Dodaj do ulubionych

Finansowanie leczenia

14.02.12, 21:59
Moje, i mojego męża leczenie zaczyna poważnie nadwyrężać nasz budżet. Oszczędności maleją a końca leczenia nie widać. Co Wam będę mowiła - wiecie jak jest z własnego podworka.
Chciałam spytać, czy korzystacie z pomocy jakiś fundacji, zbieracie środki finansowe na fundacyjnych subkontach? A jeśli tak, to jakie pomagają ludziom z borelką?
Jeszcze nie tak dawno, mając diagnozę SM przeglądaliśmy statuty rożnych fundacji i w kwestii zbierania środkow na subkontach dość prężnie działa PTSR. Stowarzyszenie Chorych na Borelioze nie oferuje chyba takiej pomocy, czy się mylę? Gdzie w takim razie szukać pomocy finansowej?
    • bagnowska Re: Finansowanie leczenia 15.02.12, 14:13
      karusiap, z tego co wiem, PTSR nie da środków na finansowanie np. neuroboreliozy... jest to sprzeczne ze statutem. Mój Grzegorz ma załozone subkonto do zbierania środków na leczenie i rehabilitacje w Fundacji Dzieciom Zdażyć z Pomocą. Nie pobierają żadnych pieniędzy za prowadzenie konta ( w odróżnieniu do PTSR), są bardzo rzetelni, pomocni . Możesz o wszystkim poczytać na ich stronie. Poleciłam ich kilku osobom i są zadwolone ze współpracy.
      Pozdrawiam, Basia
      • karusiap Re: Finansowanie leczenia 15.02.12, 19:39
        Basiu, studiuje właśnie stronę fundacji i mam dylemat - my jesteśmy dorośli, a to fundacja pomocy dzieciom ...
        • bagnowska Re: Finansowanie leczenia 15.02.12, 19:59
          karusiap napisała:

> Basiu, studiuje właśnie stronę fundacji i mam dylemat - my jesteśmy dorośli, a
          > to fundacja pomocy dzieciom ...
          > ___________________________
          > Zniżka w iherb - kod FUS544

To nie ma znaczenia... Subkonta zakładają i prowadzą również dla dorosłych smile My już trzeci rok zasilamy nasze bardzo skromne fundusze z konta fundacji, na którym zbieramy głównie darowizny z 1%. Mozna tam zadzwonić i porozmawiać. Regulamin refundacji jest na stronie.
          • karusiap Re: Finansowanie leczenia 15.02.12, 20:30
            Dziękuje kiss
            Jutro dzwonie smile
            • bagnowska Re: Finansowanie leczenia 15.02.12, 20:33
              smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka