Dodaj do ulubionych

male brazowe

16.10.10, 09:24
Co to? Cholerstwo wraza regularnie co pare miesiecy. Wyglada jak maly, brazowy zuczek nie przekraczajacy wielkascia 1 mm. Lata. Pierwszy raz zaleglo sie w szfce oszklonej, w kufecie. Potem to juz kuchnia. Ostatnio znow mi latalo, wiec porzadkuje szafki i skubisko bylo w herbacie owocowej (to rozumiem) oraz w sodzie - czy slyszalyscie o robakach lubiacych sode???????????
Co to jest i jak sie moge tego pozbyc na stale? Chyba byl o tym watek, ale pod czym go znalezc?
Obserwuj wątek
    • bachula_gr Re: male brazowe 16.10.10, 10:20
      moze tutaj znajdziesz jakas podpowiedz?
      forum.gazeta.pl/forum/w,26121,101565936,,Za_co_nie_lubicie_Grecji_.html?v=2&wv.x=1
      • koxanaki Re: male brazowe 16.10.10, 11:28
        Dzieki bachula, ale to nie to. Moj robak jest taki naprawde zukowaty, skrzydel nie widac, a ten z zalinkowatego zdjecia to taki muchowaty bardziej. No i moj ubran nie je tylko spozywke. A i ludzi gryzie jak mu sie napotocza tongue_out
        • bachula_gr Re: male brazowe 16.10.10, 11:48
          To dawaj fotke, bedziemy tropic kto zacz.
          • bachula_gr Re: male brazowe 16.10.10, 11:49
            W temacie zwierzatek-zyjatek naszych kochanych domowych wczoraj usmiercilam jesiennego skorpiona a na drodze mialam przyjemnosc z wezem czy inna zmija. Moze dlatego w szfkach kuchennych mam spokoj? wink
    • ana_mama_patrycji Re: male brazowe 16.10.10, 14:37
      Ja tez to cholerstwo mialam, to jest takie jakby suche prawda ??

Ja kupuje sobie w Polsce płytke www.superkoszyk.pl/product-pol-882-GLOBOL-Plytka-do-Zwalczania-Owadow.html i pomaga . Obym nie pochwaliła ;/
      • mamalal-ka Re: male brazowe 16.10.10, 16:44
        Ania świetna ta płytka ! A gdzie to się umieszcza - nakleja ?
        Używam takiej nalepki ...ale ona jest na mole spożywcze.
        • ana_mama_patrycji Re: male brazowe 16.10.10, 19:48
          Ta płytka ma taki mini stojaczek i tam sie to wkłada, ja z racji wszędobylskiego i ciekawskiego Dominika płytkę postawiłam w kuchni u samej góry na szafkach.
    • margarita6 Re: male brazowe 16.10.10, 20:09
      Ja kiedys pislalam,ze mam mole ,ale to nie byly mole a wlasnie ten robaczek,co to fruwa i zalega sie w kuchni.U mnie byl i w herbacie i w papryce ostrej czerwonej i w pieprzu ziolowym zamknietym w sloiczku.
      Ja wyrzcilam wszystko w czym znalazlam ,szafki pomyte woda z octem,wszystko pozamykane w sloiczkach .Narazie mam spokoj,ale wiem ,ze moze znowu sie pojawic. Duzo ludzi ma w Atenach doczynienia z tym czyms...kurcze zapomnialam jak sie to nazywa po grecku.
      • annielika Re: male brazowe 18.10.10, 10:37
        U mnie tez od czasu do czasu sie zalega, to to co wyglada molowato. Ja zawsze wyrzucam wszystko, gdzie sie zaleglo, myje tak jak margarita octem, i kupuje za kazdym razem wiecej szklanych sloikow, puszek. A zalegaja sie zawsze, jak juz sobie odpuszczam przesypywanie wszystkiego do sloikow, i zycie w poczuciu, ze juz to to wyplenilam...
    • rene1231 Re: male brazowe 16.10.10, 23:10
      koxanaki napisała skubisko bylo w herbacie owocowej (to rozumiem) oraz w sodzie
      > - czy slyszalyscie o robakach lubiacych sode???????????
      Sode??A wody im dałaś??Ponoś soda na zgage pomaga i biedaczki musiały sie wyleczyć z niej smile W bardziej chłodne dni to i herbatki owocowej sie chcesmile
      Moje france to jakieś takie nerwowe były i melisane w saszetkach zaatakowały.Od tamtej pory przechowuje wszystko w szczelnie zakręconych plastykowych słoikach.Mam spokój,ale jak długo ???kto to wie ??
    • koxanaki Re: male brazowe 17.10.10, 09:06
      Bachula o zdjecie bedzie trudno, bo wczoraj wybilam znalezione siedliska i potem juz nie widzialam nic fruwajacego. Jak mi sie znow zalegnie (oby nie!) to nawet trzy fotki podesle wink
      Aniu tak takie male suche zuzki. Ta plytaka wyglada na rewelacyjna ona jest do stosowania poza szafkami czy mozna w szafce umiescic? Nie szkodzi produktom spozywczym? ....i bym od razu wytepila moje rybiki w lazience....ale sie rozmarzylam....wink
      • bachula_gr Re: male brazowe 17.10.10, 09:17
        koxanaki napisała:
        > Ta plytaka wyglada na rewelacyjna ona jest do stosowania poza szafkami czy mozna w szafce umiescic?

Plytka jest rewelacyjna, znam jeszcze z Polski ale nie moze byc na takich malych zamknietych terytoriach jak szafka. Musi byc otwarta przestrzen z mozliwoscia wietrzenia, ja stawialam na kuchennych szafkach albo w kacie. I z tego co pamietam nie w pomieszczeniach gdzie przebywaja male dzieci?
        • koxanaki Re: male brazowe 17.10.10, 09:32
          aaaaa na to zonk, bo moja dwojka taka jeszcze slabo wyrosnieta sad
      • ana_mama_patrycji Re: male brazowe 17.10.10, 20:59
        W szafce nie moze byc ta płytka, musi byc przewiew, ja mimo małego płytke wystawiam bo mam duzą przstrzen i wieczne przeciagi. wolę płytkę niz robactwo.
        • izka7790 Re: male brazowe 18.10.10, 11:22
          Aniu a w jaki sposób działa ta płytka?
          Czy zamawiałaś ją tutaj z Polski czy kupowałaś będąc w Polsce?
          • ana_mama_patrycji Re: male brazowe 18.10.10, 15:37
            Zawsze z Polski sobie przywożę albo do paczki mi mama wrzuca wink Płytka chyba wydziela jakis zapach którego te gadzielstwa nie lubią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka