Dodaj do ulubionych

surowiec kapsulkowy

06.09.10, 11:38
zapoznaje sie z niecierpliwoscia z tym wszystkim w miare moich mozliwosci intelektualnych i ciagle mam wiele pytan , niestety . nie mam sily wszystkich ewentualnych informacji wygrzebac z takiej ilosci watkow.
czy np. jogurt naturalny mozna jesc blisko abx , czy trzeba zachowac przerwe , jezeli tak to nie bardzo rozumiem dlaczego.
Obserwuj wątek
    • blusia-1 Re: surowiec kapsulkowy 06.09.10, 11:42
      no nie ! big_grin pierwszy wpis mial byc dokladnie o kapsulkach , a zaczelam od innego nurtujacego mnie pytania. jestem niewyspana,

Czy mozna miec uczulenie na kapsulki. Przypuszczam , ze mi nie sluza.
      najlatwiej te ziola brac w takiej formie ... ciekawa jestem jak z ty jest u Was ?
    • szafirek_80 Re: surowiec kapsulkowy 06.09.10, 12:23
      blusia-1 napisała:

> > czy np. jogurt naturalny mozna jesc blisko abx , czy trzeba zachowac przerwe ,
      > jezeli tak to nie bardzo rozumiem dlaczego

Tak jak i probiotyki, jogurty naturalne jemy najlepiej ok. 2 godziny po antybiotyku lub przed nim. Antybiotyk zabija bakterie, także te dobre, więc jogurt to dodatkowa dawka dobrych bakterii. Pozdrawiam smile
      • blusia-1 Re: surowiec kapsulkowy 06.09.10, 12:30
        o dziekuje kochana , przeciez to logiczne .
        smile pozdrawiam.
        • dx771 Re: surowiec kapsulkowy 06.09.10, 13:34
          Jezeli nie służą ci kapsułki żelatynowe to możesz spróbować pakować zioła w "Kapsułki skrobiowe" używane przez apteki do pakowania leków robionych np. rozmiar "5" lub wieksze "6".
          • blusia-1 Re: surowiec kapsulkowy 06.09.10, 14:19
            dzieki bardzo za istotna informacje.
            nawet nie wiedzialam ,ze takowe sa smile
            pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka