Dodaj do ulubionych

Leki przeciw padaczce

05.04.12, 20:14
Witam mam pytanie bardzo ważne. Miałam robione EEg głowy i stwierdzono mi jakieś silne czynności napadowe. Mam stwierdzoną boreliozę i bartonelle a lecze się juz 8 miesiecy. Moje pytanie brzmi czy ktoś z was przyjmował jakies leki przeciwpadaczkowe, jeżeli tak to jakie? Mój główny problem to głowa, coś mi w środku szaleje jakby jakiś nerw i samo oko zamyka albo głową rzuca do góry, na dół normalnie żyć sie nie dasad będę wdzięczna za pomoc wszystkim. Wiem że są już podobne posty, ale raczej odradzacie leków padaczkowych razem z abx...
Ale senkt w tym ze abx same nie pomagają za dużo na to;/
Pozdrawiam i dużo zdrówka życzesmile
Obserwuj wątek
    • dartom.www Re: Leki przeciw padaczce 05.04.12, 21:16
      trzeba brać leki przeciwpadaczkowe
      • j.p.4 Re: Leki przeciw padaczce 05.04.12, 21:41
        Dartom a jakie leki bierzesz chodzi mi o nazwe i czy poprawiło ci się na leczeniu? Pozdrawiam brałes te leki wspolnie z abx to mozna je łączyć ? Pozdrawiam
        • tajtaja Re: Leki przeciw padaczce 06.04.12, 01:33
          jedna z teorii mówi, a wiem że i praktyka to potwierdza, ze napady padaczkowe mogą mieć ścisły związek z lambliozą
          • depakinka11 Re: Leki przeciw padaczce 06.04.12, 08:41
            Witam !
            Ja bralam w trakcie brania antybiotykow
            lek przeciw padaczce.
            U mnie w badaniu stwierdzono padaczke
            od kleszcza.
            Od prawie roku nie biore leku na padaczke i
            jest w miare.
            Pozdrawiam!
          • dartom.www Re: Leki przeciw padaczce 06.04.12, 09:19
            sorka, moze tak byc ze lamblioza powoduje epilepsje, ale kazda neuroinfekcja, uraz mozgu moze spowodowac napady padaczkowe
            • tajtaja Re: Leki przeciw padaczce 06.04.12, 10:23
              dartom.www napisał:

> sorka, moze tak byc ze lamblioza powoduje epilepsje, ale kazda neuroinfekcja, u
              > raz mozgu moze spowodowac napady padaczkowe

naturalnie, ze tak moze być....warto sprawdzić, choc lamblia rzadko wychodzi w badaniach
              zresztą podobne objawy mogą dawać i inne pasożyty
              jesli wykluczymy uraz mózgu w eeg warto zastanowic się nad innymi opcjami

ostatnio śledziłam ustąpienie drgawek u dziecka, które poddano leczeniu przeciw lambliozie i u innego, które poddano oczyszczaniu, w obu przypadkach efekt był podobny: zanik drgawek

• dartom.www Re: Leki przeciw padaczce 06.04.12, 10:47
                "jesli wykluczymy uraz mózgu w eeg warto zastanowic się nad innymi opcjami "

za pomocą EEG nie wykluczysz urazu mózgu
                • tajtaja Re: Leki przeciw padaczce 06.04.12, 11:42
                  dartom.www napisał:

> "jesli wykluczymy uraz mózgu w eeg warto zastanowic się nad innymi opcjami "
                  >
                  > za pomocą EEG nie wykluczysz urazu mózgu

a mechanicznego urazu nie wykluczę?
        • dartom.www Re: Leki przeciw padaczce 06.04.12, 08:39
          finlepsin retard (o przedłużonym uwalnianiu), substancja czynna karbamazepina,

na każdy rodzaj padaczki, neurolog może przepisać inny lek p. padaczkowy

ja brałem razem z abx, nie było żadnych reakcji
          • xena1988 Re: Leki przeciw padaczce 06.04.12, 09:15
            Ja mam bardzo podobny objaw też mam drgawki w głowie z tym, że mi się nasilają podczas brania pulsu więc może coś jest wspolnego z tą lamliozą, albo to krętki wariują poprostu
            smile
            • welwiczia1 Re: Leki przeciw padaczce 06.04.12, 09:58
              Tu masz dużo info na ten temat:
              forum.gazeta.pl/forum/w,26140,108555772,108555772,EEG.html
              Bralam różne leki przeciwpadaczkowe przez ponad rok - nie pomogły mi. EEG wciaz nieprawidlowe i silne objawy neuro. To borelioza miesza, wiec z mojego doswiadczenia wynika ze leki przeciwpadaczkowe w tym przypadku nie dzialaja. Żaluje ze sie trulam tyle czasu.
              • ewa.sm-borelioza Do Welwicza 06.04.12, 11:30
                Witaj,

Czy mogłabyś podać mi swojego kontaktowego maila? Z góry dziękuję.

Ewa
    • pies_z_laki_2 Re: Leki przeciw padaczce 06.04.12, 11:44
      O ile wiem, leki p.padaczkowe mocno obciążają wątrobę, więc nie wolno nimi szafować bez ostatecznej ostateczności.

Jeśli więc są to objawy zakażenia, to leczmy zakażenie, a nie jego skutek. Tak uważam, ale możecie się ze mną nie zgadzać smile
      • tajtaja Re: Leki przeciw padaczce 06.04.12, 11:46
        pies_z_laki_2 napisała:

> O ile wiem, leki p.padaczkowe mocno obciążają wątrobę, więc nie wolno nimi szaf
        > ować bez ostatecznej ostateczności.

>
        > Jeśli więc są to objawy zakażenia, to leczmy zakażenie, a nie jego skutek. Tak
        > uważam, ale możecie się ze mną nie zgadzać smile

całkowicie zgadzam się z tobą
      • dartom.www Re: Leki przeciw padaczce 06.04.12, 11:51
        pamiętajcie tyko , że napady padaczkowe mogą nie minąć nawet po ostrym leczeniu padaczki

wpiszcie sobie też w google słowo: SUDEP
        • dartom.www Re: Leki przeciw padaczce 06.04.12, 11:52
          pomyłka po ostrym leczeniu boreliozy
          • j.p.4 Re: Leki przeciw padaczce 06.04.12, 13:36
            Jedni doradzają drudzy odradzają ehh i co tu robić iść do neurologa czy nie iśćsmile Powątpiewam, że to samo minie sad Pozdrawiam
            • depakinka11 Re: Leki przeciw padaczce 06.04.12, 13:41
              Mialam badaniem zdiagnozowana padaczke
              pokleszczowa zanim wdrozono mi leczenie
              antybiotykami.
              Pozdrawiam!
              • xena1988 Re: Leki przeciw padaczce 07.04.12, 11:54
                A czy macie też tak, że pod wpływem stresu Wam się to bardzo nasila? Ja mam wyładowania w głowie najczęsciej jak się stresuję , ale niewiem z czym to może być związanesad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka