bachula_gr Re: Nasze dzieci cd 06.09.07, 22:36 Efekt dzisiejszej popoludniowej sesji z farbami, dwulatka i szablonem z ksztaltami..... kolko, trojkat i krawat PS- pomijam nowy ozdobny akwarelowy desen na stole Odpowiedz Link
sylwialew Re: Nasze dzieci cd 06.09.07, 23:54 Po naszej wczorajszej sesji z farbkami do malowania paluszkami na stole została piękna tęcza.A ja z Lenka godzinę siedziałyśmy w wannie woda??? we wszystkich kolorach.Dzisiaj przyniosłam plastelinke i jutro bedzie dobra zabawa.Moze zrobimy krawat Odpowiedz Link
babycool Re: Nasze dzieci cd 09.09.07, 11:05 Moj Ariel chodzi Zaczal 3 dni przed roczkiem, i lazi juz od miesiaca wprawiajac nas w zachwyt i przerazenie jednoczesnie. Poza tym przybija piatke i daje calusa otwarta paszcza Jakos sam sie nauczyl. No i ma malusio wloskow co bardzo sie uwidacznia na tle kudlatych greckich dzieciaczkow Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Nasze dzieci cd 19.09.07, 08:48 Wkroczylismy w etap rozowo-wrozkowo-ksiezniczkowo-barbowy, za sparwa pieciolatki wtopiona cala blizsza i dalsza rodzina. Efektem nagromadzenia lektur na w/w tematy jest poszerzenie slownictwa i teksty typu: - Christina podaj mi swoja DLON, bedziemy sobie tanczyc.... - mamo, kiedy nam przygotujesz jakies POZYWIENIE, jestesmy glodne.... Odpowiedz Link
babycool Re: Nasze dzieci cd 02.10.07, 14:09 Mowia Wasze skarby przez sen? Moj wlasnie zaczal ... Kilka dni temu w srodku nocy slysze radosne i wyrazne TATA, zagladam do lozeczka a dziecie pograzone w glebokim snie. Nastepnej nocy dziecie przemowilo w swoim wlasnym na razie nie znanym mi jezyku. A dzisiaj w nocy, jako, ze sie bardzo rzucalo i kwiczalo (sprawka dolnych wyzynajacych sie czworek) spalo z mamusia, a tatus powedrowal na kanpe bojac sie dostac kopniaczka w nos (juz pare razy dostal,hehehe). No i dziecie zasnelo obok mami, a po chwili slysze piekne BRUUUUMMMMM z jego usteczek Smialam sie,ze hej. Ciekawe co sie sni takim smarkom Odpowiedz Link
sylwialew Re: Nasze dzieci cd 02.10.07, 18:05 No to teraz wyobraź siebie dwoje dzieci gadających przez sen każdy o swoich przeżyciach ahaahhaahh to jest dopiero ubaw Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Nasze dzieci cd 03.10.07, 10:24 a moje mlodsze dziecko jest na etapie ciaglego zaczepiania znajomych (!!) dzieci tekstem: Πώς σε λένε, Κατερίνα/Σοφία/....? ps- to cos jak w tym dowcipie: "po stawie plywa, kaczka sie nazywa?" Odpowiedz Link
ana_mama_patrycji Re: Nasze dzieci cd 03.10.07, 11:34 Patulka robi ostatnio to samo Bacha. Ciagle zaczepia dzieci i pyta pos se lene po czym milknie bo nic wiecej nie umie. AaAA jeszcze ase me i figie - radzi sobie Obaczymy jakie teksty zacznie z przedszkola przynosic. Odpowiedz Link
babycool Re: Nasze dzieci cd 03.10.07, 20:51 No to sie przyznam Ariel za Chiny Ludowe nie chcial pokazac gdzie ma oczko, nosek itd. Ale mam wrazenie, ze dobrze wiedzial o co chodzi bo robil psotna minke. Olewal mame totalnie. Az kilka dni temu zuwazyl, ze ma siusiaka Postanowilam wykorzystac fascynacje i dziecko pieknie pokazuje gdzie ma siusiaka. Tak sie rozbujal, ze dzisiaj rano nauczyl sie pokazywac paluszki u nozek )) Moze sila rozpedu pokaze to oczko i nosek? Odpowiedz Link
ana_mama_patrycji Re: Nasze dzieci cd 03.10.07, 11:37 Pierwsze dni byly dosc trudne pod wzgledem wstawania do przedszkola rano. Poprosilam wiec Patrycje zeby to ona mnie rano obudzila. Budzik dzwonil i dzwonil ja uporczywie spalam, nagle Patrycja krzyczy mamo pobodka wstawaj idz zrob kakalko a ja sobie jeszcze pospie. Powalila mnie Odpowiedz Link
ana_mama_patrycji Re: Nasze dzieci cd 05.10.07, 11:27 Musze sie wam pochwalic jaka jestem dumna z Patuli. Wczoraj byl w przedszkolu pan dentysta i pati jako pierwsza ustawila sie do badania i byla zachwycona Zobaczymy jak bedzie wygladala wizyta w gabinecie. Oby tak samo. A wlasnie czy fluoryzacja to konieczna koniecznosc. Pan dentysta zalecil i sie wybieramy. p.s. pati jest tak zachwycona przedszkolem ze kiedy przychodze o 15.30 ona mowi co tak wczesnie po mnie przyszlas?? Odpowiedz Link
babycool Re: Nasze dzieci cd 13.10.07, 19:26 Godz. 6.30 w okolice zajezdza smieciara i zdarza sie, ze Ariel ma juz wtedy plytki sen i slyszac ja zaczyna szalec bo chce na nia patrzec. Tak tez bylo dzisiaj. Wzielam go do naszego lozka i zasnal. Godz. 7.30 budzi mnie i meza odglos malpki ... otwieramy niechetnie oczy ... Ariel lezy miedzy nami i z wielkim usmiechem myzia sie raczkami po glowce i wydaje malpi odglos. No i czy dzien moze zaczac sie piekniej? Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Nasze dzieci cd 19.10.07, 19:59 Usiluje minac moja dwulatke a ona zachodzi mi droge i taki tekst: "Stac w imieniu prawa!" PS- dla niewtajemniczonych w kreskowki dla dzieci => to tekst Pana Ploda - policjanta z bajki o Noddy'm ) Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Nasze dzieci cd 08.01.08, 10:13 Moja 2.5 latka (stuknelo wczoraj): - mamo, pobawimy sie w krolewny? - pobawimy - to ja bede Rosella a Ty NASZA wysokosc Odpowiedz Link