Dodaj do ulubionych

guzy w kolanach

31.12.10, 13:43
Heyki. Mam pytanie. Czy wiecie coś moze na temat guzów w kolanach. Odkąd lecze sie ILADS na bb strasznie bola mnie kolana i niedawno pod jednym z nich wyrósł mi taki guz. Mysle ze moze to byc tz torbiel Beckera. A jeszcze kilka dni temu znowu w drugim kolanie wyrósł mi guz tyle że jakby to nazwać "coś" wypchneło mi jedną z kosci na przednim boku kolana.Strasznie mnie to boli.Dosłownie z dnia na dzien cos takiego mi wyrosło. Coś wiecie - boje sie ze moze to byc cos bardzo groznego uncertain
Obserwuj wątek
    • welwiczia1 Re: guzy w kolanach 31.12.10, 14:15
      Od czasu zarazenia BB tez mam guzy pod kolanami z tylu nogi. Czasem sa wieksze , czasem mniejsze. Gdy wieksze mocno bola, gdy mniejsze - nie bola.
      Ja za bardzo nie wnikalam w szczegoly, bo mam inne objawy o wiele gorsze (neuro).
      • baska192 Re: guzy w kolanach 31.12.10, 15:24
        Mam dokladnie tak samo z tylu lewego kolana.Na usg kiedys widzieli tam torbiel?cyste?Teraz juz nic nie widza. Po 3,5 latach leczenia odnosze wrazenie,ze zaczyna sie zmiejszac.Wyraznie zanika tak od bokow,na srodku jeszcze czuje.
        • amelka282 Re: guzy w kolanach 20.05.13, 12:00
          wielwiczia i jak te twoje guzki?sama ma tez takie pod kolanami i ciagnac tzn jakby rozrastaja sie wyżej. na kosci piszczelowej tez sa. z tego powodu zauwazylam, ze jak zaczynaja bolec nogi to one sie powiekszaja. guzki takie zauwazylam od 2009 roku a choruje o 2005.
          • amelka282 Re: guzy w kolanach 20.05.13, 12:01
            przepraszam za literówki uncertain
    • tamtam60 Re: guzy w kolanach 20.05.13, 19:40
      Torbiel Backera jest wypełniona nadmiarem płynu, który z kolei produkuje maziówka będąca w stanie zapalnym z powodu Bb lub Cpn, Mpn. Herxowanie w kolanach na leczeniu w szczególności na pulsach tini objawia sie wydzielaniem większej ilości zapalnego płynu. Może on znaleźć ujście i zjechać grawitacyjnie w dół do łydki. Ja tak miałam w obu kolanach. Przeszło na leczeniu ILADS, ale to musi być leczenie pełne tzn. jeden abx na formę krętka, dwa abx na formy wewnątrzkomórkowe i pulsy tini 14/14. Zapalna maziówka grubnie, zajmuje coraz więcej miejsca w torebce stawowej, produkuje coraz więcej płynu. Czasami jedynym wyjściem jest synowektomia czyli chirurgiczne wycięcie nadmiaru maziówki.
      • maleoobeauty Re: guzy w kolanach 20.05.13, 22:56
        heh. Zapomniałem o tym temacie. Faktycznie na leczeniu ILADS ta torbiel mi zanikła i już się więcej nie pokazała. Mam nadzieję, że już nigdy się nie pokaże.

----
        Zniżka 5$ na Iherb kod: LJB121
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka