ittaa 14.09.10, 23:15 Czy ktoś stosował Artemisie, jesli tak to skąd sprowadzić kapsulki, jaka jest cena i ile jest w opakowaniu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepefresh Re: artemisia 14.09.10, 23:34 artemisia annua kupujesz na i.herb.com masz tam nalewki oraz tabletki ,nalewka jest lepsza,lepiej sie wchłania. www.iherb.com/Herb-Pharm-Artemisia-Annua-1-fl-oz-29-6-ml/12681?at=0 www.iherb.com/Allergy-Research-Group-Nutricology-Artemisia-100-Veggie-Caps/3414?at=0 Odpowiedz Link
great.blondino Re: artemisia 15.09.10, 01:55 z tego co wyczytalem na lyme.net zaden amerykanski LLMD nie stosuje nalewek, nie sadze tez zeby ktorys z polskich LLMD stosowal nalewki. a co do formy bardziej polecany jest Artemisinin (skoncentrowany, pewny i wygodniejszy), a dokladnie ten uznawany za jeden z najlepszych: www.iherb.com/Allergy-Research-Group-Nutricology-Artemisinin-90-Veggie-Caps/4389?at=0 sam lykalem przez 3 miesiace. O efektach nie napisze bo specjalnie babesiowych objawow nie ma, w zadnych badaniach mi babesia nie wyszla, ale jako ze lykam Bactrim doszedlem do wniosku ze dolaczenie Artemisininu i przeleczenie sie protokolem babesiowym nie zaszkodzi. Odpowiedz Link
pepefresh Re: artemisia 15.09.10, 20:35 Przeciętnie zioło zawiera około 1% olejku. Należy jednak pamiętać, że surowiec mający poniżej 0,5% olejku jest mało wartościowy. Rozdrabnianie, mikronizowanie powoduje szybkie ulatnianie się olejku.Także tak naprawdę świeże zioło zalane alkoholem jest najbardziej aktywne zanim olejki wyparują,więc oba przypadki nie są aż tak wartościowe jak świeże zielsko. Odpowiedz Link
blusia-1 Re: artemisia 16.09.10, 12:29 nie wiem dlaczego , ale mialam w glowie bylice boze drzewko , a tu chodzi o annue ... rosnie gdzie to w polsce ? Odpowiedz Link
gilmijar_dwa Re: artemisia 19.10.10, 12:07 to akurat to samo- annua (znaczy jednoletnia). Jest to bylica. Swieże zielsko poleca Buchner/ Odpowiedz Link
ittaa Re: artemisia 16.09.10, 14:35 Jaka jest cena przesyłki, czy to są jakieś duże pieniądze? I ile się czeka . dzięki za odp.- pozdrawiam ita Odpowiedz Link
ittaa Re: artemisia 17.09.10, 16:58 juz wiem. A trzebabylo uczyć się języków, no nie !!! Odpowiedz Link
ewa.sm-borelioza Do Pepefresh 19.02.11, 16:53 Witaj, Wiem, że jesteś dość obeznany w kwestii ziół. Czy wiesz jak dawkować Artemisie w kroplach (myślę o uderzaniu w babesię)? Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link