Dodaj do ulubionych

Stymulatory

18.09.11, 12:07
Czy może ktoś stosował takie cudo w naszej chorobie i ma na ten temat jakąś opinie. Była bym zobowiązana.
Choróbka! Coś nie chce mi się ćwiczyć.
www.twoja-apteczka.pl/stymulator-miesni-nerwow-em-80-p-1044.html
Obserwuj wątek
    • mscislaw.zawiedziony Re: Stymulatory 18.09.11, 13:08
      margolcia_63 napisała:

> Czy może ktoś stosował takie cudo w naszej chorobie i ma na ten temat jakąś opi
      > nie. Była bym zobowiązana.
      > Choróbka! Coś nie chce mi się ćwiczyć.
      > www.twoja-apteczka.pl/stymulator-miesni-nerwow-em-80-p-1044.html

Tak w skrócie,mózg wysyła informacje do mięśni by te zadziałały-mięsień wysyła informację zwrotną o stanie napięcia(zapobiega to przeciążeniu,przetrenowaniu lub uszkodzeniu mięśnia)
      Ten cud robi wszystko relaksuje,trenuje...krawaty wiążę a czy usuwa ciążę?
      A i jeszcze dane techniczne, napięcie podają w miliamperach pik-pik a prąd w woltach.
      Dla zwolenników zappera to megamocna odmiana zappera, 90V pik-pik na elektrodach dla częstotliwości 1-120Hz, można podłączyć do ogrodzenia i używać jako elektrycznego pastucha.

> Choróbka! Coś nie chce mi się ćwiczyć.
      smile ta zabawka nie zastąpi ćwiczeń, nie zwiększy zakresu ruchu,elastyczności, gibkości.
      Co najwyżej "ubije" mięsień - dosłownie i w przenośni.
      • margolcia_63 Re: Stymulatory 18.09.11, 17:15
        mscislaw.zawiedziony napisał:

>Ten cud robi wszystko relaksuje,trenuje...krawaty wiążę a czy usuwa ciążę? <

Jak nie powoduje ciąży. to już jest nieźlewink

> Co najwyżej "ubije" mięsień - dosłownie i w przenośni.<

Jak to rozumieć? Buduje ten mięsień?
        Interesuje, mnie jak to może wpływać na system nerwowy, może wiesz, czy na przykład może uszkadzać i tak już nieźle poturbowany przez boreliozę.

Dzięki z góry, i z dołu.

• mscislaw.zawiedziony Re: Stymulatory 20.09.11, 20:18
          margolcia_63 napisała:

> > Co najwyżej "ubije" mięsień - dosłownie i w przenośni.<
          >
          > Jak to rozumieć? Buduje ten mięsień?
          Ubije mięśnie...dosłownie zamęczy.W normalnych warunkach miesień nie pracuje na 100%
          mocy, pracuje część włókien reszta odpoczywa a następnie zamieniają się rolami.
          Ubije mięsień, może doprowadzić do przyrostu mięśnia ale może nastąpić "skrócenie" takiego mięśnia, bo nie sądzę by ktoś po użyciu tej cud maszyny pomyślał by mięsień rozciągnąć.
          Nie znam nikogo kto by używał tego typu urządzeń a wielu kupiło ten wszechmocy "przyrząd
          treningowy". Doznania podczas używania raczej nieprzyjemne.

> Interesuje, mnie jak to może wpływać na system nerwowy, może wiesz, czy na przy
          > kład może uszkadzać i tak już nieźle poturbowany przez boreliozę.

Nie wiem, nie znam żadnych badań na ten temat.
          Dołożę kilka pytań.
          *co z adaptacją organizmu do wykonywania ćwiczeń(częsty oddech, wyższy puls)
          wszak trzeba do pracującego mięśnia dostarczyć tlen i inne składniki, odprowadzić odpady
          po wykonanej pracy.
          *układ nerwowy pracuje na poziomie miliwoltów, impuls biegnie do danego mięśnia, nie
          drażni otaczających tkanek.
          To ustrojstwo wali 90 wolami po wszystkich tkankach, czy zachodzi elektroliza,czy nerw-mięsień drażniony 90V będzie potem poprawnie reagował na impulsy miliwoltowe.
          >
          > Dzięki z góry, i z dołu.
          >
          >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka