Dodaj do ulubionych

jesienne infekcje

29.09.09, 22:53
Jak sobie radzicie z infekcjami złapanymi podczas leczenia boreliozy?

Mnie właśnie taka dopadła i nie wiem co zrobić. Biorę duże dawki abx, więc podejrzewam, ze nie jest to infekcja bakteryjna, tylko wirusowa. Pracuję w szkole,a tam łatwo taką złapać. Objawy są przeziębieniowe z katarem i bólem zatok. Leukocyty mam obniżone i organizm nie broni się jak należy, z tego powodu boję się szczególnie nadciągającej grypy.

Może ktoś z Was ma jakiś wypróbowany sposób lub lek, który można łączyć z abx (tyni,duomox,rolicyn,biseptol). Biorę też nystatynę i ketokonazol.
Będę wdzięczna z rady.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • patria5 Re: jesienne infekcje 30.09.09, 08:10
      infekcję wirusową grypopodobną najlepiej byłoby przeleżeć w łóżku smile
      ciepła herbatka i kilka dni odpoczynku... hmmm... marzenia....
      jak trzeba być "na nogach" to można się wspomóc np. Gripexem
      ( taką inf uzyskałam niedawno od lekarza forumowego, bo też mnie męczył jakiś wirus)
      • kleszczorak Re: jesienne infekcje 30.09.09, 19:51
        U mnie zadziałał olej lniany Budwig zmiksowany z białym serem.
        Czasami nie chce mi się miksować i biorę serek wiejski z Piątnicy.
        Dobrze łączy się z olejem i nawet smakuje. Dodaję także trochę jogurtu a czasami
        ząbek czosnku.

Miałam już kontakt z osobami chorymi. Kiedyś łapałam wszystko. Teraz jest dobrze
        i niech tak zostanie.
        • reni5553 Re: jesienne infekcje 30.09.09, 20:28
          ciepła kołdra+czosnek+(jeśli to możliwe) zwolnienie lekarskie na kilka dni
          właśnie w tej chwili walczę z przeziębieniem w ten właśnie sposób
          • hedwig1 Re: jesienne infekcje 30.09.09, 20:36
            mnie pomagała zawsze taka miksturka
            -czosnek
            -cytryna
            -miod
            podobno w rownych czesciach ,ale ja na to nie zwracałam szczegolnej uwagi.
            zaden z tych składnikownie moze zaszkodzic.
            zycze wyzdrowienia

• ter69 Re: jesienne infekcje 01.10.09, 21:56
          Twarożek zmiksowany z olejem lnianym i jogurtem jem codziennie od początku
          mojego leczenia. Chyba sięgnę po ten gripex, choć nie wiem gdzie go wcisnę, do
          napiętego już grafiku zażywania leków.Dziękuję wam za rady. Pozdrawiam!
          • tomiro_999 Re: jesienne infekcje 01.10.09, 23:20
            a mnie na antybiotykach nigdy nic nie zlapalowink
            • marzena1963 Re: jesienne infekcje 02.10.09, 13:34

Mnie też nie łapie, ale nie łapało mnie też przed leczeniem. Prawie nic mnie nie łapie... poza kleszczem i boreliozą smile

Grypa, to wirusy - czyli zupełnie z innej beczki niż nasza. Powikłania pogrypowe leczy się antybiotykami, ale to nam chyba nie grozi za często, choć zdarza się.

Od lutego pracuję w szkole - ok 300 osoó na codzień - inni mają infekcje górnych dróg oddechowych a ja nadal mam spokój.
              No i gdzieś czytałam, że ponoć Viregyt, który zwykle bierzemy osłabia działanie wirusów.
              W razie czego też proponuję zacząć od czosnku i ciepłego łóżeczka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka