19.02.11, 21:12
Hej,

Robiłem badania WB na borelioza, wynik wyszedł jednoznacznie negatywny jednak objawy ponoć wskazują, że moje dolegliwośći mogą być związane z nią.
Więcej TUTAJ

Jestem troche w kropce bo nie wiem co robić. Do lekarza rodzinnego nie pójde bo mnie zacznie ciągać po innych bez skutku. Z wynikiem negatywnym na borelke nic mi nie przepisze.
Także państwowa opieka zdrowotna jak zwykle nic nie pomoże.

Słyszałem, że Citrosept jest skuteczny. Tylko JAK bardzo skuteczny ? Odnośnie boreliozy jak i innych drobnoustrojów chorobotwórczych ?

Czy duże dawki, rzędu 70 - 90 kropli dziennie mogą zastępowac antybiotyk ?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mab62 Re: Citrosept 19.02.11, 22:03
      Citrosept nie zastąpi antybiotyku.Może spowodować rozbicie cyst i uwolnienie się bakterii.Wtedy może nastąpić pogorszenie.
      Ja z własnego doświadczenia nie polecam brania samego citroseptu bez abx,albo ziół.
      Zresztą poczytaj sobie opinie innych:forum.gazeta.pl/forum/w,26140,102402980,102419750,Re_Citrosept_w_jakich_dawkach_przyjmujecie_.html?v=2
      • pomidor-20 Re: Citrosept 19.02.11, 22:24
        Czyli teoretycznie odpowiednio długie stosowanie combo Citrosept + Ziola (ew. falowo) powinno zlikwidować infekcje ? Bez nawrotów ?
        • ewa.sm-borelioza Re: Citrosept 19.02.11, 23:19
          pomidor-20 napisał:

> Czyli teoretycznie odpowiednio długie stosowanie combo Citrosept + Ziola (ew. f
          > alowo) powinno zlikwidować infekcje ? Bez nawrotów ?

Facet, gdyby to było takie proste-to by nie było tego forumsmile

Pozdr
          Ewka
          • pomidor-20 Re: Citrosept 19.02.11, 23:30
            Dlatego pisze, że teoretycznie.
            Zakładam oczywiście terapie naturalną jako najbardziej zdrową.

Skoro istnieją specyfiki które niszcza cysty i zioła które są skuteczne na same bakterie - czyli w takich warunkach te bakterie nei mają szansy na przeżycie. Czy to nie działa w tej sposob ? tongue_out
            • rdk69 Re: Citrosept 20.02.11, 10:45
              Tak właśnie to działa, więc od dzisiaj wszyscy walimy Citrosept i zioła. Forum można zamknąć, bo już nie będzie potrzebne!

Zanim znowu napiszesz, coś podobnego poczytaj/pooglądaj trochę o Borrelia Burgdorferii, koinfekcjach i leczeniu...
              underourskin.com
              borelioza.org/lymebook2.htm (min do 72 str)
              ponadto:
              docs.google.com/Doc?docid=0Ab_r8HsnoJn8ZDNqdjVuZF80N2M1bWY3M2hi&hl=pl&pli=1
              borelioza.org/materialy.htm
              planetthrive.com/category/experts/buhner/
              www.davidwheldon.co.uk/ms-treatment.html
              r

• pomidor-20 Re: Citrosept 20.02.11, 11:37
                Wybacz, nie jestem wszechwiedzący.

Czyli jaki jest Twoim zdaniem cel brania Citroseptu i ziół ? Bo skoro nie działają to po co je brać ?
                Czy nie właśnei w takim celu ?
                • gilmijar_dwa Re: Citrosept 20.02.11, 12:46
                  wybacz, ale w warunkach korzystania z tego forum jest napisane- przeczytaj uważnie FAQ- często zadawane pytania oraz inne lektury z tego forum. Byłoby najlepiej dla ciebie, gdyby zrobiłeś właśnie to, nie odwołując się do braków wiedzy własnej. Niemożnością jest powtórzenie tak podstawowych treści, jakie zawierają twoje pytania dla każdego użytkownika. Wszyscy uczestnicy tego forum mają już FAQ za sobą. Dopiero wtedy możemy rozmawiać. Bb jest skomplikowaną chorobą- nie da się ad hoc jej pokonać. Nie obraź się- dobrze ci życzymy.)))
                  • rdk69 Do Pomidor-20 20.02.11, 13:35
                    Ja nie chcę dla Ciebie źle. Żeby istniał wspólny mianownik w rozmowach z Tobą musisz opanować minimum wiedzy dot. BB, koinfekcji, leczenia, podejścia lekarzy, sposobów leczenia itp...
                    Jeśli tak się stanie, że zaczniesz się leczyć, to przede wszystkim Ty sam będziesz dla siebie lekarzem prowadzącym, więc zdobyta przez Ciebie wiedza zostanie wykorzystana nie tylko na tym forum.

Wszystkiego dobrego!
                    r
    • ewa.sm-borelioza Re: Citrosept 20.02.11, 17:19
      Popieram Przedmówców-wiedza (tym bardziej tak dostępna) nie boli a nie leczona borelioza baaaardzo.

"Miłej" lektury,
      Ewa
      • caa-ddy Re: Citrosept 02.03.11, 11:31
        bardzo duże dawki citroseptu trochę poprawiają samopoczucie,wiem bo testowałam - jakieś 40-50kropli 3x dziennie,ale rzeczywiście nie wyleczą cię(też przetestowałam).WB spróbuj zrobić jeszcze raz, ale idź na badanie wtedy gdy się najgorzej czujesz,wtedy pewnie jest największy "wysyp"bakterii i jest większe prawdopodobieństwo,że wyjdzie ci dodatnio.
        mnie każa ELISA wychodziła dodatnio i ostatnio WB ale robiłam te badania właśnie wtedy gdy było pogorszenie.Kiedy zakaźnik zrobił mi WB po 2tyg. przerwie w abx i jeszcze się dobrze czułam wynik wyszedł ujemny,więc wzięłam się na sposób i badania robię tylko gdy się najgorzej czuję.
        • magalik Re: Citrosept 02.03.11, 12:14
          teraz to ja nie rozumiem...
          wydawało mi się że żeby zrobić WB (i żeby miał szansę wyjść dodatni) to muszą pojawić się we krwi przeciwciała. A te pojawiają się dopiero po 6tyg... (czy nie?)
          Czyli że WB czy Elisę watro zrobić dopiero po 6tyg od najgorszego samopoczucia...
          Wytłumaczycie mi jak to jest?
          Mąż miał robione CPRrt - nie wyszło. doradzono mu by WB zrobil po 6tyg od herxa - stąd moje drążenie tematu.

A przy okazji?
          Jest jakiś sposób by zrobić elise lub WB na skierowanie (NFZ)?
          • caa-ddy Re: Citrosept 10.03.11, 19:44
            te 6 tyg.o ,których piszesz to minimalny czas jaki powinien upłynąć od ugryzienia a nie od najgorszego samopoczucia jak ktoś robi badanie pierwszy raz.Ja pisałam,żeby robić badanie wtedy gdy się najgorzej czujemy u mnie jest "książkowe" pogorszenie - co 4tygodnie.skierowanie na elise może ci dać internista. WB jeśli chcesz na NFZ to tylko w warunkch szpitalnych,nie musisz długo leżeć w szpitalu. ja byłam tego samego dnia zapisana i wypisana z oddziału poszłam tylko na badanie.A co do 6 tyg. od herxa to nic ci nie doradze, bo nic na ten temat nie wiem.Napisałam tylko to co zaobserwowałam u siebie.
            • maleoobeauty Re: Citrosept 08.07.11, 16:21
              Hi. Ja mam takie pytanie. Czy Citrosept to to samo co Greposept ew. Citrogrept??? Bo różnica w cenie jest dosyć znacząca.
              • caa-ddy Re: Citrosept 08.07.11, 23:23
                Greposept jest dużo lepszy bo silniejszy i tańszy od citroseptu.
                • jan440 Re: Citrosept 09.07.11, 10:13
                  A po czym poznajesz,że silniejszy?
                  • caa-ddy Re: Citrosept 10.07.11, 20:11
                    Przede wszystkim po smaku.Greposept jest chyba bardziej skoncentrowany niż citrosept.Nakropisz 50 kropli Citroseptu i w ogóle nie czujesz ,a nalejesz tyle samo ale Greposeptu i bardzo czuć tę gorycz.Jeszcze jakieś 10lat temu citrosept też był taki mocny,ale coś zmienili i już taki nie jest.Tak więc Greposept wychodzi dużo bardziej ekonomicznie.
                    • rich69 Re: Citrosept 10.07.11, 21:00
                      Ja uzywalem ten z Iherb znacznie lepszy niz ten sprzedawany w kraju.
                      • pawel96b Re: Citrosept 12.07.11, 12:02

Dokladnie, ja na iherbie kupilem Nutribiotic GSE (obie wersje: plyn i tabletki). Gorzki jak jasny gwint i herksowalem na poczatku po tym. Teraz juz nie.

Pawel
    • yollum Re: Czy stosować Citrosept przy ziołach? 07.10.11, 13:35
      Jestem po krótkotrwałym nieudanym leczeni ABXami.
      Od dwóch miesięcy stosuję zioła, od 7 tygodni jestem na pełnym protokole.
      Raz na próbę wziąłem 10 kropli Citroseptu i przez cały dzień miałem objawy grypopodobne.

Teraz zastanawiam się czy zastosować Citrosept dla rozbicia cyst, z drugiej jednak strony boję się że spowoduje tylko rozsianie zarazy po organizmie.

Wiem, że odpowiedź na moje pytanie nie jest łatwa ale być może ktoś stosuje Citrospet podczas kuracji ziołami i mógłby napisać jakie są tego efekty.

Pozdrawiam
      Y.
      • pawel96b Re: Czy stosować Citrosept przy ziołach? 07.10.11, 15:39
        W tej pracy Brorsonow nt GSE (citroseptu) byla informacja, ze citrosept rozbija cysty ORAZ niszczy kretki. Nie tylko cysty.

Praca jest do wygooglania. Zawiera ladne zdjecia rozwalonych kretkow z wyprutymi flakami (flagellami).

Pawel
        • pawel96b Re: Czy stosować Citrosept przy ziołach? 07.10.11, 15:41
          Brorson O, Brorson SH.
          Grapefruit seed extract is a powerful in vitro agent against motile and cystic forms of Borrelia burgdorferi sensu lato.
          Infection. 2007 Jun;35(3):206-8. No abstract available.
          PMID: 17565468 [PubMed - in process]

Jak tytul nie wystarczy to PDFa na pewno mozesz wygooglac.

Pawel
          • yollum Re: Czy stosować Citrosept przy ziołach? 07.10.11, 17:07
            Paweł dzięki wielkie za ten artykuł, rozjaśnił mi wiele w tej kwestii.
            Jak zdecyduje się na wprowadzenie do mojego leczenia Citroseptu i będę miał jakieś
            ciekawe spostrzeżenia to będę się nimi z Wami dzielił.

Pozdrawiam
            Y.
          • yollum Re: Czy stosować Citrosept przy ziołach? 07.10.11, 18:15
            Analizując ten artykuł można krótko stwierdzić, że stężenie ma znaczenie (Citroseptu).
            W takim razie nasuwają się oczywiste pytania: w jakich dawkach należy przyjmować Citrosept?
            Czy dawki sugerowane na forum - 1 kropla na jeden kilogram masy ciała jest wystarczająca? Przypuszczam, że o tym będę musiał przekonać się na własnym ciele. Jesteśmy pewnego rodzaju królikami doświadczalnymi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka