mate3k 04.10.09, 11:05 Witam! Czy moglibyscie mi napisac, jakie sa mozliwosci diagnostyczne Chlamydii (tzn. jakie badania mozna wykonac) Dziekuje bardzo za odpowiedzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zazule Re: Chlamydia pneumonia - badania 04.10.09, 11:31 kliknij moja sygaturke to sie dowiesz, to ten drugi link, chociaz pierwszy tez polecam Odpowiedz Link
mate3k Re: Chlamydia pneumonia - badania 04.10.09, 11:47 Zuzale, Wyglada mi na to, ze chlamydia daje identyczneobjawy jak BB Co mozna powiedziec o + w IgG ? Co dalej sprawdzac ? Wiesz moze, czy CPN moze dawac objawy skorne ? Dziekuje Odpowiedz Link
zazule Re: Chlamydia pneumonia - badania 04.10.09, 12:25 tez moze dawac,ale myko tez moze, testy to iga igg i igm metosa Elisa mozna robic, niektorzy uwazajq ze IGM nie ma sesnu ale dosw uczy ze rózne z tym bywa , dr Tomasz W robi podobno tez WB na cpn wiec moze tez wato ale testy ogolnie nie sa za dobre, pcr z krwi bym napewno sobie odpuscila. pozdr zaz Odpowiedz Link
mate3k Re: Chlamydia pneumonia - badania 04.10.09, 12:30 A IgG na poziomie 29 przy normie do 21 moze o czyms swiadczyc ? Co myslisz otych objawach skornych ? Odpowiedz Link
zazule Re: Chlamydia pneumonia - badania 04.10.09, 14:26 moze swiadczyc o wszystkim a moze tez o niczym - duza ilsoc chorych na cpn bedzie mial przeciwciałw normie. Zaobcz czy masz rekacje na NAc. zmiany skórne nie wiem bo nie mam - wiem tylko ze moga byc jakies wysypki, rumnenie czy cos tam jeszcze. Odpowiedz Link
mate3k Re: Chlamydia pneumonia - badania 04.10.09, 14:46 ostatnie pytanko po 1 miesiacu tetra+azytr+tini - brak herxow ... moze sie zdazyc ? Odpowiedz Link