20:14
      no tu widac twoj rozwoj polityczny.Pogadamy lepiej o marchewce z ogrodkow
      dzialkowych.Moze tam sprawdza sie twoje wiadomosci,bo ja o tym pojecia nie mam.
      • zoro333 Wielkie G. 18.03.07, 22:04
        Po poprzednich wpisach widać, że o wielu rzeczach pojęcia nie masz.
        Trochę wymyślonych wspomnień z gruby, troszkę nienawiści i już jest wielkie G.
        • grzegorz1948 Re: o ZOO 333 19.03.07, 20:55
          Trochę wymyślonych wspomnień z gruby, troszkę nienawiści i już jest wielkie
          Moze to bardziej sprecyzujesz co wymyslone i do kogo ta nienawisc?
          • zoro333 Re: o ZOO 333 19.03.07, 21:02
            >no tu widac twoj rozwoj polityczny.Pogadamy lepiej o marchewce z ogrodkow
            dzialkowych.Moze tam sprawdza sie twoje wiadomosci,bo ja o tym pojecia nie mam.<
            tak się wyraziłeś o mnie, czy tak samo oceniasz tych którzy mają tą samą opinię
            o konwencie pisuarów?
            Pamiętasz wątek wspomnienia?
            • jozefosmenda Mity czy fakty? 19.03.07, 23:04
              Oto co przeczytałem w internetowym wydaniu Trybuny autorstwa Marka Barańskiego:

>>>Ich sukcesy (spisane ze słyszenia): CBA, CBŚ, ABW, AW, ZKW, ZWW, Ziobro,
              Kurtyka, „kurwa, bo ci łeb odstrzelę”, tajna łączność rządowa, nietajna akcja
              Kandahar, Kuraś na cokoły, Waryński do Szlisselburga, autostrady Polaczka, „zero
              tolerancji”, mieszkanie dla każdego, fantastyczne finanse, Rosja u stóp, Kluska
              for everybody, jest gut, a będzie jeszcze lepiej, „manewr gospodarczy”, „partia
              ta sama, ale nie taka sama”, „życie udane, a nie udawane”, „gospodarka,
              głupku”... Że co, że coś pomyliłem, poplątał mi się czas...? Ale tego na pewno
              wcześniej nie słyszałem: „Pani minister z wielkom determinacjom kieruje polskom
              politykom zagranicznom” na kierunku mołdawsko-kaukaskim. „Żeby Polska była
              Polskom”, rzecz jasna.(*)Marek Barański<<<

I sam już teraz nie wiem czy jest "gut" czy "szajs for ewerybody"?
              • jozefosmenda Re:.....fakty! 21.03.07, 12:11
                I następny kamyczek do ogródka:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=59409563&v=2&s=0
                • jozefosmenda Re:.....fakty! 21.03.07, 12:26
                  opinie do tego"kamyczka" przynależą do tego artykułu:
                  dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73498,4002128.html
                  • zoro333 Re:.....fakty! 21.03.07, 19:32
                    Co to wielkie G. nie komentuje.
                    wszystkie znane wielkiemu G sekretarze PZPR nie ukradli nawet jednej tysięcznej
                    co ci przy tym przekręcie. Z budżetu państwa wbrew prawu wydaje się pieniądze
                    na budowę świątyni, a potem okazuje się że to kant. Dla przypomnienia: budowę
                    tej świątyni patronuje prymas Glemp.
                    Ślepy czy go też kantują?

• grzegorz1948 Re Wielki ZOO 25.03.07, 22:12
                      Co to wielkie G. nie komentuje.
                      Jezeli chcesz komentarz to jeszcze musisz piekny ZOO odpowiedziec na moje
                      pytanie.

• Wielkie g...
                      zoro333 21.03.07, 09:38 + odpowiedz

Wielkie G.
                      Dla ciebie specjalnie - Znałem dwóch twoich Kabusów z Pokoju i więcej wiem o
                      Pokoju niż ty.
                      Cieszę się, że dla ciebie też były to piękne czasy.
                      Po raz kolejny jednak – twoje stare, wymyślane pierdoły nikogo nie
                      interesują.
                      Nie kapujesz tego?
                      Mieszasz problemy dnia dzisiejszego z pierdołami z gruby.

• Re: zoro
                      grzegorz1948 21.03.07, 20:53 + odpowiedz

Dla ciebie specjalnie - Znałem dwóch twoich Kabusów z Pokoju i więcej wiem o
                      > Pokoju niż ty.
                      dlöaczego piszesz "twoich".Ja ich znalem jako gnoi a ty?
                      twoje stare, wymyślane pierdoły nikogo nie intere
                      > sują.
                      > Nie kapujesz tego?
                      Moze napiszesz wszechwiedzacy dlaczego mowisz o wymyslanych pierdolach?Czy cos
                      jest nieprawda.
                      Dzien dzisiejszy to wlasnie to ze ci ktorzy wtedy chcieli nami rzadzic pokupili-
                      czy tez wkrecili sie na stanowiska i dalej robia swoja krecia robote.Moze ci to
                      pasuje bo masz z tego korzysc ale spoleczenstwo to nie ty i brena 5 i wasza
                      prywatna kieszen.Ty zoroczek szczegolnie podskakujesz jak wesz na nitce i
                      myslisz zes madry-nawet prowadziles prywatna lustracje mojej osoby.
                      Dzieki takim jak ty zginelo wlasnie tych 23 gornikow na Halembie bo nikt nie
                      chcial wsadzac lapy w sitwe pokomunistyczna rzadzaca w zakladach pracy.Kazdy
                      kto pracowal na kopalni wie dlaczego takie tragedie sie odbywaja bo metody sa
                      stare jak swiat ale wszyscy klepia to co ktos im powie isami dalej maja strach
                      otworzyc pysk.Prokuratorzy jak slyszalem teraz jak i przy wypadku w 1980 sa
                      durniami lub pojecia nie maja o sprawie ktora kieruja(wlasnie moj brat mi
                      opowiadal o przesluchaniach po wypadku w 1990)Jezeli wam wielcy znawcy ten stan
                      rzeczy pasuje to swiadczy tylko o waszej plytkosci i glupocie.
                      Napisz mi najpierw spikolku co myslisz piszac wymyslasz pierdoly.
                      Ale ciekawi mnie ze sie jednak steskniles za mna.
                      Ale naprawde to jest chamku ostatnia odpowiedz na twoja glupote.
                      Poczytaj W "Rzeczpospolitej" z 17.02.07 artykul"PPR w sluzbie gestapo"
                      No ostatni artykul o finansowaniu swietyni"opatrznosci Boskiej" znow przewijaja
                      sie ludzie z SLD.A a chyba o PZPR to juz legitymacje spaliles ale fakty znasz.
                      Ty zoroo blyskasz szabelka , chamstwem i glupota ale moze raz zablysniesz
                      inteligencja aby znow moglbym z toba kontakt nawiazac.
                      • rafalprencel :) 26.03.07, 13:03
                        Jeżeli mogę zabrać głos w dyskusji to co do jednego można się zgodzić, iż bracie chcą sobie zbudować monopol na władze to raz a dwa, nie przebierają w środkach i postępują jak jakieś hunty w Afryce. No ale jakby nie mieli poparcia obywateli to nie byłoby by braci K. przy władzy. Tak sobie myślę, że oni prędzej czy później sami się dobiją przez to co robią.

Podsumowując Pis to jednak nie PZPR ale z demokracją to oni jednak zbyt dużo nie mają wspólnego.
                        -
                        Zapraszam na moją stronę domową: www.prencel.go.pl
                        Stowarzyszenie Młodzi Demokraci: www.smd.org.pl/
                        • grzegorz1948 Re: :)rafalprencel 27.03.07, 01:16
                          OK! To powiedz mi jak mozna inaczej wprowadzac prawo?Czy znow tych malych
                          zlodziejaszkow gonic po ulicy a tych wielkich zlodzieji zostawic w spokoju bo
                          oni moga mi zaszkodzic?Jak to mowili ryba psuje sie od glowy.A moze ktos jest
                          tu na forum ktory lekarzowi nie dal lapowki?I nie dziwie sie bo jak chodzi o
                          zycie czy zdrowie to na pieniadze sie nie patrzy.Znalem nawet wPRL lekarzy
                          ktorzy lapowek nie brali,nie chce tu wymieniac po nazwiskach ale byli tacy i to
                          w wireckim szpitalu czy przychodni kop. Pokoj.Ale bylo ich naprawde niewielu.
                          • rafalprencel Re: :)rafalprencel 27.03.07, 14:37
                            a takie słowo "kompromis" znasz? demokracje cechuje debata czyli ustalanie kompromisu tak aby ani jedna strona nie była usatysfakcjonowana. I wtedy prawo jest wprowadzane tak, że juz jest prawie niezmienialne a po drugie jest dobrze zakorzenione w systemie bo do kompromisu dochodzi się długo czyli bardziej dokladnie się pracuje nad danym aktem prawnym.

Rezultatem braku merytorycznej dyskusji i kompromisu jest kompromitacja legislatorów z Pis, bo okazuje się, że nawet sędziowie TK, którzy zasiadają tam z namaszczenia brati nie zostawiają suchej nitki nad ich "wybitnymi" rozwiązaniami prawnymi. A że posłowanie Pis są marnymi oratorami to można się przekonać słuchając wielu "gwiazd" medialnych tej partii.

No i jak się nie ma w głowie to zawsze się ma pałki policji i togę prokuratorów czyli aparat bezpieki. Dlatego po krótce Pis wprowadza swoje prawo "ogniem i mieczem" bo nie ma merytorycznego uzadanienia ich posmysłów. Przykład wyroku Tk w sprawie madatów samorządowych przecież pokazał, że nie znalazł się ani jeden profesor w całej Polsce, który by się zgodził w interpretacji prawa z nimi. No ale zawsze można powiedzieć, że to spisek wykształciuchów.

Kto nie znami, ten przeciw nam, no nie?

• grzegorz1948 Re: :)rafalprencel 28.03.07, 00:41
                              a takie słowo "kompromis" znasz? demokracje cechuje debata czyli ustalanie komp
                              > romisu tak aby ani jedna strona nie była usatysfakcjonowana. I wtedy prawo
                              jest
                              > wprowadzane tak, że juz jest prawie niezmienialne a po drugie jest dobrze zako
                              > rzenione w systemie bo do kompromisu dochodzi się długo czyli bardziej
                              dokladni
                              > e się pracuje nad danym aktem prawnym.
                              >
                              Kompromis w prawie????????TEGO NAM potrzeba-zeby bogaty dostal w pysk a biedny
                              kare smierci.Jest jednak faktem ze polscy politycy z nowej generacji(oprocz
                              dawnej kadry komunistycznej)znajomoscia retoryki nie grzesza-to ciagle eeeeeeee
                              idzie na nerwy.Ale w ostatecznosci nie liczy sie to co mowia ale to co robia.
                              no ale wezmy stara palestre sedziowska i prokuratorska to sa to z reguly
                              dobrze"zakotwiczeni" starzy wyjadacze ktorzy za pare groszy sa zdolni sprzedac
                              swoja tesciowa.Im to wlasnie nie pasuje ze ktos dobral im sie do ich"dochodow".
                              No i jak się nie ma w głowie to zawsze się ma pałki policji i togę prokurato
                              A tak naiwne pytanie dostales juz palka ze dochodziles swoich praw??W PRL byla
                              to rozmowa zapobiegawcza.A tak naprawde zdarzylo ci sie stanac "oko w oko" z
                              tymi bandytami w mundurach z 90cm palami w rece? jezeli nie to badz szczesliwy.
                  • w36 Re:.....fakty! 22.03.07, 03:40
                    jozefosmenda napisał:

> opinie do tego"kamyczka" przynależą do tego artykułu:

dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73498,4002128.html

Jako ciekawostkę, warto dodać że firma Z. Marciniak, nad którą jak wynika z
                    artykułu, mimo kłopotów z prawem, wyraźnie czyjaś opatrzność czuwa, była też
                    istotnie zaangażowana w temacie zabrzańskiego aquaparku:

zabrze.naszemiasto.pl/wydarzenia/582920.html

Tam, jak przypomnę, radni miejscy wykazali jednak w dobrym momencie rozsądkiem i
                    zablokowali m.in. zastawienie miejskich nieruchomości na tą inwestycję.
                    Tyle dygresji ;)

• jozefosmenda Re:.....fakty! 22.03.07, 10:53
                      Internet to jednak fajna rzecz.Serdecznie dziękuję szanowny W36 za linki:
                      > zabrze.naszemiasto.pl/wydarzenia/582920.html
                      zawiercie.naszemiasto.pl/wydarzenia/710459.html

Sam bym nie znalazł bo czas nie pozwala.
                      Ale do rzeczy.Ten Marciniak to jakiś obrotny "man"!Jak wypadnie oknem to
                      drzwiami wchodzi?
                      Ale czytając te informacje to czy nie można odnieść wrażenia,że wszędzie gdzie
                      budowy,większe remonty czy zakup drogich urządzeń medycznych to mamy do
                      czynienia z rewanżyzmem?
                      • rafalprencel Re:.....fakty! 22.03.07, 19:35
                        kontrrewolucja nadchodzi:):):):)
                        • w36 Re:.....fakty! 23.03.07, 09:19
                          rafalprencel napisał:

> kontrrewolucja nadchodzi:):):):)

Jak już jesteśmy w klimatach rewolucyjnych, pozwole sobie dać linka na
                          rewolucyjną koncepcję RP ver 4. i próby wyjaśnienia dlaczego im tak z tym poszło
                          do d... , przeprowadzoną przez Gadomskiego:

www.gazetawyborcza.pl/1,76842,3977696.html

Bardzo mi się podoba ta analiza, jak i szczególnie używany czas przeszły ;)

• von-cymbergaj Re:....wnioski? 23.03.07, 17:41
                            Czas zastanowić się nad V Rzeczpospolitą!
    • plk7 Re: Pis jak PZPR 18.03.07, 22:24
      Właśnie też mi się wydawało, że to gdzieś widziałem. Zmyliło mnie to, że wtedy
      było czarno - białe.
      • zoro333 Re: Pis jak PZPR 18.03.07, 22:40
        Jak informuje wielkie G. świat idzie z postępem i dzięki 1981 mamy komórki i TV
        kolor.
        A poważnie, co myślicie o występie Ziobry, Gilowskiej i Ministra Zdrowia samego
        prof. Religi. Bo jako lekarz to spoko, był dobry, ale jako propagandysta
        pisuarów???
        Ziobro mnie przestraszył, jeszcze się trzęsę..
        Dorn był wspaniały. Poinformował wszystkich, że nawet ci co są przeciwko
        pisuarom to i tak ich poprą choć jeszcze o tym, nie wiedzą.
        Dobre!!!! Wszyscy popieramy Kaczorów choć jeszcze o tym nie wiemy. Kiedy się
        dowiemy?
        W obozach pracy?

• jozefosmenda Re: Pis jak PZPR 18.03.07, 23:43
          >>>zoro333 napisał:
          > Jak informuje wielkie G. świat idzie z postępem i dzięki 1981 mamy komórki i
          TV kolor.
          > A poważnie, co myślicie o występie Ziobry, Gilowskiej i Ministra Zdrowia....<<<

Niestety nie oglądałem więc nie umiem się ustosunkować.
          Ale to i tak niczego nie zmieni pomimo komórek i TV kolor!
          A szkoda.
      • w36 Re: Pis jak PZPR 19.03.07, 05:06
        plk7 napisał:

> Właśnie też mi się wydawało, że to gdzieś widziałem. Zmyliło mnie to, że wtedy
        > było czarno - białe.

No faktycznie, ale teraz taka moda na kolorowanie starych filmów "remejki" czy
        sequele różnej wielkiej klasyki. A trzeba przyznać że w tym co wczoraj
        widzieliśmy, klimaty epoki zostały oddane bardzo wiernie pomimo że część
        zawodowych aktorów miała dużą przerwę w swej działalności artystycznej. Pzpr jak
        żywy ;)

W latach pięćdziesiątych u nas na Wawlu w czasie obchodów pierwszomajowych jeden
        z szefów rudzkiej PZPR (Moric?) wykrzykiwał w swoim przemówieniu fajne hasło:
        "Zwyciężyliśmy, jesteśmy zwyciężeni".
        Pamięta ktoś?

• robot001 Re: Pis jak PZPR 19.03.07, 07:52
          I jeszcze Rosiewicz, jak za starych dobrych czasów. Strój ten sam z występu
          przed Gorbaczowem.
          pisiki jak pisiki, dużo kłamstw i obietnic.
          Do Ludwika Dorna: Nie popierałem i nie będę popierał Ciemnogrodu w waszym
          wykonaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka