22.02.11, 21:11
Czesc Dziewczeta.Wpisywalam sie tu jakis czas temu na liste nowych forumowiczek,ale nie bylam odtad zbyt aktywna.Szczerze mowiac to czasu mam strasznie malo ostatnio,bo po rocznym urlopie macierzynskim wlasnie wrocilam do pracy. Ja jeszcze nie w Grecji,na razie w Irlandii,ale juz wlasciwie zaczynamy sie pakowac. Mam pytanie i prosbe zarazem do tych z Was,ktore moge powiedziec mi pare slow o tym jak sie zyje w Kalamacie. Tak sie zlozlo, ze byc moze to tam bedziemy mieszkac, wlasciwie to decyzja nalez od nas i mozemy wybrac jakiekolwiek miejsce ,ktore z roznych powodow najbardziej nam pasuje no i wlasnie wyglada na to,ze ta Kalamata nam pasuje. Ja ososbiscie nigdy tam nie bylam, ale nawet jak pojade,to przeciez od razu nie wyczuje jak sie tam zyje,czy ludzie zyczliwi, jake sa zalety jakie wady.Przede mna bardzo powazna zyciowa decyjzja,wiec mam nadzieje ze zrozumiecie moja prosbe. Jak sie nikt nie odezwie to ja tu i tak wroce i sie bede udzielac,ale juz w innych tematach. Pozdrawiam z Dublina.
Obserwuj wątek
    • bachula_gr Re: Kalamata? 22.02.11, 22:55
      Jak Kalamata to do Szefowej* trzeba uderzyc.

*- sylwialew
      • annagno Re: Kalamata? 23.02.11, 21:33
        Do Szefowej mowisz?Ufff...No coz, to uderze delikatniesmile Dzieki Bachulasmile
    • sylwialew Re: Kalamata? 24.02.11, 11:11
      ehhhh nie wiem od czego zacząć smile Kalamata jest pięknym miejscem i gdybym miała ponownie wybierać na 100% Kalamatę bym wybrała.Co do ludzi??? jak wszędzie są lepsi i gorsi zależy jak trafisz,z polakami jak to nasi rodacy na obczyźnie jeden drugiemu oczy wydłubać heheheehehe ale są wyjątki jak moje przyjaciółki które uwielbiam smile.Zalety?? w Kalamacie wszędzie jest blisko do sklepów,na kaffffkę czy na plażę wady???? że kest tak daleko od Polski wink żartuje chyba nie ma.
      Jak coć sobie jeszcze przypomnę do napisze a Ty jak masz jakieś konkretne pytania to wal,jak nie tu to na maila

Pozdrawiam i całuje moje POLKI W GRECJI I NIE TYLKO
      • annagno Re: Kalamata? 25.02.11, 19:26
        Oh Sylwio, bardzo Ci dziekuje za odpowiedzsmile Ja wiem, ze moje pytanie takie enigmatyczne bylo i w sumie dobzre mi odpowiedzialas, ze sa ludzie i l ludziska,jak wszedzie. Ja sama nie cierpie uogolnien.A co do Polakow na obczyznie to zdanie mam podobne niestety,bo pomimo ze nie w Grecji to jednak na obczyznie mieszkam i widze jak to wyglada, wiec sama przyjaciol wsrod Polakow nie mam, nie z wyboru bynajmniej, po prostu jakos tak mi nie po drodze.Zapytalam o kalamackie klimaty,bo nawet moj maz, rodowity Grek,ale z Aten, ma watpliwosci co do , znow generalizujac niestety, mentalnosci ludzi z poludnia Grecji. Pewnie wiesz co masz na mysli. I chodzi mu nie tylko o siebie,ale i o mnie, obca, jak tam sie zadomowie, jak przyjma mnie ludzie itp.obawy. Nie wiem, czy zdecydujemy sie ostatecznie na Kalamate, ale jesli tak to dam Ci znac i pozwole sobie uderzyc na maila jakby co.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka