mamalal-ka 11.11.10, 14:28 Przykro mi się zrobiło jak o tym usłyszałam w greckich wiadomościach... www.inews.gr/96/synelavan-stin-polonia-ti-dolofono-tou-zouganeli.htm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebiak Re: morderstwo na Mykonos 11.11.10, 16:07 Nic nie rozumiem, ale widzę słowa Polonija - qrczaki, może któraś Dobra Dusza w wolnej chwilce choć w dwóch zdaniach po polsku napisze? Bo aż się boję, że coś w związku z Polską/Polakami Odpowiedz Link
bebiak Re: morderstwo na Mykonos 11.11.10, 21:27 Już dzięki: Pendeli, dziękuje bardzo Okropne samo w sobie - i jeszcze do tego Polacy Odpowiedz Link
morita11 Re: morderstwo na Mykonos 12.11.10, 06:36 Glosno o tym bylo i w prasie i w tv. Strach sie bac jak sie ma pieniadze. Ledwo je podjal z banku juz go wykonczyli. Ciekawe jest to,ze ta kobieta w kazdej gazecie inny wiek miala A tak swoja droga to co oni mysleli? ze wyjada do Polski i beda za te kase zyc jak paczki w masle?? Odpowiedz Link
orangewomen Re: morderstwo na Mykonos 12.11.10, 09:34 Tez mi sie przykro zrobilo - i zaraz pomyslalam, no to piekna reklame nam tu robia w Grecji, bo dotad zawsze spotykalam sie z samymi pochlebnymi opiniami na nasz temat, jesli ktos dowiadywal sie, ze jestem z Polski, to zaraz same komplementy, ze my to tacy dobrzy ludzie, itp. No, ze juz nie wspomne, jak sam czyn w sobie jest okrutny nizaleznie kto by sie go dopuscil! Odpowiedz Link
bachula_gr Re: morderstwo na Mykonos 12.11.10, 16:47 ciekawe jak wyglada 1 mln euro w gotowce? Odpowiedz Link
rene1231 Re: morderstwo na Mykonos 14.11.10, 11:46 Też jestem ciekawa jak wygląda taka suma. Para z Tarnowa zamordowała greckiego biznesmena 2010-11-13 (Αυτή είναι η πολωνέζα χορεύτρια που φέρεται να δολοφονήσε τον Δ. Ζουγανέλη Oboje przed trzydziestką, niepozorni mieszkańcy Tarnowa. Niedawno wrócili z wakacji w Grecji. Nikt nie podejrzewał, że miesiąc temu dokonali brutalnej zbrodni, dzięki której wzbogacili się o wielkie pieniądze. Para pojechała do Grecji w październiku. Tam wzięli udział w napadzie na greckiego biznesmena. Mężczyzna został zabity, a z jego sejfu bandyci zrabowali milion euro. Tropy śledztwa prowadzonego przez grecką policję doprowadziły funkcjonariuszy do Tarnowa. Na początku listopada tarnowska jednostka policja otrzymała europejski nakaz aresztowania dwójki mieszkańców. - Policjanci zatrzymali kobietę i mężczyznę w ich mieszkaniu. Funkcjonariusze musieli zachować szczególną ostrożność, bo posiadali informacje, że para była zaopatrzona w ostrą broń. W ich mieszkaniu znaleziono 170 tys. euro, prawdopodobnie pochodzące z napadu w Grecji - relacjonuje Michał Kondzior z zespołu prasowego małopolskiej policji. Zatrzymani trafili do aresztu. Tarnowskie organy ścigania rozpoczną procedurę zmierzająca do ich przekazania do Grecji. Według policji greckiej cały napad na biznesmena Mimi Zouganeli zorganizowała 28 letnia Polka pracująca w clubie nocnym na wyspie Mykonos. Ona właśnie w okresie 2004-2007 tutaj poznała Mimi Zouganeli. Odpowiedz Link
morita11 Re: morderstwo na Mykonos 14.11.10, 14:40 Renata ten artykul jest beznadziejny i tak jakby nie ma wiele wsponego z tym co sie stalo. Ot taka pusta relacja i na dodatek niepelna. Odpowiedz Link
rene1231 Re: morderstwo na Mykonos 14.11.10, 15:16 Ja tylko skopiowałam to ze strony www.polonos.com Odpowiedz Link
bachula_gr Re: morderstwo na Mykonos 14.11.10, 16:12 Morita, zamiast krytykowac dawaj- po sasiedzku- jakies wiarygodne kawalki. Odpowiedz Link
morita11 Re: morderstwo na Mykonos 14.11.10, 17:40 Baska tych plotek tyle chodz,ze ja sie nie odzywam bo ludzie jak to ludzie, dodaja swoje. Ale ja nie rozumie o co chodzi w tym artykule,ze oni niby na wakacje przyjechali. U nas sie mowi,ze okolo 40 letnia polka i pracowala u niego i z nim byla, tu nie ma konkretow i,ze niby wyjechala na wakacje do polski a byla tylko w Atenach. cdn Odpowiedz Link
mikrula Re: morderstwo na Mykonos ..c.d. 27.11.10, 14:39 znaleziony artykuł www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&artid=1295240&catID=16 Odpowiedz Link
lilalo1972 Re: morderstwo na Mykonos ..c.d. 30.11.10, 11:49 www.express.gr/news/ellada/382079oz_20101112382079.php3 szkoda, bo do tej pory Grecy mieli duze zaufanie do Polakow i cenili nas za nasza uczciwosc! Z pewnoscia ta cala historia wykreuje siec podejrzen w stosunku do ludzi, ktorzy na to nie zasluguja. A Grecy kochaja stereotypy i wlasna ksenofobie..wiec Polakom w Grecji, w pewnych srodowiskach nie bedzie latwo. To tak jak z Niemcami...nigdy tego nie zapomne jak przy pierwszym spotkaniu pewien Niemiec jedyne co mial do powiedzenia to to, ze Polacy kradna samochody i sugerowal, zeby w mojej obecnosc wszyscy sie pilnowali! Przykre doswiadczenie i zero szans tlumaczenia sie....bo jak tu obalic stereotyp? lilalo1972 Odpowiedz Link