Dodaj do ulubionych

przerwa w abx?

08.10.10, 21:18
Leczę się już 2 lata i 3 miesiące. Przez ostatnie miesiace nie miałam zauważalnej poprawy ani pogorszenia. Być może winna jest temu grzybica? Mam teraz mieć przerwę w abx i boję się, że mój stan się pogorszy. Szczególnie boję sie o pamięć. Czy ktoś kto miał taka przerwę może powiedzieć czy na flukonazoli i innych środkach odgrzybiających stan sie nagle pogorszył? Jak długo u was trwała taka przerwa?
Obserwuj wątek
    • kkkkk4 Re: przerwa w abx? 08.10.10, 22:01
      U mnie przerwa mimo ketokonazolu spowodowała straszne pogorszenie i okropny nawrot choroby. Nie przerywaj leczenia na dłuzej niz to konieczne. Najlepiej zostań na chociaż jednym anybiotyku. Chyba że jesteś pewna że to juz tylko grzybica. Jak masz njamniejsze podejrzenia że bb wciaż żyje to bądź ostrożna bo mozesz wiecej stracić niż zyskac. Czasem po dlugiej stagnacji w leczeniu nagle coś rusza.
      • tajtaja Re: przerwa w abx? 09.10.10, 12:41
        myślę, że gdybyś się dobrze przygotowała do oczyszczeni organizamu i szybciutko wdrozyła agresywne czyszczenie, to jest szansa, ze objawy nie powrócą, a jęsli powrócą to na kótko.....

piszę z własnego doświadczenia, a w zasadzie doświadczenia mojej córki:
        po odstawieniu abx (wszystkich) w ciąg 1 miesiaca wróciły objawy (nie wszystkie ale sporo), jak tylko wdrozylismy oczyszczanie organizmu (bardzo intensywne - gdzies są moje opisy), to w przeciągu 2-3 miesięcy wszystko ustąpiło + nastąpiła super poprawa

każdy z nas indywidualnie reaguje na leki, a więc musisz sama zadecydować, jesli jednak lekarz prowadzący zadecydował o przewie, to wykorzytaj to do maksimum i oczyść organizam, i mam tu na myśli nie tylko fluko ale sięgnij po inne metody, np:
        olejek oregano (na grzyby, pasozyty)
        czarny orzech (pasozyty)
        kropelki joalis (bardzo systematyczne oczyszczanie organizmu)
        czyszczenie wątroby (wg.Hulda Clark)

jakąkolwiek droge czyszczenia wybierzesz, przygotuj sie do niej zawczasu, zeby nie tracić ani 1 dnia....organizm potrzebuje odpoczynku, bo po tylu miesiacach abx jest mocno zatruty chemicznie i nie tylko
        powodzenia
        • koala101-0 Re: przerwa w abx? 09.10.10, 16:36
          Dzięki za odp.
          A jak stosować olejek oregano, czarny orzech i kropelki joalis? Wiem, ze moze być podane dawkowanie ale przecież abx też bierzemy w dawkach niestandardowych.....
          • tajtaja Re: przerwa w abx? 09.10.10, 23:18
            koala101-0 napisała:

> Dzięki za odp.
            > A jak stosować olejek oregano, czarny orzech i kropelki joalis? Wiem, ze moze b
            > yć podane dawkowanie ale przecież abx też bierzemy w dawkach niestandardowych..
            > ...
            w ulotce olejku oregano tak jest napisane:
            ZASTOSOWANIE: CANDIDA i BORELIOZA - oczyszczanie: 1- 2 kropli na 1 szklank~ wody l~b wolnym od cukru innego napoju lub tez na lyzkę innego oleju spozywczego, 1- 3 razy dziennie przed posiłkiem. Mozna tez zakrapiac do pustych kapsulek, a następnie polykac popijajqc duza ilosciq wody. Kuracja Olejkiem Oregano moze trwac max 3 tygodnie! Można powtorzyc 1x na 0,5 roku! Zachowac dietę: unikac drozdzy i innych naturalnych srodków spulchniajqcych, produktów mlecznych (krowich) jogurtów i cukru pod wszelka postacią. Do slodzenia uzywamy STEVII.
        • 1.teresa do tajtaji 09.10.10, 19:08
          Proszę podpowiedz które kropelki joalis jest ich duzo i chyba nie można ich tak prosto zamówić
          trzeba się spotkać z konsultantem
          • tajtaja Re: do tajtaji 09.10.10, 23:25
            1.teresa napisała:

> Proszę podpowiedz które kropelki joalis jest ich duzo i chyba nie można ich
            > tak prosto zamówić
            > trzeba się spotkać z konsultantem

kropelki możesz sama kupic w niektórych aptekach (tak jest w wawie)
            oczyszczanie kropelkami rozpoczęlismy przeszło półtora roku temu i prowadzimy w dalszym ciągu (lista zatrutych organów i miejsc skraca się z wizyty na wizytę)...najlepiej jakbyś skonsultowała to jednak, zwykle jest zestaw 4-5 rodzajów kropelek, każde z nich działa w innym obszarze: jedne rozbijają punkty/miejsca zapalne, inne wypłukują toksyny....kropelki lepiej działają w grupie 4-5 buteleczek, troche uciązliwe jest ich zażywanie ale po abx'ach juz nic nie jest w stanie nas zaskoczyć
          • medalikara Re: do tajtaji 11.10.10, 08:55
            Nie można sobie stosować kropelek ot tak. Najpierw masz badanie oberonem, później masz sprawdzane, który rodzaj kropli najlepiej wyczyści dany narząd. Tutaj masz listę ośrodków detoksykacji w Polsce: www.danmed.pl/?id=21
            • tajtaja Re: do tajtaji 11.10.10, 21:07
              medalikara napisała:

> Nie można sobie stosować kropelek ot tak. Najpierw masz badanie oberonem, później masz sprawdzane, który rodzaj kropli najlepiej wyczyści dany narząd. Tutaj masz listę ośrodków detoksykacji w Polsce: www.danmed.pl/?id=21

chyba nie docztałaś mojego postu do końcasmile

• medalikara Re: do tajtaji 11.10.10, 21:24
                To było do 1.Teresy smile Ale się wstawiło pod Twoim postem i zrobiło niepotrzebne zamieszanie uncertain
                • tajtaja Re: do tajtaji 11.10.10, 23:38
                  medalikara napisała:

> To było do 1.Teresy smile Ale się wstawiło pod Twoim postem i zrobiło niepotrzebne
                  > zamieszanie uncertain

ok smilesmilesmile
        • inka-108 Re: przerwa w abx? 09.10.10, 21:43
          Witaj, mam do CIebie ogromną prośbę, czy mogłabys napisac, jak oczyszczałaś córkę. CHcicałbym się przygotowac do tego, ponieważ mam zamiar przejśc po3 miesiacach leczenia na homeopatię.
          Pozdrawiam
          I.M
          mój wątek: borelioza razy 3
          • tajtaja Re: przerwa w abx? 09.10.10, 23:38
            inka-108 napisała:

> Witaj, mam do CIebie ogromną prośbę, czy mogłabys napisac, jak oczyszczałaś cór
            > kę. CHcicałbym się przygotowac do tego, ponieważ mam zamiar przejśc po3 miesiac
            > ach leczenia na homeopatię.
            > Pozdrawiam
            > I.M
            > mój wątek: borelioza razy 3

nie do końca znam się na homeopatii ale tam tez powinny być zestawy na czyszczenie organizmu, dowiedz się

córkę odtruwaliśmy wielowątkowo i dosyc agresywnie, podawalismy takie preparaty (niekoniecznie w tej kolejności ale w tej chwili nie pamiętam kolejności)
            - kropelki joalis
            - mms (prawie 2 miesiące, wtedy jeszcze nie odkryłam oregano, które wg mnie jest troche mniejszym szaleństwem niz mms)
            - kminkowa i tatarkowa mieszaknka ziołowa (obie na pasozyty, bardzo ważna jest kolejność)
            - betuleco (córka zażywała tylko przez jakiś czas, ponieważ poczuła się bardzo źle.....jeden z lekarzy forumowych bardzo poleca betuleco i twierdzi, ze złe samopoczucie jest typowe i trzeba przez to przebrnąc....niewykluczone, że niedługo do tego wócimy)
            - ozonoterapia (tylko 6, z powodów technicznych nie moglismy wiecej)
            - mieszanka czarny orzech (tam tez jest piołun, i goździki)
            - być może jeszcze parę innych preparatów ale teraz nie pamiętam
            - w przygotowaniu mamy kolejne zioła

• koala101-0 Czy ktoś jeszcze miał przerwę w abx? 10.10.10, 19:11
              Może ktoś jeszcze napisze coś o woich doświadczeniach w odtruwaniu organizmu? Zastanawiam się czy rzeczywiście teraz na to przejść. Boję się bardzo...
              • medalikara Re: Czy ktoś jeszcze miał przerwę w abx? 11.10.10, 08:50
                Witaj! Ja należę do grona takich osób. Leczyłam się 6 m-cy teraz już 2 m-ce bez abx i odgrzybianie i odtruwanie. Dodam tylko, że leczyłam się po raz drugi. Pierwszy raz w 2007 r. przez 11 m-cy. Od 3-ech m-cy miałam stagnację w leczeniu, stąd taka decyzja Pani doktor. I bardzo sobie ją chwalę, bo objawy mi się "rozchodzą". Co najdziwniejsze, dopiero na lekach na grzyba zabielił mi się język, co jest dowodem na istnienie grzyba, który nie dawał o sobie znać przy abx. Na dzień dzisiejszy:ketokonazol, fluconazol, nystatyna, olejek oregano (w kapsułkach), liść oliwny, magnez, kropelki Joalis (stosowałam je już z abx). Reasumując, nie mam nawrotu objawów.
                • koala101-0 Re: Czy ktoś jeszcze miał przerwę w abx? 12.10.10, 19:56
                  pocieszyłaś mnie i na pewno się zdecyduję, tylko nie jestem pewna czy nie poprosić panią doktor o przesuniecie tego odgrzybiania...
            • inka-108 Re: przerwa w abx? 01.11.10, 23:24
              Bardzo dziękuję za informacje.
    • gepard2001 Re: przerwa w abx? 22.10.10, 10:20
      Na miły bóg uważajcie z tymi antybiotykami.
      Więkrzość lekarzy którzy są za przewlekłą
      antybiotyko-terapią, to specjaliści od wyłudzania
      pieniędzy(mają umowy z koncernami i zapisują
      antybiotyki bez opamiątania) . Ludzie - boleriozę leczy
      się przez miesiąc antybiotykiem a następnie
      wszystkie inne dolegliwości leczyć punktowo (najczęściej
      na reumatologii) -sterydami i pochodnymi. To jedyna droga.
      • gilmijar_dwa Re: przerwa w abx? 22.10.10, 10:41
        szanowny gepardzie czy wiesz o czym mówisz? bo mam wrażenie że nie szczególnie. większość z chorych przerobiła ciężką drogę do diagnozy Bb+koinf. Droga mojej córki to 11 lat nietrafnego leczenia po nietrafnych diagnozach nietrafionych lekarzy. A neuroboreliozę nie da się ot tak- (cytuję)- leczyć punktowo. A lekarz ILADS mojej córki mieszka 500 km od nas i nie ma pojęcia gdzie i jak ja kupuję leki przez ponad pół roku- ja nie widzę w tym spisku. Ale widzę, że córka BIEGAĆ zaczęła i nie miała grzyba jak dotąd.
        A "najlepszy neurolog" z Warszawy powiedziała mi 6 lat temu- to, że " córka chodzi źle, przyjmijcie, jak jej urodę, cieszcie się, jak wam nie pójdzie na wózek w 16 lat i ...nie ma dla niej leczenia- NIE SZUKAJCIE, NIE PRÓBOJCIE.
        I pozdrów twych kolegów- lekarzy (podejrzewam, że zakaźników)
        Z szacunkiem
        GG
        • szila2008 Re: przerwa w abx? 22.10.10, 20:28
          Gepard obyś nigdy nie musiał się przekonać czy długa antybiotykoterapia pomaga czy nie.
      • gra-ga Re: przerwa w abx? 24.10.10, 14:44
        Szczególnie te sterydy przed, którymi wszyscy się wzbraniamy przy leczeniu bb.

Nie życzę Ci powrotu do leczenia bb po wcześniejszym leczeniu sterydami. Poczytaj więcej i zastanów się dobrze.
      • tajtaja Re: przerwa w abx? 01.11.10, 23:54
        gepard2001 napisał:

> Ludzie - boleriozę leczy
        > się przez miesiąc antybiotykiem a następnie
        > wszystkie inne dolegliwości leczyć punktowo (najczęściej
        > na reumatologii) -sterydami i pochodnymi. To jedyna droga.

byc może boleriozę (pisownia gepard2001) leczy się tak jak to podajesz, czyli przez 1 miesiąc + dalej sterydy

natomiast boreliozę leczy się całkiem inaczej i na pewno nie wolno dawać sterydów!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka