fufuszka 03.03.11, 10:46 Hej! Mam pytanie do osób które przyjmowały 4g biotraksonu przez 4 dni i potem miały trzy dni przerwy... Ile wlewów przyjeliście? Jak długo wytrzymały Wam zyły? Ja jestem dzisiaj po 28 wlewie i mam juz problem z żyłami... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekoma.wroc Re: Ile wlewów? 03.03.11, 11:22 90 wlewów, problem z żyłami wystąpił w ostatnim tygodniu ale jakoś się udało. Odpowiedz Link
ines108 Re: Ile wlewów? 03.03.11, 11:23 miesiąc w szpitalu i około 4 miesięcy ambulatoryjnie ale pod koniec już ciężko z żyłami było. Ponad 100 wlewów. Odpowiedz Link
fufuszka Re: Ile wlewów? 03.03.11, 14:41 Czy mieliście wkłucia tylko w rękach czy również w nogi? Odpowiedz Link
1.teresa Re: Ile wlewów? 03.03.11, 14:45 Czy po wlewach przeszła wam arytmia -jeśli ją mieliście , bo u mnie to arytmia i ciągły niepokój pozostało do opanowania. Obecnie jestem na ziołach. Odpowiedz Link
boreo.boreo Re: Ile wlewów? 03.03.11, 22:50 Ja mialam serie 30 wlewo codziennie a potem serie lacznie 16 wlewow w schemacie 4-3. Przy tej pierwszej serii nosilam wenflon, dzieki czemu nie trzeba bylo sie codziennie wkluwac. Natomiast przy tych ostatnich 16 pielegniarki braly normalna igle i wkluwaly sie tam gdzie sie zazwyczaj pobiera krew, rece naprzemiennie. Nie bylo generalnie problemu. Ja mialam objawy arytmii latem ur., ale po biotraksonie problem zniknal. Odpowiedz Link